Actualizarea ghidului de sancțiuni

Ținând cont de prevederile circularei cu nr.139.305/03.07.2020 emisă de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul căreia se aduce la cunoștința Centrelor de Coordonare și Conducere a Intervenției de pe întreg teritoriul țării, faptul că măsura privind izolarea la domiciliu și carantinarea au fost suspendate ca efecte juridice ale Deciziei CCR cu nr.458/25.06.2020, polițiștii din stradă sunt puși în postura de a se readapta situației legislative în vigoare pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

În acest context venim în sprijinul colegilor din teritoriu cu o formă actualizată a Ghidului legislativ ce a fost elaborat de către Direcția de Ordine Publică din cadrul IGPR, ca urmare a suspendării măsurilor de izolare la domiciliu și carantinare instituționalizată.

La acest moment, pentru combaterea virusului SARS-CoV-2, personalul din cadrul instituțiilor angrenate în procesul de prevenire și limitare a efectelor pandemiei, pot face doar recomandări cetățenilor care revin în țară din zone considerate cu risc epidemiologic de transmitere sau care sunt contacți direcți ai cazurilor confirmate cu noul coronavirus.

În situația în care persoanele care nu au ținut cont de recomandările instituțiilor abilitate și s-au infectat cu virsusul SARS-COV-2, riscă să intre sub incidența prevederilor infracțiunii de Zădărnicirea combaterii bolilor prevăzute și pedepsite de art. 352 din Noul Cod Penal.

De asemenea, conform ghidului legislativ, inclusiv operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus riscă să fie sancționați cu amenzi de până la 10.000 de lei.

Descarcă aici ghidul complet.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Actualizarea ghidului de sancțiuni

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută