Ordin M.A.I. privind plata indemnizației de 75% pentru polițiști

Având în vedere restricționarea impusă asupra anumitor drepturi ale polițiștilor și a celorlalte categorii de personal în contextul epidemiei de Coronavirus, aceștia nemaiputând să beneficieze de acordarea unor zile libere pentru supravegherea copiilor pe timpul închiderii temporare a unităților de învățământ, a fost emis Ordinul M.A.I. ce reglemenentează condițiile și modalitatea în care se va efectua plata acestui drept.

Acest act este unul de reglementare explicită, în baza căruia ordonatorii de credite nu mai pot refuza primirea rapoartelor depuse deja de foarte mulți dintre colegii noștri prin care solicitau plata acestui drept.

De asemenea, acesta conține inclusiv formularele(declarațiile pe propria răspundere) ce trebuie completate de către părinți și anume:

  • cererea de acordare către seful unității ( se depune o singură dată, în prima lună)
  • copie după cartea de identitate a solicitantului;
  • copie după certificatul de naștere al copilului;
  • declarația pe propria răspunde a solicitantului;
  • declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte
  • angajamentul solicitantului de a restitui sumele încasate cu titlu necuvenit;

Toate aceste acte se depun până la data de 5 a lunii, pentru luna precedentă, la secretariatul unității, de unde vor fi transmise la  structura finaciară.

 

 

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ordin M.A.I. privind plata indemnizației de 75% pentru polițiști

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Bună ziua! În cazul în care fosta soție locuiește în alta tara și nu dorește sa dea o declarație pe propria răspundere, ce facem? Mie mi s a spus ca dacă nu vin cu o asemenea declarație, nu beneficiez de sporul de 75 %! Asta in condițiile în care logic ca, conform actelor de divorț custodia este comuna, însă domiciliul minorului este la mine! Fosta, nu vrea sa completeze o asemenea declarație, ca să nu mai spun ca de doi ani nu și a vizitat copilul! Deși sunt îndreptățit sa beneficiez de acest spor,pentru ca îmi cresc singur copilul, nu voi beneficia din cauza unei proaste interpretări a legii… Ce pot face în acest caz?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută