Noi măsuri luate de MAI. Ce prevede ordonanța militară nr. 8

Pe zi ce trece numărul cazurilor de persoane infectate, cât și decedate crește,  ceea ce arată că măsurile luate până acum nu sunt foarte eficiente, astfel că la nivelul Grupului de Comunicare Strategică s-a luat hotărârea emiterii unei noi ordonanțe militare,  ordonanța cu nr. 8 care vine cu noi prevederi pentru populație.

Iată care sunt prevederile Ordonanței Militare nr. 8 :

 • Din această seară e permisă circulația în afara locuinței pentru posesorii de permis de pescuit comercial pentru pescuit și comercializarea produselor.
 • E permisă circulația apicultorilor spre stupină sau pentru deplasarea stupinei. Trebuie dovadă pentru calitatea de apicultor.
 • E permisă circulația în afara locuinței pentru achiziția de autovehicule, piese și reparații auto.
 • S-a prelungit interdicția zborurilor cu Spania pentru încă 14 zile, începând din 14 aprilie.

 • Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată durata stării de urgență pentru producătorii care au certificat. Unitățile fito-farmaceutice rămân deschise pe perioada stării de urgență.
 • Prin punctele de la frontiera cu Ungaria se permite intrarea și ieșirea lucrătorilor transfrontalieri cu utilaje agricole.
 • Se exceptează de la măsurile de izolare sau carantinare lucrătorii transfrontalieri de la granița cu Ungaria care nu au simptome specifice infectării cu coronavirus.
 •  Se aplică o excepție de la izolare sau carantinare pentru tehnicienii care vin în România pentru instalare, service pentru tehnica medicală.
 • Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul următoarelor produse: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei, zahăr, produse de brutărie, biscuiți, turte. Procedurile de export aflate deja în derulare se suspendă pe durata stării de urgență.
 • Pentru siguranța alimentară se suspendă activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul produselor agroalimentare supuse acestor restricții.
 • Pe perioada stării de urgență se suspendă procedurile de vânzare/ cumpărare de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora.
 • Se recomandă autorităților administrației publice locale și proprietarilor, persoane fizice sau juridice, să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările în imobilele cu destinația de locuințe colective și să dezinfecteze periodic lifturile, casa scărilor și celelalte spații comune din interiorul acestor imobile.
 • În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

 

CITEȘTE AICI INTEGRAL ORDONANTA MILITARA NR: 8

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Noi măsuri luate de MAI. Ce prevede ordonanța militară nr. 8

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.