Ministerul Muncii a confirmat.Vaccinarea nu poate fi obligatorie

Controversele legate de obligativitatea anumitor acte medicale pentru angajații din România, inclusiv pentru cei din domeniile esențiale(sănătate, poliție, armată) cu privire la vaccinarea obligatorie a stârnit o serie de discuții și interpretări. Așa cum am precizat în materialul anterior(VEZI AICI), orice măsură ce vizează sănătatea și securitatea în muncă reprezintă o obligație în sarcina angajatorului, nicidecum a angajatului, conf art. 174 din Codul muncii: „Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi” și în același timp, dreptul la muncă nu poate fi îngrădit din aceste considerente, iar testarea angajaților cade exclusiv în sarcina angajatorului.

Acest lucru este întărit de răspunsul  Ministerului Muncii și Protecției Sociale adresat Instituției Avocatului Poporului. Conform considerentelor acestora, vaccinarea trebuie să fie voluntară(neobligatorie),  accesul la muncă nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată având dreptul la egalitatea de șanse și tratament, iar angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, doar sub rezerva legalității lor.

Divizarea societății  puternic încercată de restricțiile din ultimul an și jumătate este lucrul pe care nu ni-l dorim tocmai din cauza unei slabe gestionării a pandemiei de către guvernanți. Indiferent de măsurile restrictive care vor urma, nu vom accepta ca polițiștii să fie obligați să se vaccineze, această decizie putând fi luată doar cu consimțământul lor, iar în cazul  plății testelor PCR, acestea trebuie plătite exclusiv de angajator.

Sindicatul EUROPOL: Ministerul Muncii a confirmat.Vaccinarea nu poate fi obligatorie

18 răspunsuri

1. Bineinteles , nu este permis , intr-un stat care se doreste ,,de drept” sa se incalce in mod ,,nefiresc” , Constitutia tarii , celelalte legi , precum si conventiile internationale la care Romanaia este parte .

2. Dacă vaccinarea este voluntară atunci și portul mastii sa fie voluntar.
    Medicii sa ne Primească voluntar in spitale copii la școală online……..,Ce sa mai indobitocire in masa ca de doamne ne omoară suntem cobaii suntem conspirationisti și ne mor rudele de sars cov-19 .
    Acesta este rezultatul tehnologiei avansate.
    Alooooooo martalogii aia despre care credeti ca detin puterea lumii oricand ne omoară pe toti și noi o sa facem o răscoală cu ce avem la indemana și vom munții tranșati
    Intrun cuvant vremuri de căcat.
    In 1989 mulți români erau in strada astăzi ne este frica de Arafat,Câțu, IOHANIS și stăm sa expunem articole de lege obligativitate sau mai stiu ce. Oricum suntem 00000000.
    In vara al DRACULUI virus a fost in C.O de sa functioneze horeca și ANAF SI ALTII

3. Da este un lucru foarte bun cà nu este obligatoriu fiecare are dreptul sà decidà si in acest mod nu se ìncalcà drepturile omului.Mai grav este cà sistemul te va obliga la vaccin prin legile lor de a numai putea munci cumpara sau vinde etc nimic.Atunci tràim timpul lui Antihrist si se ìmplineşte ce este scris.

4. Asa este just, vaccinarea trebuie sa rămână liber consimțita, nici o instituție sau angajator nu are dreptul sa decidă pentru angajații lor.

5. aha …deci politistii si jandarmii nu vor sa se vaccineze pt ca nu exista obligativitate dar nu au nici un fel de scrupule cand dau cu tine de pamant pt ca protestezi tocmai pt acelasi lucru !!! nu sunt ei niste slugi mizere ??? nu sunt ei niste papusari ,caini de paza ai mai marilor lumii ???? ce merita acesti ordinari care au curaj sa se numeasca oameni ???? eu unul ma abtin si nu de frica sa spun ceva ci de scarba ! da !!! scarba aia cand calci intr un cacat si trebuie sa cureti pantoful dar nu ai nimic la indemana sa o faci decat sa dai cu el de iarba sau ce o fi !!!! bine mai scarbelor nu credeti ca daca voi cautati dreptate poate mai sunt si altii care o fac ??? nu credeti ca ar fi bine sa fiti cu cei din banii carora painea voastra vine in fiecare zi pe masa ??? vedeti voi mai politisti ,jandarmi si cee dracu o ti mai fi ca nici un caine nu musca mana celui cei da de mancare asa ca …mai scarbelor lasati dracului plecaciunile la stapan si mergeti si aparati poporul si tara a carei credinta ati jurat !!!! sper sa va treziti inainte sa se trezeasca cei ce va hranesc ca de altfel nu va fi bine pt nimeni

6. Teoretic așa e, dar practic situația e cu totul alta. Veniți în spitale să vedeți cum stau lucrurile.
    Anumiți șefi nu văd lucrurile așa, dimpotrivă se cred stăpâni peste subalterni.

7. SI DACA totusi angajatorul ne obliga sa ne vaccinam prin constrangere Sau amenintare CA ne VA desface contractul de munca ce trebuie sa facem ?? Multumesc

8. ,, Vaccinarea nu este obligatorie ” ?! Hm…Ce sa mai întelegem suntem constranși si conditionați, la TV se vorbeste de restrictii pentru cei nevaccinati iar angajatorul spune, ori te vaccinezi, ori testare saptamanala (pe banii angajatului ), ori nu mai vi la munca. Ne faceți cu capul cu atatea restrictii, atatea controverse. Nu mai știti pe ce cai și cum sa ne omorâți mai repede.

9. In tarile civilizate,trebuie sa fii vaccinat ca sa ai un loc de munca,daca vrei sa mergi la teatru,concerte,restaurante etc.Vaccinarea nu este obligatorie dar,tu alegi cum vrei sa traiesti….