O eleva a scolii de politie imploră ministrul sa o lase sa participe la examenul final

Meseria de politist iti aduce si multe dezamagiri, stim cu totii. Mai greu este ca te lovesti de problemele reale din sistem chiar din scolile de politie. Pentru unii e foarte greu sa fabrice si sa mentina o imagine buna acestei institutii, din incompetenta, indolenta si de ce sa nu recunoastem, din vina sigurantei salariale pe care le-o ofera functiile importante detinute la un moment dat.

Va aducem la cunostinta o situatie cu care se confrunta un elev al Scolii de Agenti de Politie Vasile Lascar, Campina, promotia 2017, care, spre deosebire de ceilalti absolventi, nu poate profesa meseria pe care si-a ales-o din cauza unui eveniment neplacut dar si din vina conducerii Politiei Romane, care a fost instiintata in acest sens si car pana acum nu a dispus masuri legale pentru rezolvarea problemei.

Colega noastra, imi permit sa o numesc asa, Cumpat Paula, in timpul perioadei de examinare pentru finalizarea absolvirii cursurilor si inaintarea in grad, a fost operata de apendicita. A participat la o serie de probe, insa nu la toate. Dupa o perioada de convalescenta a solicitat directorului scolii gasirea unor solutii in sensul asigurarii posibilitatii de a indeplini toate procedurile incidente absolvirii, inaintarii in grad si repartizarii la un inspectorat de politie, fara niciun rezultat, insa.

I s-a comunicat, sec si rece, ca va trebui sa astepte pana cand urmatoarea promotie de agenti de politie va absolvi. Oare domnul director al Scolii de Agenti de Politie Vasile Lascar, Campina, va dori sa stea un an de zile fara nicio sursa de venit ? Organizatia noastra sindicala a sesizat conducerea IGPR, la acel moment, si a solicitat rezolvarea situatiei in regim de urgenta, avand in vedere lipsa acuta de personal din structurile de ordine publica si faptul ca Paula Cumpat nu are alta sursa de venituri si nici nu poate profesa alta meserie. Pana in prezent nu am primit niciun raspuns.

Unei fete care si-a dorit extrem de mult sa devina agent de politie i se spulbera incet, incet visul. A fost instiintata doamna Ministru, Carmen Daniela Dan si i-am adresat rugamintea de a analiza cu maxima responsabilitate situatia expusa si sa dispuna, de urgenta, masurile legale in consecinta. Vreau sa fiu politist, isi spune, probabil in gand, colega noastra, nu bataia de joc a unor oportunisti cu pretentii de manageri.

Viitorul ne aparține!

Ioan Canarau, Vicepresedinte Sindicatul EUROPOL

 

 

Sindicatul EUROPOL: O eleva a scolii de politie imploră ministrul sa o lase sa participe la examenul final

Distribuie

Un răspuns

  1. Ce sa vorbim mii de copiii în care am investit bani în educație și pregătire,nu si-au putut exercita dreptul la a susține examenul ! Din cauza unui singur ministru s-au secretar de stat care nu a calculat data la care sa-se programeze examenul corect !
    Rușine de tara în care trăim,voi care trebuie sa respectați constituția și drepturile fundamentale ale cetățenilor! Va bateți joc ! Folosiți discriminarea și inechitatatea ,nu sorti personal sau ce aveți sunt incompetenți si corupți! Anulați dreptul de a participa prin metode de genul Pshiologic ! Unde îi eliminați pe cei competenți și inteligenți,rămânând cu pleava și mediocritatea pe care ii manipulați ulterior ! Se vede la rezultatele probelor scrise ,reușind de acolo doar note de 5 nu doar la scris ci și la proba fizica!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută