Luăm cu asalt Palatul Cotroceni. Protest acasă la Klaus Iohannis

După două luni de proteste continue, mâine începând cu ora 10.00 vom fi prezenți la ușa Președintelui României, Klaus Iohannis pentru că furia polițiștilor nu mai poate fi stăvilită. În același timp vom protesta  și în teritoriu în fața prefecturilor județelor Alba și Argeș. Sunt două luni de când ”coaliția de centru-noaptea” a luat măsura austerității pentru  restanțele  pe care le datorau polițiștilor. Dacă în anul 2017, polițiștii au înteles și acceptat compromisul că sumele care li se cuveneau conform Legii-cadru a salarizării să le fie plătite cu porția timp de 4 ani, ei bine, în al treilea an, am fost tăiați de la această  porție în condițiile în care celelalte clase bugetare au beneficiat de acest drept o dată cu intrarea în vigoare a actului normativ.

După o campanie parșivă și înșelătoare, după ce guvernanții au jurat că vor respecta Constituția si legile țării, au venit cu o ordonanță de urgență în miez de noapte care îngheța tot ce înseamnă drepturi salariale, fie ele și restante, a urmat o nouă ordonanță prin care au tăiat  voucherele de vacanță și cel mai probabil vor veni și cu o a treia ordonanță în care vor anunța noi tăieri. Nici la abator nu se fac atâtea ”tăieri” cum face guvernul Cîțu și nici Pinocchio nu mințea atât de mult, cum au  fost mințiți polițiștii de acest Executiv.

Asistăm la un haos nemaiîntâlnit în istoria guvernării din România în care premierul vine săptămânal cu anunțul unor noi măsuri de austeritate, ministrul muncii  Raluca Turcan se contrazice singură  în declarații, ba că se taie sporuri, ba că nu se taie, că nici ea săraca nu știe ce să mai zică, iar ministrul afacerilor interne, Lucian Bode laudă bugetul alocat MAI, în condițiile în care polițiștii au sporurile, compensațiile și  majorările plafonate la nivelul anului 2009, plata tranșei a treia din Legea-cadru este suspendată, iar decontarea serviciilor turistice rămâne istorie.

Privim cu mâhnire la  restricțiile, interdicțiile si incompatibilitățile pe care le au polițiștii, cât și faptul că de un an de zile au fost continuu și necondiționat în linia întâi, iar toate aceste sacrificii sunt ”recompensate” prin tăieri și suspendări de drepturi salariale. Și pentru toate acestea, mâine polițiștii își vor striga nemulțumirea în fața președintelui Iohannis, vor continua să lupte până la capăt. Veniți și voi mâine alături de noi la acțiunile de protest, să dăm dovadă de unitate și solidaritate, pentru că schimbarea este în mâinile noastre. Perimetrul în care se va protesta începând cu ora 10.00 este Palatul Cotroceni – Statuia Leu din Bulevardul Geniului.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Luăm cu asalt Palatul Cotroceni. Protest acasă la Klaus Iohannis

Distribuie

4 răspunsuri

  1. FELICITARI!! dragilor de oameni adevarati are tara nevoie.Nu toti politisti sunt implicati in Mafie nu toti sunteti corupti Dar totusi ar trebui sa faceti curatenie intre voi si cei care incalca legea sa fie exclusi.Asa voi veti deveni cei mai sustinuti de popor,va veti cistiga increderea si aprecietea oamenilor.Inca o data FELICITARI!

  2. Renuntati la decontarea serviciilor turistice si asa pleca polițistul pe banii lui si după astepta sa ii fie decontat asta daca era buna factura, spuneti oamenilor ca toti au fost mintiti, nu doar politistii ci toata tara, doar primul ministru a declarat cu o sinceritate dezarmanta ca programul electoral nu are nicii treaba cu cel de guvernare (🤣🤣🤣), cereti sa beneficiem de toate drepturile fundamentale la fel ca orice roman ca tot vor egalitate si bineînțeles aplicarea legii salarizarii!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.