La salariul lunii aprilie se primește următoarea tranșa de 25%

eConform ultimelor informații obținute, polițiștii vor primi la salariul lunii aprilie a treia tranșă, de 25% corespunzătoare drepturilor litigioase prevăzute de OUG nr.75/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene și alte modificări fiscal-bugetare. După această a treia tranșă de 25%, urmează ca pentru anii 2023 să fie virată a patra tranșă de 25% iar în anul 2024 ultima tranșă de 35%.

Pentru un calcul exact al sumei pe care fiecare polițist o are de încasat de pe urma furtului din salariile polițiștilor pe care MAI l-a săvârșit din aprilie 2015 și până la pronunțarea Deciziei 51 de caătre ÎCCJ, se înmulțește ultima tranșă primită cu 2,5.

Reiterăm faptul că drepturile salariale restante recalculate sunt compuse din:

Sporul de fidelitate –  se acordă pentru activitatea desfăşurata în instituţiile din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţionala, în calitate de militar, poliţist, funcţionar public şi personal contractual, în cuantum  de până la 20% (5% pentru 5 ani vechime, 10% pentru 10 ani vechime, 15% pentru 15 ani vechime si 20% pentru peste 20 ani vechime).

Sporul pentru studii superioare – se acordă agenţilor de poliţie absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, în cuantum  de 25% din salariul de funcţie dacă îşi desfăşoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite. Aceste domenii vor fi stabilite prin normele metodologice de aplicare a OUG nr. 70/2020.

Sporul pentru pericol deosebit – se acordă poliţiştilor care executa, conduc, coordonează sau contribuie la realizarea misiunilor operative de protecţie a demnitarilor, a acţiunilor de gardare, protecţie şi control antiterorist, supraveghere operativă, a procedurilor speciale şi activităţilor de paza, supraveghere, escortare, reeducare, integrare şi asistenţa medicală pentru persoanele arestate preventiv sau condamnate cu pedepse privative de libertate ori care au solicitat sau au dobândit o formă de protecţie în România, culegere, prelucrare, verificare şi valorificare a informaţiilor, investigari, acţiuni şi intervenţie cu un grad ridicat de risc ori în condiţii de pericol deosebit în cuantum  de până la 30% din salariul de funcție.

Menționăm faptul că aceste sume compensatorii tranzitorii sunt incluse în salariul de funcție. Sporul de fidelitate și sporul de studii superioare s-a acordat până la data de 31.12.2009, atunci când au fost scoase din legislația incidentă. Acestea au fost plafonate la cuantumul aflat în plată la acea dată  și au beneficiat ulterior de ele doar cei care le aveau deja incluse în salariu. Astfel, suma corespunzătoare celei de-a treia tranșe de 25% poate varia până la 7000 lei în funcție de situațiile în care se regăsește fiecare polițist.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: La salariul lunii aprilie se primește următoarea tranșa de 25%

Distribuie

33 de răspunsuri

  1. IPJ…urile vor achita aceste restanţe tuturor cadrelor care în perioada februarie 2017……..şi până la data pensionării erau în statul de funcţii……..Iar din prima zi de pensie şi până în prezent, casa de pensii şi-a onorat obligaţia la toţi, inclusiv dumitale cred.

  2. Se primesc restantele pentru perioada 2017-2020…..prima transa de 5%.sa dat in 2020….10%.in 2021…anul asta 25%….in 2023 25%…..iar in 2024..35%….!

 1. Daca am iesit la pensie in dec. 2020 si am avut peroada de calcul iunie -noiembrie 2020 se recalculeaza pensia sau marirea de 25% s-a platit in cursul anului 2020?

  1. Păi este foarte simplu, dumneata nu cunoşti ce salarii ai avut în 2020…?!?!…..Sau întrebi pentru o terţă persoană…

  2. Asta nu este marire….este o restanta pentru perioada 2017-2020..pentru spor de fidelitate,studii si pericol deosebit…deci daca ati iesit in dec 2020 nu beneficiati de restanta….Cu stima..!

 2. Bună seara! Eu am ieșit la pensie cu 01.08.2021. Am primit prima transa în 2021. Întrebarea mea este : noi, cei trecuți în rezerva, cum putem întra în posesia acestor sume? Am înțeles ca cei de la Casa sectoriala de pensii nu au nici o legătură cu acest lucru. Trebuie sa ne adresam structurilor la care am activat și de unde ne-am retras? Mulțumesc!

 3. De ce se retine pensionarilor 10% asig.de sanatate in mod discriminatoriu si abuziv daca CASAOPSNAJ nu deconteaza decat 65% din serviciile medicale ?Ce face sindicatul pentru eliminarea acestei nedreptati ? Intreb si eu pentru prietenii mei !

 4. Buna dimineața! Dacă m-am pensionat cu data de 01.02.2022 mai primesc aceasta restanta de 25%? Va mulțumesc și astept un răspuns!

  1. sumele astea sunt câștigate în instanță și sunt pentru perioada 2017-2020 binenteles că beneficiați și dvs că erați in sistem

 5. Și cu angajații din sănătate care au fost angajații pe perioada stării de alerta ce se întâmplă au fost buni pana acum ca nu puteau sa respire din cauza echipamentului acum acasă ( va sunam stați liniștiți)se dau examene ptr ce? Ca în tara asta se iau și examenele numai pe ochi frumoși și numai cine vrea direcția spitalului asta este bătaie de joc pe care nu interesează pe absolut nimeni

 6. Da dați-le bani ca nu au destui bani alți abia trăiesc de azi pe mâine cu salariu minim pe economie și la ei se măresc cu 23% 35 % bv vouă în caz de război se da loviți

 7. Sa se dea si la pers cu dizabilitati cine ar putea trai cu 500 lei pe luna sau 375 sau mai greu cu 60 lei

 8. Să ne dea bani care au fost tăiate salariile cu 25 la sută cu dobândă la dobândă.
  Au știut să taie ca retardați și ne-au tâlhărit . Un abuz care sa făcut asupra românilor.
  Cadrele militare și cei de la pensie nu mai au încredere în mincinoși.
  Noi așteptăm fapte nu vorbe aiurea. Vor să ne cheme înapoi?
  Să meargă cei cu sakari și pensi speciale nu tot noi care am fost bătaia lor de joc .
  Că la salari și pensi speciale sunt primi .
  Noi nu avem pe cine apara, ce să ce să apărăm firmele străine și pe penali și tâlhari care conduc țara.

 9. O să primim banii la fel cum am primit și compensatoriile???? Adică deloc pentru că nu se publică oficial și transparent suma corectă pe care trebuie să beneficieze fiecare polițist. Dar cei care lucrează în domeniul IT M. A. I. Le este greu să facă un program digitalizat de informare

 10. Hai ca s-a dat mărire dacă e…. Suntem in 24 mai și nu s-a mărit nimic. mulțumim pentru o știre falsa, ce pot sa zic, același salariu cu care trăim după o luna pe alta.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută