Ordinul care modifica programul de lucru a fost amânat

Azi, la ora 11:00, în cadrul Comisiei de Dialog Social a MAI, reprezentantul Sindicatului EUROPOL a participat pentru a susține respingerea formei proiectului de Ordin menit să înlocuiască actualul OMAI 577/2008. Încă de la începutul discuției a atras atenția asupra faptul că dorința de modificare a ordinului în defavoarea polițiștilor reprezintă de fapt o dorință de a reglementa activitatea de continuitate, care este practicată în acest moment ilegal și impusă, la fel de ilegal, de către șefi.

Mai mult, în Referatul de aprobare se invocă cu titlu de pretext dorința de „unificare a actelor normative care reglementează programul de lucru și formele de organizare ale acestuia pentru întreg personalul MAI (jandarmi, pompieri, personal contractual)”. În realitate așa cum am spus, singurul scop al acestui ordin este de a legifera sclavia în rândul polițiștilor, prin introducerea continuității ca „formă” a programului de lucru, care astăzi nu este reglementată în nici un act normativ.

Mai trist este că organizația SNAP (https://snapromania.ro/comunicat_1339_dialogul_social_da_rezultate), care ar trebui să reprezinte tocmai agenții de poliție, cei asupra cărora se răsfrâng majoritatea acestor modificări, a susținut orbește acest proiect de ordin prin care se legalizează sclavia. După materialul nostru (http://sindicateuropol.ro/mai-ii-vrea-sclavi-pe-politisti-in-anul-2018/#more-2124) postat în 27 decembrie 2017, prin care am atras atenția asupra acestui pericol și am condamnat poziția SNAP, azi, cel ce se intitulează „președinte”, pensionarul făcut subinspector peste noapte, Surugiu, a încercat să mai dreagă cu busuioc situația, pentru că probabil i-au sărit liderii teritoriali SNAP în cap și a spus că vrea anumite modificări despre care apreciem că sunt mai mult decât penibile, și ca fond și ca formă.

Noi am solicitat suspendarea procedurii de aprobarea a acestui ordin și constituirea unui grup de lucru în care să fie dezbătut fiecare articol. Mai mult, am atras atenția  prin observațiile pe care le-am făcut, despre prevederile nefavorabile și chiar abuzive care sunt reglementate în sarcina polițistului. Mai jos vă prezentăm din nou propunerile transmise pe marginea acestui proiect. Valentin Riciu, consilierul ministrului, cel care a prezidat ședința Comisiei de Dialog Social a fost de acord ca acest proiect de ordin să fie dezbătut separat în cadrul unor discuții între reprezentanții MAI și partenerii sociali, urmând ca procedura de transparență decizională să fie reluată ulterior.

CITESTE AICI Propunerile transmise de Sindicatul EUROPOL 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ordinul care modifica programul de lucru a fost amânat

Distribuie

0 răspunsuri

  1. V-am spus ca nu maresc norma de hrana???? Spuneati ca ne dau 2 lei in plus….pe zi adica 60 de lei in plus pe luna. Guvern de tepari si mincinosi.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută