MAI întârzie acordarea indemnizației de 75% pentru părinți

Ministerul Afacerilor Interne tergiversează aplicarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Deși au trecut două luni de la emiterea acestui act normativ, nici în momentul de față nu au emis norme metodologice/precizări cu privire la aplicarea acestui act normativ, așa cum reiese chiar din răspunsul primit  de la MAI la solicitarea Sindicatului EUROPOL (Vezi AICI solicitarea Europol)

Deși încă de la începutul lunii am avut un răspuns ferm și clar din partea Ministerului Muncii și Protecției Sociale cu privire la modul de aplicare a ordonanței de urgență, pe care l-am trimis de asemenea și MAI -ului să și-l însușească și să-l aplice, ei bine, asistăm la o tragere de timp nejustificată din partea instituției, în condițiile în care sute de școli sunt în scenariul roșu, iar cursurile se desfășoară exclusiv online.

Mai mult de atât, Ministerul Justiției, care de altfel face parte din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, aplică în mod corect prevederile OUG nr. 147/2020 și acordă indemnizația de 75% personalului angajat în cazul în care celălalt părinte nu face parte din cele 2 sisteme, apărare sau sanitar, și  face dovada că nu a beneficiat de timp liber cât activitatea de învățământ s-a desfășurat online.

Este strigător la cer ping pong-ul și neasumarea Ministerului Afacerilor Interne atunci când vine vorba de aplicarea corectă și echitabilă a drepturilor polițiștilor,iar dacă până la sfârșitul acestei săptămâni, nu vor clarifica această situație, vom protesta în fața ministerului alături de polițiști și copiii acestora până când  ministrul Vela va înceta cu această bătaie de joc.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: MAI întârzie acordarea indemnizației de 75% pentru părinți

Distribuie

Un răspuns

  1. Si alti politisti au avut copii , pentru ca nu toti s-au nascut la facultate. Dumneavoastra nu trebuie sa luptati pentru bani in plus pentru politisti ci pentru a-i face sa inteleaga pe guvernanti ca MAI este una dintre institutiile vitale statului ROMAN. Din punctul meu de vedere prefer ca politistii care isi risca viata si integritatea lor si a familiilor lor zilnic sa fie in primul rand respectati. Eu consider ca meseria de politist este o meserie vocationala la fel ca si cea de medic. Aceste meserii trebuiesc indeplinite indiferent de conditii. Juramantul de credi ta depus pe steagul patriei nu se re fera la castiguri materiale.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută