După publicarea pe site-ul instituției a proiectului OUG de modificare a Legii 360/2002 privind Statutul polițistului, care să reglementeze situația agenților de poliție care urmează cursurile masteratului profesional, reprezentanții Sindicatului EUROPOL au adus în discuție suplimentar alte trei chestiuni ce nu mai necesită amânare. Este vorba despre punerea în acord a doua Decizii CCR, prima vizează eliminarea condiției de a nu fi cercetat disciplinar la momentul înscrierii la concursuri de TCO și a doua vizează posibilității de a-și fructifica vechimea în sistem și agenții care absolvă Academia de Poliție la cursurile cu frecvență (la zi). De asemenea, am propus ca prin acest OUG să fie eliminată condiția cu privire la existența tatuajelor care sunt la vedere în uniforma de vară.
Dar mai întâi vă prezentăm pe scurt intențiile ministerului în privința agenților care au promovat masteratul profesional:
- MAI dorește ca agenții care vor absolvi masteratul profesional să fie la dispoziția instituției și să poată fi repartizați la orice unitate în țară, fără existența unor criterii obiective prestabilite;
- MAI vrea ca agenții absolvenți ai masteratului profesional, după repartizarea aleatorie, să fie interzisă timp de 5 ani posibilitatea de a nu li se modifica raporturile de serviciu;
În acest sens organizația noastră s-a opus acestei perioade de 5 ani, indicând faptul că în momentul de față, pentru cei încadrați direct sau reîncadrați, termenul prevăzut de art. 21 alin. 11 din Legea 360/2002 este de 2 ani și astfel s-ar crea o inechitate. Poziția MAI însă a fost fermă în sensul în care nu vor să diminueze această perioadă. Mai jos regăsiți formulate propunerile organizației noastre.
Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului EUROPOL
2 răspunsuri
„Tara piere iar baba se piaptana!”
Au fost rezolvate toate problemele politistilor si mai ramasesera astea doua: tatuajele si baterea in cuie pe functie 5 ani ai celor care au luat examenul TCO. Asta e o deturnare de la adevaratele probleme ale politistilor.
Nu vreti sa luati voi problemele cele mai stringente in vizor si sa incercati rezolvarea lor?
Dacă vei avea vreodată curiozitatea să parcurgi Legea Dialogului social 62/2011 vei vedea că atunci când o instituție convoacă comisia de dialog social, stabilește ordinea de zi ce contine prevederile ce urmează a fi modificate. În traducere liberă, poti propune observații doar în legătură cu aceste aspecte. Adevăratele probleme nu vor să fie discutate și mai mult, nici nu e necesar a fi discutate pentru că polițiștii își fac datoria în orice condiții și sunt nemulțumiți și revoltați doar în spatele ecranului.