Locuri mai multe pentru agenți în Academia de Poliție

Pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Iona Cuza” în anul 2018, locurile disponibile pentru agenții de poliție vor crește de la 10% până la cel mult echivalentul numărului de locuri prevăzut pentru forma de învățământ cu frecvență. Aceasta este modificarea pe care Ministerul Afacerilor Interne a promovat-o după mai bine de 6 luni de când a fost lansată în dezbatere publică. Practic, ca o reacție întârziată la fenomenul deficitului de personal, și-au dat seama și specialiștii din MAI că este mai eficient și justificat să promovezi agenți de poliție în rândul ofițerilor de poliție decât să avem ofițeri care nu au nici cea mai mică experiență profesională.

Chiar dacă am așteptat nejustificat de mult pentru această modificare, o salutăm și apreciem că asemenea măsuri se impun în continuare în domeniul carierei polițistului. Nu putem să nu ne uităm în curtea vecinilor din zona funcționarilor publici cu statut special din administrația penitenciare, unde pentru ocuparea funcțiilor de conducere a fost eliminată condiția deținerii unui anumit grad profesional. Adică indiferent de post (șef birou/serviciu etc) dacă îndeplinești condițiile de vechime în sistem, vechime în specialitate și studiile necesare, orice agent poate candida și chiar îi este acordat gradul de ofițer corespunzător cu vechimea deținută.

Sindicatul EUROPOL: Locuri mai multe pentru agenți în Academia de Poliție

Distribuie

3 răspunsuri

  1. În loc sa va uitați în curtea gardienilor de penitenciare mai bine ați iniția acțiuni pentru a avea și noi aceleași drepturi ca agenții de penitenciare. Dar, aceștia au un sindicat foarte puternic, în schimb ce la noi sunt o grămadă și degeaba.
    Academia de politie nu poate școlariza mai mult de 50 de persoane/ciclu la frecventa redusa.
    Decat sa faci 3 ani degeaba, mai bine adopți prevederi din statutul gardienilor de penitenciare cu privire la avansarea în cariera.

  2. Ati omis să precizati că indiferent de vechimea in MAI, agentul sau subofiterul absolvent al Academiei de poliție, forma de învățământ frecvență redusă, primeste doar primul grad de ofiter, respectiv sinsp. sau slt.

  3. Scoala aia n o faci degeaba beth, degeaba ai lucrat pe unde ai lucrat.
    Sa spunem ca te doare odata n cot_ doamne fereste_ tare mi as dori sa fii tratat de un medic cu spiru.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.