Masca la control! Măsură aberantă introdusă în ultima Hotărâre CNSU.

Ca urmare a ultimelor decizii ale CNSU luate în această dimineață, se reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise cât și în spațiile deschise. Elementul de noutate însă este reprezentat de interzicerea utilizării măștilor textile. Dacă până în prezent, actele normative vorbeau despre purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, acum se interzice folosirea altor tipuri de măști decât cele medicale sau FFP2.

În traducere liberă, Guvernul are pretenția ca polițiștii să verifice tipurile de măști de protecție folosite de cetățeni, dacă sunt conforme si se circumscriu noilor rigori. Dacă cetățenii vor purta măști de protecție textile, sunt pasibili de sancțiune contravențională.

Partea ridicolă va fi atunci când polițiștii vor fi în fața cetățeanului și îi vor cere să prezinte masca la control. Asta pentru că există o gamă variată de măști de protecție, inclusiv textile, care conțin filtre de diferite tipuri pe care nu le pot identifica cu ochiul liber nici măcar cei care sunt de specialitate, nu mai vorbim despre polițiști care nici ei la rândul lor nu primesc de la unități astfel de măști de protecție.

Ce să mai vorbim despre riscul generat de scoaterea incorectă a măștii de protecție sau manipularea măștii pe durata procesului de verificare a acesteia. Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măștilor de protecție. Iar dacă MAI-ul nu a fost în stare să genereze o procedură de sistem cu privire la modul în care se realizează verificarea carantinaților, la aproape 2 ani de la declanșarea pandemiei, nu ne punem speranțe că „specialiștii” vor veni cu lămuriri în cazul noilor restricții cu privire la purtarea măștilor de protecție.

Sindicatul EUROPOL recomandă polițiștilor din stradă să refuze să aplice prevederi lipsite de claritate și de logică și să-și invite șefii să le arate cum se realizează controlul măștilor de protecție. Pe toată durata pandemiei, profesia de polițist a fost cea mai versatilă. De la intenția ministrului Vela de a împărți Lumina sfântă de către polițiști, identificarea și transportarea celor care sunt surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați și până la noile sarcini de a verifica măștile de protecție, ne așteptăm că în curând, guvernanți să îi pună pe polițiși să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau de ce nu, să efectueze operații pe creier acolo unde nu există chirurgi.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

Sindicatul EUROPOL: Masca la control! Măsură aberantă introdusă în ultima Hotărâre CNSU.

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Haideti domne ca e simplu ce naiba.Se ia masca de pe fata cetateanului,se pipaie,se verifica cu flacara de la chibrit sau bricheta sau cu un aparat numit dragertextil intrat de curand in dotarea lui Bode.Se are in vedere si o noua procedura PSOPVMT+ SAMN -procedura specifica de ordine publica de verificare a mastilor textile si altor materiale nechirurgicale,PROCEDURA CARE VA FI FINALIZATA DUPA INCHEIEREA VALULUI 5.
    A,sa nu uit,cetatenii vor putea sa prezinte pentru operativitate si nu pentru altceva,eventual bonul de casa de la achizitia mastii in care musai tre sa scrie daca e din canepa,in sau bumbac.Aviz amatorilor care poarta masti cu fete de buldog sau pitbul gen distinsul vloger MARICIU.
    Baaaaaaaaa arafatilor ,ati luat-o razna rau.Din moasa comunala politistul si jandarmul se transforma in merceologi o luam incet pe urmele lui MARCO POLO.Sa vezi in strada contre de cascadorii rasului ,ba-i de matase ,ba-i chirurgicala.Atentie la fisele posturilor,nu scrie nu faci/

  2. Niște idioți cu interese meschine, trăiesc în Spania…daca le spun Spaniolilor ce legi de cacat dau idioții noștri se rad de noi….în loc să introducă certificatul verde ei dau tot felul de legi idioate așa ca, ei …..România trezește-te…..
    Un guvern format din niște nulități care fac mult rău societății românești…..

  3. Ce faci cu certificatu verde?te stergi la cur cu el nu te ajuta cu nimic,virusul il iei si mori cu tot cu certificat.nu va mai lasati prostiti de mizeria asta.ramai in Spania ca nu plange nimeni dupa gandirea ta idioata

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută