Legea salarizării aplicată în integralitate din luna iulie pentru polițiști

Conform unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului transmis structurilor de apărare, ordine publică și securitate națională, începând cu data de 1 iulie 2022, cuantumul brut salariilor de funcție se stabilește la nivelul salariilor de funcție prevăzute în Legea cadru nr. 153/2017, pentru anul 2022.

Pe înțelesul tuturor, au fost acordate două tranșe din legea salarizării în anul 2018 și 2019, iar din anul 2020 fiind ”înghețate” prin odonanță de urgență. Prin aplicarea integrală a legii salarizării începând cu data de 01.07.2022 și acordarea tranșei a treia si a patra, polițiștii nu vor beneficia de măriri salariale, ci doar se va face dreptate și vor beneficia de aplicarea corectă a legii, comparativ cu alte categorii de personal care au beneficiat încă din anul 2017.

Totodată, conform proiectului de ordonanță de urgență, începând cu data de 1 iulie 2022 se va actualiza si cuantumul brut al salariului de grad, proporțional cu evoluția salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată prin hotărâre a guvernului/. Menționăm faptul că nu doar salariu de grad trebuie actualizat, ci și norma de hrană ca urmare a creșterii inflației, norma actuală de hrană fiind cu mult mai mică față de situația reală.

Nu ne vom duce după ”fentă” până când nu vom vedea publicată în Monitorul Oficial această ordonanță de urgență care va corecta și va face dreptate și în cazul polițiștilor. Creșterea alarmantă a prețurilor la alimente, gaze, electricitate va anula orice sumă de bani plătită cu titlu de restanță salarială, veniturile tuturor categoriilor sociale au scăzut  cu mult puterea de cumpărare a produselor de bază.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Legea salarizării aplicată în integralitate din luna iulie pentru polițiști

Distribuie

27 de răspunsuri

 1. Si cei care au lucrat in 2021 si puti din 2022 si au iesit la pensii nu vor beneficia de nimic

 2. Cei care am lucrat in anul 2021 si anul 2022 nu am beneficiat de acele mariri iar acum suntem la pensie de exemplu eu se pare ca nu voi primi nimic …imi puteti raspunde va rog

 3. Dar cei care au esit la pensie în 2005 cu o vechime de 30 de ani se mai calculează pensia sau tot celor cere au 18- 22 de ani tot lor li se calculează RUSINE

 4. Cei care s au pensionat in 2021 ,beneficiaza de o parte din prevederile acestei ordonanțe?

 5. Pt. funcționarii publici din primării, consilii județene și prefecturi s-au găsit bani și le-au crescut salariile odată cu creșterea salariului minim . Rusinica.

 6. Se refera la polițiști în activitate… Dacă plângeți voi, de pensionarii MAI ce sa mai spunem?? Pentru ei nu au crescut prețurile?.. 2,6 % în 3 ani??..

 7. Nu se va aplica integral. Nu scrie asa ceva in acest proiect. Scrie despre soldele/salariile de baza. Nu scrie nimic despre celelalte drepturi (norma de hrana, chirie, sporuri) care defapt acestea reprezinta jumatate din venit.
  Ca sa inteleaga si civilii. Sunt angajati care au de exemplu 3000 de lei lei salariliul, daca iei norma de hrana raman cu 1950, daca iei sporurile raman cu salariul din 2009 adica 980 lei.
  La acestia se adauga un ,,ajutor social” pentru a se ajunge la la minimul pe economie DAR asta doar daca acei 980 de lei + sporurile nu depasesc minimul pe economie. Daca se ajunge la minimul pe economie, nu se aplica acel ,,ajutor social”. Si astfel, s-a creat de 13 ani incoace, o nedreptate intre cei proaspat angajati si cei care au vechime. Pe langa nedreptatile legale de diferentierea personalului platit din fonduri publice, pe categorii de preferinte.
  Doctorii au luat din prima tot, acum ca e razboi la granite, apararea si ordinea publica e tot la nivelul 2009, cu foarte mici exceptii (de exemplu, acel ,,ajutor social” de care ziceam)

  1. Să inregimenteze medicii ,te pomenești că se simt nedreptățiți pe front nu garnizoană. Cei care sunt struto-cămilă medici militari au luat mărirea integrală în 2017 că medic și acum o vor și ca militari. Dăm grad militar la oricine :medic,sporivi,politicieni, ziariști etc,dar vor să facă în caz de război frontul în garnizoană conform profesiei,e de râs, nu în prima linie

 8. Ptr.pensionarii proveniți din sistem de ce nu faceți nimc,gândiți-vă că d.str. sunteți pensionarii de mâine și nu o să vă simțiți bine când o să fiți dați uitării! Și pensionarii resimt creșterea tuturor prețurilor,la orșice! O zi bună!

  1. L 223/2015 asa cum este astazi in vigoare dupa multiple modificari:

   Articolul 60
   (1) La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.
   (2) Dacă în urma indexării pensiei militare de stat stabilite potrivit alin. (1) rezultă un cuantum al pensiei nete mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, se acordă acest cuantum rezultat, fără a depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete în cauză.
   (3) În cazul indexărilor succesive, cuantumul acordat nu poate depăși suma rezultată din aplicarea ratei medii anuale a inflației, în condițiile art. 59 alin. (1), asupra mediei soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei la care se adaugă suma reprezentând intervenția ratei medii anuale a inflației, în aceleași condiții, din operațiunile de indexare anterioare.
   (4) Dispozițiile art. 59 alin. (2) se aplică în mod

 9. Propuneti ca sumele privind norma de hrana, echipament, chirie si alte indemnizatii de acest gen sa fie calculate printr un indice (ex. valoarea chiriei in functie de euro – se stabileste valoarea medie pt un apt cu 2 camere la care se adauga indicele euro, astfel tinand pasul cu modificarile de pret; in plus, un angajat de 2 ani care are o familie cu un copil trebuie sa aiba aceeasi suma ca si altul cu o vechime de 20 de ani – nu trebuie sa locuiasca in conditii mai proaste). Hrana sa fie calculata in functie de un pret de referință. Daca se va tine cont de aceasta modalitate de calcul, in fiecare luna ar fi sume diferite.

 10. Este un proiect de OUG făcut de MAPN! Deci nu de guvernul României….până să fie aprobată și o să apară în monitorul oficial, o să curgă multa apa pe râul Tisa! Și pe Dâmbovița, la fel!😀

 11. M-am uitat la toate știrile posibile despre acest aspect și nu am regăsit acest proiect de OUG!Chiar si pe site-ul oficial al guvernului , nu se regăsește!Deci ?

 12. Terminați cu speranțele. Nu se votează nimic, au mai fost astfel de proiecte și nu s-au aprobat. De ce publicați proiecte? Publicați când este sigur, nu vise.

 13. Deocamdată suntem pe 16 mai, și nu am primit salariul pe luna aprilie….. Mi-e fooaameeeee

 14. Salut!
  Și armata noastră trăiește în trecut, undeva prin 2010, am scris bine, toată legislația națională militară este rămasă în urmă începând cu salarizare, echipare, normă hrana și nu în ultimul rând tehnica.
  Ce frumoasă este tehnica scoasă la zile festive, să nu uităm și de ținută … impecabilă
  Unde este proiectul pentru magazine militare pentru echiparea cadrelor ?
  Numărul personalului mitar scade în fiecare zi!
  Ei, cei de sus nu văd câți ies din sistem și câți așa ziși ” voluntari sau cei cu grade în 3 luni”, întră în sistemele militare?
  NIMENI NU FACE NIMIC, așa vom trăi și în continuare….

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută