Nu vor mai exista politisti singuri in serviciu, a declarat Primul Ministru

Vineri, 21.07.2017, începând cu ora 13:00, timp de 3 zile, am lansat o campanie de comemorare a memoriei colegului nostru, Sorin Vezeteu şi am invitat poliţiştii, dar şi cetăţenii să aprindă o lumânare în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Tot vineri, la câteva ore de la apariţia reprezentanţilor organizaţiei noastre in locul amenajat, şi-a făcut apariţia şi ministrul Carmen Daniela Dan, care a ţinut un moment de reculegere şi a aprins o lumânare.

Deşi nu era momentul oportun să avem o dezbatere sau să ne contrazicem de faţă cu presa, totuşi, cand ministrul a precizat că vor începe discuţiile pe modificarea Statutului Poliţistului, Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL, i-a replicat că un astfel de proces de modificare durează foarte mult, iar astfel de încercări au fost cu zecile în ultimii ani. Mai mult, reprezentantul nostru i-a cerut să intervină punctual şi să nu mai permită planificarea poliţiştilor singuri în serviciu.

In urma acestor schimburi de replici şi urmare a solicitărilor transmise primului-ministru, avem prima asumare publică a recunoaşterii acestei probleme referitoare la planificarea poliţiştilor singuri în serviciu.

https://www.antena3.ro/actualitate/social/premierul-tudose-prima-reactie-dupa-uciderea-politistului-politistii-vor-patrula-cate-patru-425238.html

Chiar dacă declaraţia este mult peste ce am cerut noi, şi anume să nu mai existe poliţişti singuri în serviciu, sperăm că în urma acestei declaraţii publice, conducerea MAI să nu mai permită şi să nu mai tolereze forţările şefilor prin care trimit poliţiştii la moarte sigură.

Vă reamintim că după discuţiile de vineri, din faţa MAI, ministrul ne-a invitat, luni pe 24.07.2017, începând cu ora 10:30, pentru a discuta de propunerile de modificare a Statutului Politistului. Noi avem anumite reticenţe pentru că acest proces, nu poate dura mai puţin de 6 luni, dar şi pentru că măsurile ce trebuie propuse pentru protecţia poliţiştilor se regăsesc mai degrabă în cuprinsul Legii 218/2002 şi în procedurile operaţionale (legitimarea, interceptarea, somaţia, etc).

Noi ne menţinem poziţia şi cerem în continuare să nu se mai ascundă sub preş lipsurile masive pe tot ce înseamnă resursă umană.

Viitorul ne aparţine!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Nu vor mai exista politisti singuri in serviciu, a declarat Primul Ministru

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută