O palmă dată unui polițist este o palmă dată Poliției Române!

Incompetența și impotența managerială lovește din nou în autoritatea poliției și a polițistului. Un clip video apărut în spațiul public, de pe raza județului Tulcea, ne demonstrează încă o dată faptul că polițiștii sunt trimiși carne de tun în teren și sunt puși în situații în care nu numai viața lor este pusă în pericol ci și autoritatea noastră.

Anul acesta au murit doi polițiști din cauza modului în care suntem obligați să ne efectuăm serviciul, dar și din cauza faptului că aceștia au fost singuri în momentul în care au fost uciși cu sânge rece. Aceeași cauza o vedem și în aceste imagini când un singur agent de poliție, cu toate că execută întocmai procedurile de tactică polițienească, este amenințat, înjurat și în final lovit cu palma. Nu se pierde, ci se repliază, reușește să își scoată armamentul și folosește spay-ul iritant lacrimogen atunci când vede că agresorul se apropie de el cu intenția vizibilă de a-l agresa.

Imaginile sunt mai mult decât dureroase și stârnesc un sentiment de frustrare extremă în condițiile în care doamna ministru a spus încă din vara, de la tragedia cu polițistul din Suceava, că atâta vreme cât va mai avea mandat, nu va mai permite ca vreun polițist să fie planificat singur în serviciu. Să nu mai vorbim de petardele premierului Tudose care a plusat și care a spus că el vrea ca patrulele să fie formate din 4 polițiști.

Una peste alta, un lucru este cert, niciuna din promisiunile făcute de ministrul MAI și de ceilalți reprezentanți ai Guvernului nu au fost materializate. Mai trist este că nici colegii lor din partidul de guvernare nu acceptă modificările legislative care să aducă un plus de protecție și autoritate pentru polițiștii care aplică legea, asa cum am scris acum câteva zile.

Deocamdată știm că împotriva agresorului s-a luat măsura reținerii și va fi prezentat cu propunerea de arestare preventivă și că o echipă de la IGPR s-a deplasat la IPJ Tulcea pentru a verifica actul managerial și motivul pentru care polițistul era singur în serviciu. Dacă până acum proaspătul avansat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu a fost prea ocupat să reacționeze, că doar e duminică azi, îl felicităm noi pe polițist pentru modul desăvârșit în care a acționat și îl vom sprijini necondiționat.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: O palmă dată unui polițist este o palmă dată Poliției Române!

Distribuie

0 răspunsuri

    1. Ii stam la dispozitie cu tot ce înseamnă asistenta juridică. Poate indicati concret cu subiect și predicat ce anume putem face altceva decât să atragem atenția asupra acestor cazuri. Trecând peste faptul că de cele mai multe ori, polițiștii sunt primii care trebuie sa ia atitudine si sa refuze sa intre in serviciu singuri.

  1. Sa luati atitudine pentru respectarea procedurilor si motivele pentru care acestea nu pot fi respectate cu personalul existent….de observatori e sătulă politia..

    1. Atitudine am luat si pt asta vedem ca ne criticati. Fiti mai concret cu privire la ce așteptări aveți de la o organizație sindicală în această situație în raport cu posibilitățile pe care le avem.

  2. Ar trebui identificati si amendati si cei care stateau pe margine si il injurau pe acel politist. Nu.i o placere ptr nimeni sa fie oprit de un politist fie in trafic fie altundeva..dar asta.i este meseria..nu opreste pe nimeni de placere. Oamenii in loc sa .l ajute pe politist sa.l urce in masina , ajuta huliganii. Ce rusine!!! si politistii au familii, copii, vor sa ajunga teferi acasa chiar dc si.au ales meseria asta, ar trebui sprijiniti de autoritati ptr a evita repetarea unor scene jenante ca acestea si sa.i pedepseasca pe cei vinovati.

  3. Politistul este in slujba cetateanului…cum este ajutat politistul,de cetatean? lasa-l ma ,nu a omorat pe nimeni..a parcat pe trecerea de pietoni…daca fiul acestui idiot needucat ocolea trecerea de pietoni si era lovit de un autoturism?..ce spunea acest idiot? …politia nu-si face treaba…de-l lovea pe el nu era o pierdere? dar pentru fiul lui ,plangeam si eu…si stiti de ce?pentru ca nu a avut o educatie de la un idiot ca acesta…Romania nu da inainte cu jigodii ca acestea…nici-o tara puternica la ora aceasta nu s-a ridicat,fara respect fata de lege….daca greseste politistul ,sa plateasca…dar in aceasta situatie ,nu are cum sa fie vinovat…persoanele ce au oprit politistul sa-si faca treaba trebuie sa plateasca cu farf si indesat….dar dupa cum am vazut la stiri,si cu asemenea ministri nu cred ca politistul va iesi bine…voturile au valoare pentru urmatorul mandat….un sfat…politistul daca pleaca singur in misiune ar trebui sa intre in servici,daca e fortat de inprejurari,dar sa se faca ca ploua,asa cum si statul roman se face ca-l plateste…nimeni nu-ti face statuie

  4. Poate ar trebui sa își dea demisia toți polițiștii , în felul acesta poate domnii politicieni fac ceva în sensul ăsta . O asistenta pe salvare are salariul 5000 lei , la fel un polițist local , pe când un polițist are 3200 lei , cum dracu vine ăsta . Tara de rahat condusă de hoți gen Dragnea .

  5. Sunt soție de polițist si de multe ori cand pleacă la serviciu ma rog la Dumnezeu sa se întoarcă teafăr acasa. Felicitări sindicatului ca ii spijină, iar celor de la minister nu am altceva sa le transmit decat sa se gândească bine ca sunt si ei cetățeni, au si ei copii si beneficiază si ei de serviciul polițiștilor.

  6. Inainte de control la I.P.J. TULCEA trebuia dispusa de urgenta indentificarea celor ce au fost martori la acesti incident si sanctionati drastic fie contraventional fie pe latura penala, poate asa se obisnuieste cetateanul sa nu se mai transforme in avocatii delicventilor si celor certati cu legea. Deficitul de personal nu se va rezolva niciodata findca problemele din strada i-i coplesesc foarte repede pe cei noi veniti si faca pe dracu in patru sa ajunga la un loc cald la birou. Singura salvare este inasprirea legilor cat mai urgent si aplicarea lor cu strictete pentru cei ce le incalca.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută