MAI-ul decide cum se vor deconta serviciile turistice pentru polițiști

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL a primit invitația de a participa la dezbaterile ce vor avea loc  mâine, 27.04.2018, ora 13.30, la Ministerului Afacerilor Interne. Tema aflată pe agenda întâlnirii va fi reprezentată de modalitatea de decontare a serviciilor turistice, prestate de unități aflate pe teritoriul României, de care beneficiază personalul MAI, în perioada concediului de odihnă, în limita valorică prevăzută la art. 1 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 8/2009 (1450 lei).

Interesant este faptul că nu am primit nici un atașament cu privire la proiectul  de metodologie pus în discuție pentru a analiza obiectiv condițiile în care dorește MAI-ul să se desfășoare această operațiune de decontare. Vă reamintim că urmare a demersurilor organizației noastre, ministrul MAI a fost determinat să acorde acest drept și personalului MAI, deși în forma inițială a bugetului MAI pe anul 2018, aceasta nu s-a regăsit.

În acest context, apreciem că se impun a fi clarificate 3 aspecte importante pe care organizațiile sindicale trebuie să le susțină pentru membrii lor:

  • decontarea cheltuielilor efectuate de polițist să fie decontate în maximum 10 zile calendaristice de la depunerea cererii;
  • să fie acceptate toate unitățile de cazare din România autorizate de Ministerul Turismului;
  • să fie incluse în pachetul de servicii și implicit decontate, toate cheltuielile efectuate în legătură cu vacanța (trasport, cazare, masă, alte servicii) din data de 01.06.2017 – 30.11.2018

Este importat să precizăm că ar fi nejustificată orice întârziere a decontării acestor cheltuieli în condițiile în care ministrul Carmen Dan a precizat că banii ar fi fost deja alocați și există în buget pentru întreg personalul, respectiv nr. de indicatori x 1450 lei. Mai mult, trebuie să avem o discuție și pe decontarea cheltuielilor cu serviciile turistice pentru anul 2018, care va fi de 1900 lei/angajat, care trebuie acordată până la 31 decembrie 2018. Vom reveni cu detaliile discuțiilor ce vor avea loc mâine. Pentru orice alte observații sau propuneri vă punem la dispoziție adresa de e-mail sindicateuropol@gmail.com.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: MAI-ul decide cum se vor deconta serviciile turistice pentru polițiști

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută