MAI reacționează după materialul postat de Sindicatul EUROPOL

După informarea postată ieri pe site-ul nostru „Ce decizie a luat Grindeanu cu salariilor polițiștilor”, Ministerul Afacerilor Interne reacționează printr-un comunicat postat pe www.mai.gov.ro.De pe surse, am înțeles că am creat iritare la etajul 1 al MAI-ul pentru faptul că am prezentat rezumatul discuțiilor pe care le-a avut Sorin Grindeanu cu cei 3 miniștri, dar și pentru faptul că am ieșit înaintea ministerului cu varianta pe care o vor adopta în privința aplicării HG1/2017 privind stabilirea salariului de bază minim brut garantat în plată.

În aceste condiții, avem confirmarea oficială că varianta 1, așa cum am prezentat-o în materialul de ieri, care este cea mai ieftină și care reprezintă aplicarea HG1/2017 în proporția cea mai mică, va fi alegerea MAI. Ne pare rău pentru colegii de la comunicare din minister care au fost nevoiți să vină sâmbăta la serviciu ca urmare a supărării doamnei ministru, că informațiile ajung la polițiști mai repede decât și-ar dori ei.

Sper ca mesajul să fie înțeles de toți colegii. Avem 3 nivele de respectare a HG 1/2017, iar acum, înainte de protest, fără a avea sindicatele vreo contribuție, Guvernul a cedat și ne aflăm la primul nivel. Este insuficient însă, pentru simplul fapt că HG1/2017 stipulează că salariul de 1450 lei „nu include sporuri şi alte adaosuri”.

Vă reamintim cele 3 variante pentru a vă face o impresia asupra sumelor pe care le-am putea pierde dacă rămânem la acest nivel:

  1. Prima variantă este ca toate salariile de funcție de sub 1450 lei să fie duse la acest nivel. Această măsură va avea efect aproximativ asupra 60% din polițiști iar creșterile vor fi de până la 150 lei net.
  2. A doua variantă este ca din salariul de funcție actual, să fie scoase toate elementele salariale (sporuri și sume compensatorii) să rămână doar baza de calcul primară (coeficientul de funcție înmulțit cu valoarea de referință sectorială de 192 lei) care în acest moment este sub 600 lei la toți agenții de poliție, și să fie acordată diferența până la 1450 lei. Efectul va fi reprezentat de o creștere a salariului de până la 900 lei brut pentru fiecare polițist.
  3. A treia variantă și cea care reprezintă respectarea în integralitate a legislației, este compusă din varianta 2 cu mențiunea că toate sporurile și celelalte drepturi salariale să se raporteze la salariul de funcție de cel puțin 1450 lei. Aici deja vorbim creșteri semnificative pe toate segmentele dar și de un nou mod de calcul care să aducă transparență și legalitate în salarizare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: MAI reacționează după materialul postat de Sindicatul EUROPOL

Distribuie

14 răspunsuri

  1. Trebuie sa luptam pentru a primi varianta 3 sau in cel mai rau caz 2. De 1 nici nu poate fi vorba. Asadar…proteste !!!

  2. Varianta 1 e exclusa total…nu reprezinta nimic…nici dejectii in ochi….e o varianta ….ce ne insulta zi umileste…de parca am fi niste rumegatoare ….iar ei sant stapanii nostri asupritori…si noi sclavii si iobagii umiliti….sa trimita ei in judecata infractori si sa si riste ei viata..si sa fie supusi la privatiuni de tot felul.
    .care mai decare mai aberante si umilitoare……LICRATORII OPERATIVI…(ACELE ALBINE LUCRATOARE…CARE ADUC MIERE LA STUP)…..IAU SALARII MIZERE…IAR TRANTORII GUSAȚI …CU CEAFA LATĂ….SE LĂFĂIE IN SALARII ENORME…SI AU NUMAI PRIVILEGII!!!!

  3. Își bat joc de politisti. Cei cu vechime nu primesc nimic, iar deburantii primesc salariu cat cei cu 10-15 ani vechime în sistem. Dreptate este în acest mod?

  4. În viață poți să alegi ce vrei să fii! : vrei să fii câine lângă casă sau lup în sălbăticie. Dacă vrei să fii câine atunci te mulțumești că ai asigurată mâncarea zi de zi de către stăpânul tău , căruia trebuie să-i dai socoteală și să-i mulțumești, iar dacă alegi să fii lup în sălbăticie , atunci ai în vedere că poti să faci foamea zile întregi dar atunci când vânezi și prinzi prada ești sătul, tu și familia ta și nu dai socoteală nimănui!

  5. Dragi oameni trebuie mărite tuturor salariile nu numai unora și altora nu. Nu poți invoca faptul ca trebuie adresata doar unor categorii de polițiști. Acum sincer și gândind la rece toată treaba de ce sa aibă un agent încadrat direct același salariu ca un ofițer cu academie care spala wc-uri 3 ani? De ce sa aiba acelasi salariu in contextul in care a avut pentru examen mai putin de invatat decat unul din academie la un singur examen din cele aproximativ 50?Nu mai faceți discriminări și la mai mare salariul tuturor nu doar celor care nu au 1450.

  6. Sunt de acord cu opiniile exprimate, dar as vrea sa va intreb unde au fost liderii de sindicat in ultimii doi ani cand salariile in alte ministere gen sanatate si invatamant s-au marit cu aproximativ 50 la suta, iar in altele intre 20 si 40 la suta?
    Daca nu stiati acum la sanatate mai exista o hotarara de guvern in dezbatere de acordare a unor sporuri de pana la 85 la suta din salariu, pe langa faptul ca sporurile pentru garzi au fost actualizate la nivelul de salarizare al anului 2016, pe cand la noi la nivelul anului 2009
    Daca nu aveti cunostinte, rude sau prieteni in aceste ministere o sa va spun eu cat se castigacastiga

  7. Nu-i plângeți pe ofițeri! Aproape n-a fost ofițer ieşit la pensie fără salariul de merit şi de excelență, pe când noi, agenții, care muncim pentru ei nici n-au putut să ne mărească funcția de la agent 4 la 3. Credeți că au făcut ceva extraordinar aceşti ofițeri în afara atribuțiunilor de serviciu? Nu mă plâng, dar este prea mare diferența la brutul realizat, şi nu numai la acest capitol. De, legile sunt făcute pentru ofițeri. Ştiu că n-o să-mi dați dreptate, dar ăsta-i adevărul! Parcă unii mănâncă cu două guri! Sunt o grămadă de şoareci de birou care nu ştiu ce e aia misiune , o pază la secțiile de votare, etc, dar primesc sporuri generale la care se încadrează unitatea. Dacă-i trimiți în misiune îşi iau scutiri medicale. Cred că ne furăm căciula unii, altora!

  8. Voi agentii care va plangeti ca castigati cu putin mai putin decat un ofiter, e corect sa existe diferenta. Dar un ofiter cu grad de comisar sef care are un salariu mai mic cu 3.000 (trei mii lei) decat un alt comisar sef (acelas grad, aceeas functie, aceeas vechime, acelas loc de munca).
    Si situatia asta este in masa.
    Va rog sa va exprimati obiectiv fata de aceasta discriminare fantastica.
    Nu mai vorbim de diferenta de cca 5.000 lei intre un comisar sef si un chestor. Astept opinii.

    1. Da tie ti se pare corect ca un agent sa ia 550-600 lei chirie si un ofiter sa ia 1500-1700 lei? Sau toate sporurile duble sau triple? Nu vorbiti aiurea. Sunt ofiteri care isi prind urechile in tot ceea ce fac (adica nimic). Am inteles trebuie o diferenta da nu in halul asta.

  9. I-aş întreba pe domnii ofițeri care-şi plimbă trupul prin birourile ministerului, pe scaune directoriale, dacă ştiu cum arată un infractor. Sau măcar un simplu şuț de buzunare.

  10. Bataie de joc…sfidare…atat stie MAI…trebuie sa iesim cu totii…sa le tremure scaunelele alea pompoase…Daca nici acum…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.