Mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, Sindicatul EUROPOL, afiliat Federației PUBLISIND participă la un protest organizat de către Blocul Național Sindical (BNS), confederație la care suntem afiliați. Se strigă adunarea în Piața Victoriei, iar ulterior se va merge în marș către Parlament, cu oprire la fiecare minister de resort de pe traseu (Min, Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Min. Finanțelor Publice etc.). Se va protesta împotriva:

  • creșterii exagerate a taxelor și impozitelor, care afectează deopotrivă sectorul privat dar și pe cel bugetar;
  • sarcina fiscală pusă pe umerii salariaților este mult peste 50% atât cât reprezintă sarcina maximă prevăzută de Convenția OIM și Codul european de securitate socială;
  • lipsa de transparență/informare/consultare cu privire la noul proiect al Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, în condițiile în care polițiștii au drepturi neachitate și pe actuala Lege 153/2017.

România este singura țară din Uniunea Europeană și din lume în care contribuțiile mediului de afaceri la sistemul de securitate socială au fost mutate în cârca salariaților începând cu anul 2018. Astfel, contribuția la sănătate și la sistemul de pensii s-a dublat pentru angajați, în timp ce pentru angajatori s-a redus la zero.

Printre revendicările de bază ale polițiștilor sunt plata restanțelor salariale (în special norma de hrană), dar și noul proiect de Lege a salarizării care a fost promovat fără informare/consultare și transparență. Dincolo de ceea ce avem de recuperat din trecut, e important să ne asigurăm ca polițiștii vor avea parte de o viitoare lege a salarizării care să fi aplicabilă în integralitate, încă de la adoptare.

De asemenea, este important să susținem ferm ca nu mai acceptăm să fim sacrificații sistemului public, și să avem salarii comparabile cu muncitorii necalificați din construcții. Guvernele din ultimii ani nu au vrut să găsească soluții pentru aplicarea unei legi-cadru care să elimine inechitățile salariale dintre bugetari, însă pentru inventarea de noi taxe și impozite care aruncă în derizoriu micile ajustări salariale împachetate cu fast electoral, există permanent energie și decizie politică. Blocul Național Sindical: „Ne-am săturat să fim cobaii experimentelor fiscale! Taxele și impozitele voastre ne sufocă! Vrem reformă fiscală acum!”

Așadar, așteptăm un număr cât mai mare de polițiști care să își rate nemulțumirea față de minciunile politice care ne-au adus în situația în care înregistrăm restanțe salariale care ating până la 50% din salariile în plată. Dacă acum nu vom reacționa, politicienii vor profita de pasivitate și vor continua să ne sacrifice pe noi, pentru ca drepturile salariale să fie redirecționate către afacerile intereselor proprii. Voi intrați în campania electorală și alergați după voturi – noi intrăm în campanie de proteste și vă promitem cât mai puține voturi! 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută