Lămuriri cu privire la salariul lunii august

Începând din aceasta lună atât fluturaşul de salariu cât şi diferite elemente salariale ale poliţiştilor au suferit câteva modificări. Dacă până luna trecută pe fluturaşul de salariu apărea SALARIU FUNCŢIEI DE BAZA din care: salariu de funcţie, grad şi gradaţie, de luna aceasta această sintagma a dispărut şi apare doar SALARIU DE FUNCŢIE+ GRAD+ GRADAŢIE din care salariu de funcţie,grad şi gradaţie.

Am primit foarte multe sesizări de la poliţiştii din ţară care ne-au întrebat de ce au avut loc toate aceste schimbări, de ce de luna această SALARIU DE FUNCŢIE a crescut cu sume cuprinse între 50 şi 200 lei, dar totuşi voaloarea totală a salariului este aceeaşi ca şi luna trecut? Explicaţia este următoarea, pe fluturaşul de salariu de până luna trecută nu apărea şi MĂRIREA DE 10% DIN DECEMBRIE 2015. Dacă adunam salariul de funcţie cu gradul şi gradatia ne dădea o valoare mai mică decât cea a salariului de bază.

De luna această, printr-un artificiu, acea mărire de 10% din decembrie 2015, parte componentă a salariului funcţiei de bază a fost inclusă în salariu de funcţie deoarece acea sumă există în salariu, însă nu se regăsea distinct pe fluturaşul de salariu. Trebuie să precizăm că poliţiştilor cărora le-au crescut artificial salariul de funcţie în februarie la 1450 au cele mai mici creșteri.

Această informare vine ca reacție a nenumăratelor întrebări primite de la voi legate de aceste modificări salariale survenite si să nu uitaţi că o informare corectă şi temeinică vă ajută să corelaţi toate nelămuririle. Totuși, să nu uităm să le spunem celor din conducerea ministerului și a IGPR-ului pentru faptul că nu a anticipat această problemă și nu a venit cu o informare anterior modificării elementelor de pe fluturașul de salariu.

Viitorul ne aparţine !

Iconaru Marius, Secretar General Sindicatul Poliţiştilor „EUROPOL”

Sindicatul EUROPOL: Lămuriri cu privire la salariul lunii august

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.