Ministerul muncii conciliază conflictul colectiv cu MAI-ul

Mâine, 20.12.2016, la ora 10:00, la sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, va avea loc concilierea conflictului colectiv declanșat de Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL prin intermediul Federației PUBLISIND, reprezentativă la nivelul sectorului de activitatea din care face parte MAI-ul.

Vă reamintim că declanșarea conflictului colectiv a venit în contextul refuzului MAI de a respecta prevederile Legii 62/2011, respectiv de a începe negocierile Acordului colectiv. În cursul anului, vechiul Acord colectiv a expirat la data de 23 mai, iar de atunci, organizațiile sindicale împreună cu cei din MAI au tot mimat existenta unor negocieri, cu scopul de a deturna atenția polițiștilor de la acest subiect.

Suntem ferm convinși că în acest moment, mașinăria creierelor spălate din MAI a fost pusă în funcțiune și lucrează de zor la diferite strategii menite să întârzie cât mai mult semnarea Acordului colectiv. Miza este destul de mare deoarece, de partea MAI sunt și o parte din liderii altor sindicate care au fost de acord să nu mai existe negociere colectivă.

Acțiunile noastre au pus în mișcare și au crescut nivelul tensiunii în sindicatele consacrate, astfel că într-un fel sau altul îi vom împinge și pe ei de la spate și sperăm să îi determinăm să renunțe la interesele personale și negocierile „făcute” prin birourile MAI-ul, cu ușile închise, în detrimentul polițiștilor.

Rețineți faptul că Acordul colectiv, indiferent de cine este negociat și semnat, produce efecte pentru toți polițiștii, chiar dacă fac sau nu parte dintr-o structură sindicală. De asemenea, mai rețineți că drepturile negociate într-un Acord colectiv până în acest moment la nivelul MAI, au fost cele mai insignifiante pentru polițiști, în comparație cu drepturile negociate în cadrul altor ministere.

În zilele ce vor urma, vom posta un material în care vom prezenta pe larg toate prevederile pe care organizația noastră dorește să le includă în viitorul Acord colectiv.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

adresa-publisind-page-001

Sindicatul EUROPOL: Ministerul muncii conciliază conflictul colectiv cu MAI-ul

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută