Misiunea de la Sibiu. Afacere pe spatele polițiștilor

Așa cum ne-a obișnuit, doamnei ministru îi place să pozeze la televizor, să arate ”lucrurile pozitive” care dau bine la public, însă când vine vorba de angajații din subordine, o cam doare în priza unde a găsit dispozitivul de ascultare „made in China”.

Joi, 09.05.2019 are loc la Sibiu unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul celor 6 luni de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, reuniunea informală a șefilor de stat sau de guvern, unde au fost dizlocați un număr impresionant de forțe din toată țara, încă de duminică seara.

Deși agenda de lucru a reuniunii are pe ordinea de zi domenii prioritare, precum locurile de muncă, creșterea economică și competitivitate, protejarea cetățenilor, libertate, securitate și justiție, ne aflăm în poziția în care mai mulți colegi care au fost trimiși la Sibiu ne-au sesizat despre locațiile necorespunzătoare în care au fost „îndrumați” să se cazeze.

Cu toate că potrivit HG 714/2018, polițiștii delegați au dreptul și li s-au acordat un avans reprezentând alocația de cazare, unii cu steluțe pe umăr au văzut oportunitatea de „bussines” și i-au direcționat pe polițiști spre hoteluri „agreate”.

Dacă inițial polițiștii au apreciat această intervenție prin care li s-a facilitat identificarea unor spații de cazare, ulterior au constatat ca prețurile la aceste hoteluri/pensiuni au fost dublate sau chiar mai mult. Astfel, dacă la una dintre unitățile de cazare prețul unei camere duble era 200 lei, cu mic dejun inclus, după ce colegii nostri au ajuns la fața locului, prețul a explodat brusc, la suma de 500 lei pentru camera dublă.

Unii dintre colegi au ales sa caute singuri spații de cazare, iar colegii care au rămas, s-au arătat nemulțumiti și revoltați de situația creată, fapt pentru care, reprezentanții locurilor de cazare au revenit asupra prețurilor, stabilind suma de 240 lei camera dublă, fără mic dejun, pentru o unitate de cazare clasificată cu 3 stele, în condițiile în care, în Sibiu, un hotel de 4 stele are prețuri asemănătoare și mai  mult decât atât, prețul prânzului(meniul zilei) a fost ridicat de la 18 lei la suma de 35 lei/meniu.

Mai deranjant este că polițiștii care au refuzat o asemenea prosteală, au fost amenințati voalat de către conducerea I.P.J. Sibiu că dacă nu se vor caza în aceste unități, vor fi nevoiți să dea banii  primiți de la unităti înapoi. În acest sens am sesizat conducerea IGPR și a existat o intervenție promptă pentru clarificarea acestei situații.

Prin urmare le aducem la cunostință colegilor, faptul că se pot caza la orice unitate de cazare doresc  și că nu există nicio convenție/parteneriat sau alte asemenea „înțelegere” din care să rezulte obligativitatea colegilor de a se caza la o cazare prestabilită.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

  

Sindicatul EUROPOL: Misiunea de la Sibiu. Afacere pe spatele polițiștilor

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Vreo coincidență oare că în dimineața zilei de luni, 06 mai (cu 3 zile înainte de eveniment) parcarea hanului Cotul Donului din Timișu de Sus/TM era plină de mașini ale jandarmeriei? Având în vedere că era ora 7 dimineața, nu cred nici că veniseră atunci și nici că plecau spre Sibiu să ajungă peste 3 zile! În fine…

  2. Dacă la Jandarmi și Pompieri, beneficiază de actualizarea normei de hrană în cadrul M.A.I., precum și la celelalte structuri din componenta Ordine Publică și Siguranță Națională, cred că și la Poliția Locală, propun militarizarea Poliției de Frontieră și a Poliției Naționale astfel dispare cotizația la diversele sindicate sau poate facem economii partidului ….. că urmează alegeri, că la noi e simplu față de militari sau polițiști locali (aici primarii fac economii) și nu un ministru vremelnic al Ministerului “Afacerilor” Interne. Iar referitor la ce sume ați precizat la postarea dumneavoastră: Corpul de control este…..( gen unul care îl conducea stătea în genunchi în fața lui Buda din relatările media), iar Jandarmeria cheltuie cea mai mare sumă de bani, are un efectiv mai mare și decât Ministerul Apărării Naționale, pe lângă atribuții legale “are foarte multe sarcini….”și s-a transformat din fostele trupe de securitate oare ale cui ???

    Trimis din Yahoo Mail pe Android

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută