La mulți ani Poliția de Frontieră Română! La mulți ani polițiști de frontieră!

La data de 24 iulie, Poliția de Frontieră Română sărbătorește 158 ani de existență, când la 24 Iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov”, însemnând recunoaşterea identităţii instituţionale şi, totodată, piatră de temelie a Poliţiei de Frontieră din zilele noastre.

 Astăzi, Poliția de Frontieră  este o instituție performantă si modernă, cu un rol fundamental în sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, asigurând supravegherea și controlul de frontieră de-a lungul  a celor 3149 km  pe conturul țării, cât și în interior în cadrul punctelor de trecere a frontierei aeroportuare.

Amintim faptul că Ministerul Afacerilor Interne ”a furat” din însemnătatea acestei zile prin Ordinul MAI nr. 140/2016, prin care polițiștii de frontieră nu mai pot fi avansați de ziua armei. Conform  prevederilor actului normativ, aceștia pot fi avansați pe 25 martie de ziua Poliției Române, pe 1 Decembrie de Ziua Națională  sau  în tot cursul anului, la o zi anume stabilită. Astfel, ziua Poliției de Frontieră a fost catalogată ca orice altă zi din an. În această orice altă zi din an cum a vrut să fie numită, o serie de  poliţişti de frontieră,  ofiţeri şi agenţi de poliție, care își desfășoară activitatea în cadrul  structurilor  Poliției de Frontieră Române au fost avansați în gradul profesional următor  înaintea împlinirii stagiului minim.

Sindicatul EUROPOL ține să felicite pe toți polițiștii de frontieră pentru rezultatele obținute pe tot parcursul anului și îi asigură de tot sprijinul în reprezentarea drepturilor și intereselor.

La mulți ani, Poliția de Frontieră Română! La mulți ani stimați colegi, polițiști de frontieră!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: La mulți ani Poliția de Frontieră Română! La mulți ani polițiști de frontieră!

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută