Liber la promovări în funcție

Ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 118/2017 de modificare a Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului, procesul de numire în funcţii superioare de execuţie a suferit câteva modificări. Pentru a fi promovat pe o funcţie superioară de execuţie poliţistul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare

b) a obţinut calificativul de cel puţin bine la evaluarea de serviciu pentru anul anterior

Elementul de noutate adus de intrarea în vigoare a Legii 118/2017 de aprobare a OUG nr.21/2016 , e că art. 22 alin 4^1   din Statutul poliţistului a fost eliminat “promovarea în funcţie constă în numirea în funcţia imediat superioară în cadrul postului ocupat.”

În acelaşi timp, menţiunile din OMAI 140/2016, Anexă 6, art .7 “încadrarea poliţistului în funcţia imediat superioară, în cadrul postului ocupat, se realizează în condiţiile prevăzute la art. 22 alin. (4^3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, în al doilea semestru al anului.” şi respectiv art. 8 “în vederea încadrării poliţistului în condiţiile art. 7, şeful nemijlocit al acestuia întocmeşte o notă de prezentare, prin care certifica îndeplinirea condiţiilor, pe care o supune aprobării persoanei competenţe să emită actul administrativ.” nu mai sunt aplicabile. Astfel că poliţiştii nu mai sunt condiţionaţi de notă de prezentare din partea şefului nemijlocit şi de asemenea trecerea într-o funcţie superioară de execuţie nu mai este calificată că fiind PROMOVARE.

Astfel numirea într-o funcţie superioară de execuţie se va face în urma unei analize a personalului care îndeplineşte cele două condiţii amintite mai sus care se va transmite Direcţiei Generale Financiare spre aporbare după care se vor emite actele administrative. Concret, niciun polițist nu va mai depinde de o „notă de fundamentare” pe care înainte trebuia să o obțină de la șeful lui nemijlocit, fiind eliminat astfel subiectivismul practicat.

 

Organizaţia noastră prin reprezentanţii noştri atât la nivel territorial, cât şi central va urmări cu mare atenţie procesul de numire a poliţiştilor care îndeplinesc cele două condiţii, să nu fie “omisi” de la numirea în funcţiile imediat următoare ca urmare a “erorilor” destul de dese ale celor care au aceste atribuţii.

Viitorul ne aparţine!

Iconaru Marius, Secretar General Sindicatul Poliţiştilor “EUROPOL”

Sindicatul EUROPOL: Liber la promovări în funcție

Distribuie

4 răspunsuri

    1. Precizati-ne exact la ce anume va referiti. In privinta modului de aplicare a sporului/indemnizatiei pentru titlul de doctor exista mai multe practici ale celor care le acorda.

  1. conform noilor modificari daca sunt incadrat pe functia de specialist lll si momentan sunt platit pentru functia de ofiter principal lll pot promova direct pe specialist lll sau doar pe ofiter principal ll dupa care peste doi ani pe specialist lll.

    1. Din an in an veti putea promova cate o treapta pana la maximum functiei cu care este prevazut postul, respectiv de specialist III

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută