O nouă sesiune de admitere în școlile de poliție

Având în vedere deficitul excesiv de la nivelul structurilor de poliție, în luna septembrie 2021 va fi organizată o nouă sesiune de admitere în școlile de agenți de poliție de la Câmpina și Cluj pentru Poliția Română și Oradea pentru Poliția de Frontieră. Astfel, la începutul lunii august va fi anunțat calendarul privind etapele desfășurării concursului de admitere ce va cuprinde următoarele:

 • Depunerea cererilor de înscriere ;
 • Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare;
 • Evaluarea psihologică;
 • Desfășurarea probelor fizice;
 • Desfășurarea probei scrise: ;
 • Examinarea medicală;
 • Afișarea rezultatelor finale ;

Iată care sunt condițiile și criteriile de recrutare

Condiţiile legale de recrutare a candidaţilor:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
d) să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic. Îndeplinirea acestei condiţii se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu.În cazul în care se constată neîndeplinirea condiţiei, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale.
e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
g) să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist;
h) să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;
i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
k) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor:

a) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;
b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
c) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
d) candidaţii care au fost declaraţi „admis” la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic.

Le urăm succes tuturor celor care vor candida pentru un loc în școlile de pregătire ale MAI. Deficitul de personal a ajuns la aproape 30%, fiind cel mai mare din istoria Ministerului Afacerilor Interne, astfel că nevoia de polițiști este una acută.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: O nouă sesiune de admitere în școlile de poliție

Distribuie

58 de răspunsuri

 1. Nota la purtare din timpul liceului are importanță mare în vederea întocmirii dosarului candidatului?

   1. Pentru sursa externă sunt. Elevii de la școala din Campina au spus că fizic e imposibil sa mai vina in scoala alți elevi in urmatoarele 10 luni

  1. Laudabila initiativa a Bucurestiului, dar la Câmpina sunt deja 1300 de cursanti, capacitate maxima, in context epidemiologic.
   Daca ne gandim si la “promotia de pensionari” din structurile de invatamant si cele suport, imaginea este cat se poate de clara, se doreste, dar nu avem cu ce!

 2. Sper sa se revina la „normal”, adica la sesiunea din vara care obligatoriu trebuie sa aiba loc pentru scolile de agenti, ( subofiteri ) mai ales ca sunt foarte multi care sustin examene si la academie.
  Este de bun simt sa nu mai pui acei candidati pe drumuri ca sa-si intocmeasca „acelasi dosar”, pentru ca sustii sesiunea tocmai anul urmator, din moment ce ei deja il au in volum complet ( pt cei care incearca la academie ).

 3. Bună ziua, mă numesc Mocanu Adrian și am 44ani,eu pot sa optez pentru cursurile de agent de Poliție?,dacă da,care sunt cerințele specifice vârstei. Mulțumesc!

 4. Pe site-ul celor de la Campina la sectiunea “Admitere” au o sub-sectiune speciala pentru “Admitere sesiune urmatoare” si ei specifica faptul ca nu detin date pentru urmatoarea admitere!

 5. Se poate organiza concursul după sesiunea de toamnă a bacalaureatului?Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 3 septembrie.
  Și pentru minister ar fi un lucru benefic deoarece mai mulți tineri ,care mai au câte o restanță la bac.în toamnă vor opta pentru școli din M.A.I.

 6. Degeaba se scot atatea posturi daca o persoana daltonista nu este acceptată. Nu am reusit sa inteleg motivul pentru care nu se accepta in poliție persoanele daltoniste. Problema e ca in ultima perioada am auzit tot mai multe persoane cu acest defect.

 7. Bună ziua,
  Când se pot depune dosarele de inscriere și unde?
  Ce trebuie sa conțină dosarul.

   1. Puteti lasa un link va rog? Sau sa mentionati site-ul unde se pot gasi detalii despre inscriere ?
    Pe site-ul scolii Vasile Lascar, in sectiunea de “ Admitere sesiunea viitoare”, se spune ca nu detin informatii despre aceasta.

    1. Cel mai sigur după admiterea la Academia de Poliție vor apărea informațiile în vederea viitoarei admiteri la școlile postliceale din M.A.I.

 8. Hai , ba frate ca deja a trecut inceputul lui August si nimic! De ce naiba mintiti lumea cu fake news? Poate unii si-au anulat planurile pentru aceasta sesiune. Sunteti foarte neserioşi!

  1. Cel mai sigur după admiterea la Academia de Poliție vor apărea informațiile în vederea viitoarei admiteri la școlile postliceale din M.A.I

 9. Inteleg ca poate nici cei de la Europol nu stiu exact dar totusi va fi sau nu sesiunea asta? Habar nu are nimeni? Deja aproape a trecut luna august si ii liniste si aici si pe site-urile scolilor despre aceasta posibila sesiune. Multumesc anticipat daca primesc un raspuns!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută