Lista salariilor pentru lucrări de excepție a fost publicată

După cum prea bine cunoașteți, la data de 17 ianuarie 2022, unitățile teritoriale de poliție au fost informate de către Direcția Management Resurse Umane din IGPR cu privire la faptul că vor trebui să analizeze activitatea personalului din subordine pe ultimele 6 luni, urmând să realizeze propuneri fundamentate în baza criteriilor prevăzute în Anexa nr. 1 pct. 22.3.2 în vederea acordării majorării de până la 50% din salariul de funcție, respectiv salariul de bază.

Este vorba despre celebrul spor pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, cunoscut în rândul colegilor noștri sub denumirea de ”Oscar”, șefii unităților de poliție fiind puși din nou în fața unui moment crucial ce a avut ca obiect recunoașterea meritelor și a rezultatelor deosebite obținute de către colegii noștri în activitatea profesională desfășurată.

De asemenea, este deja cunoscut faptul că organizația noastră a semnalat în mod constant lipsa transparenței în ceea ce privește nominalizarea polițiștilor merituoși, lipsa prezentării notelor de fundamentare referitoare la rezultatele profesionale ale acestora în ședințele de consiliu ale unităților de poliție organizate în acest sens, precum și refuzul lamentabil al șefilor de a comunica lista beneficiarilor acestui spor și procentele alocate.

Minunea în acest sens s-a produs însă la data de 19 ianuarie la nivelul IPJ Giurgiu, unde, în cadrul ședinței organizate ce a fost prezidată de actualul șef al inspectoratului, au fost prezentați indicatorii alocați, în număr total de 19, din care 2 fiind alocați de la MAI, precum și cele 45 de note de fundamentare întocmite de către șefii nemijlociți ai colegilor noștri.

Un aspect relevant este reprezentat de faptul că 7 dintre propuneri au fost întocmite pentru ofițeri cu funcții de conducere, 5 pentru agenți cu funcții de conducere, 4 pentru ofițeri cu funcție de execuție, 24 pentru agenți cu funcții de execuție și 5 pentru personal contractual, toate notele de fundamentare ale acestora fiind citite în cadrul ședinței organizate în acest sens, iar după analizarea activităților desfășurate și a rezultatelor obținute în ultimele 6 luni, în funcție de specificul fiecărei structuri în parte, conducerea inspectoratului uzitând de prerogativele manageriale a stabilit cine beneficiază de această majorare salarială.

Momentul istoric, atât la nivelul IPJ Giurgiu, cât și la nivelul întregii Poliții Române este reprezentat de transparența de care a dorit să dea dovadă șeful Inspectoratului, menționând că lista cu beneficiarii majorării salariale și procentele alocate va fi prezentată la nivelul unității astfel încât colegii noștri să știe cine sunt polițiștii merituoși și cum să-și raporteze în viitor activitatea pe care o desfășoară astfel încât să se numere la rândul lor printre beneficiarii de ”Oscar”.

Mai jos puteți vedea numărul de polițiști care au primit sporul pentru lucrări de excepție și misiuni speciale, funcțiile ocupate de către aceștia, procentul acordat, precum și structurile în care aceștia își desfășoară activitatea, pe rețeaua internă a IPJ Giurgiu situația beneficiarilor conținând inclusiv numele acestora.

Iată că ceea ce nu s-a întâmplat la nivelul Poliției Capitalei, cea mai mare unitate de poliție, cu peste 6500 de polițiști, s-a întâmplat la IPJ Giurgiu. Culmea este că actualul împuternicit pe funcția de inspector șef este Șeful Sectorului 1. În timp ce chestorul Berechet ne spunea că nu are „dezlegare” de la IGPR să ne comunice nominal beneficiarii și cuantumurile acordate, un subaltern al dumnealui, cms. șef Dana Ionuț a implementat transparență totală în procedura de acordare a acestor premii.

Având la bază „materialul clientului”, putem spune fără echivoc, că directorul DGPMB, chestorul Berechet, a mințit cu nerușinare atunci când a invocat lipsa acordului inspectorului general cu privire la comunicarea nominală a beneficiarilor. Apreciem deschiderea conducerii IPJ Giurgiu pe care o manifestă față de dialogul social, iar pe această cale atragem atenția că în al doilea semestru din acest an ar putea lua în calcul acordarea sporului în procent de 50% și unui agent de poliție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Lista salariilor pentru lucrări de excepție a fost publicată

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută