Liderii SNPPC dați afara de la ședința de constituire a Filialei Aeroportului Otopeni a Poliției de Frontieră

La ședința de constituire a Filialei Aeroportului Otopeni a Poliției de Frontieră din cadrul Sindicatului EUROPOL, ce a avut loc în data de 24.11.2016 la sediul IGPF, am avut invitați de-a dreptul speciali. Ne-am adunat, nu mulți la număr, dar determinați să punem bazele noului format sindical. Deși o parte din colegii prezenți erau fie după o lungă tură de noapte, fie cu gândul la faptul că trebuie să intre în serviciu peste numai câteva ore, era vizibilă dorința lor de a schimba ceva pentru viitorul nostru.

Nu mare ne-a fost uimirea însă, și chiar putem spune că am fost martorii unei reale minuni sindicale, când în sală și-a făcut apariția „elita” mișcării sindicale din România. Este vorba de vicepreședinții SNPPC și FSNPPC Marius Ionescu și Isachi Neculai (pensionar), dar și a reprezentanților Biroului Teritorial SNPPC din IGPF, în persoana preaînstelaților Marin Valentin și Gabriel Crăciun.

Cu toate că nu ne-am opus să ia parte la ședință, deși era total atipic, la un moment dat, președintele SNPPC din IGPF, Gabriel Crăciun refulează și începe să îi întrebe pe polițiștii de frontieră prezenți, de ce au aderat la Sindicatul EUROPOL și de ce s-au retras din SNPPC. În susținerea lui sare și vicepreședintele Marius Ionescu, care ridică tonalitatea discuțiilor și de aici a fost doar un pas ca lucrurile să treacă în registrul penibilului.

Practic, ei au venit cu mic ,cu mare să facă „panaramă”, probabil cu scopul de a împiedica constituirea noii filiale. Iar dacă au văzut că nu le merge, au început să-i dojenească pe cei prezenți și să le ceară socoteală de ce sunt ei acolo și cum de și-au permis să se retragă din SNPPC.

La un moment dat, când au văzut că nu își pot duce planul la capăt, s-au ridicat simultan în picioare, au început să scandeze lozinci și să-și atribuie toate realizările posibile și imposibile. Și pentru a avea o perspectivă a acestei imagini, vă rugăm să vi-l imaginați pe Marius Ionescu, vicepreședintele SNPPC și FSNPPC, în picioare, strigând din toți rărunchii că a fost singurul lider de sindicat care a plantat copaci în curtea IGPF-ului.

Sigur, dacă discuțiile au degenerat, am fost nevoiți să îi poftim afară din sală pe invitații „speciali”. Totuși, stupefacția acestui episod rămâne în memoria noastră din perspectiva celui mai patetic, jalnic și penibil mod de a te comporta, nu neapărat ca lider de sindicat, ci ca om.

Față de polițiștii de frontieră prezenți în sală, ne cerem scuze pentru comportamentul colegilor noștri sindicali de la SNPPC, aceasta reprezintă o excepție care trebuie tratată ca atare.

Una peste alta, ne-am continuat activitatea și suntem onorați să vă informăm oficial despre constituirea Filialei Aeroportului Otopeni a Poliției de Frontieră din cadrul Sindicatului EUROPOL, dar și să le urăm succes și putere de muncă liderilor aleși ai acestei structuri formate din:

PREȘEDINTE:         Marius Eugen ICONARU

VICEPREȘEDINȚI: Cristian Constantin MOCANU

                                  Alexandra Gabriela CONDRUZ    

La acest moment, avem ca membri ai Sindicatului EUROPOL aproximativ 30% din polițiștii de frontieră a acestui structuri, iar componența filialei va putea fi mărită până la 5 funcții de vicepreședinte.

După alegeri, au fost dezbătute mai multe probleme cu care se confruntă polițiștii de frontieră, probleme pe care în perioada imediat următoare le vom documenta și le vom pune în discuție la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Vă mulțumim încă o dată pentru încrederea și sprijinul pe care îl manifestați față de acest proiect sindical și față de viitorul nostru, al tuturor.

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Liderii SNPPC dați afara de la ședința de constituire a Filialei Aeroportului Otopeni a Poliției de Frontieră

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.