Norma financiară de echipare se acordă în continuare

După cum prea bine cunoașteți, din momentul intrării în vigoare a Ordinului MAI 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor, începând cu luna aprilie 2022 până la data de 31 decembrie 2024 sau până la dotarea integrală cu noile uniforme, polițiștii ar fi trebuit să primească doar echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.

În lipsa respectării prevederilor Legii nr. 153/2017 de către reprezentanții Guvernului, am fost sesizați în repetate rânduri de către colegii noștri din teritoriu colegii noștri din teritoriu cu privire la faptul că nu mai pot face față cheltuielilor zilnice din cauza exploziei prețurilor, ajungând la limita subzistenței, și asta în contextul în care MAI-ul a ajuns să decidă asupra neacordării lunare a sumelor aferente normei anuale de echipare către polițiști, în ciuda faptului că aceștia nici uniformă nouă nu vor primi între timp.

Astfel, Sindicatul Europol a adus la cunoștință ministrului Lucian Bode problemele întâmpinate de polițiști ca urmare a efectelor deciziei MAI de a nu mai acorda norma financiară de echipament și am solicitat prorogarea termenului ce vizează acordarea acestui drept până la finalizarea procedurilor de achiziție a normei complete de echipare pentru noua uniformă.

În consecință, în cursul zilei de astăzi, Direcția Generală Logistică din MAI ne-a comunicat faptul că a fost inițiat proiectul de modificare a Ordinului  ministrului afacerilor interne pentru modificarea Anexei nr. 2 la OMAI nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor, conform solicitării organizației noastre.

Pe scurt, nu putem decât să observăm că MAI-ul și-a însușit propunerea Sindicatului Europol, respectiv aceea de a acorda lunar norma financiară de echipare a polițiștilor până în momentul în care vor fi finalizate procedurile de achiziție a normei complete de echipare pentru noua uniformă.

Vă vom ține la curent cu privire la evoluția acestui proiect de act normativ care în prezent se află în etapa de consultare, urmând a fi promovat către conducerea Ministerului Afacerilor Interne în vederea aprobării.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Norma financiară de echipare se acordă în continuare

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Cadrele noi incadrate in ultimele luni ale lui Decembrie 2021 vor primii acei bani ? Cei de la logistica din Ipj.ul local sustin ca nu … ceea ce mi se pare incorect avand aceleasi drepturi. Multumesc !

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută