La mulți ani, Poliția de Frontieră Română! 155 ani de existență

Astăzi, Poliția de Frontieră Română este în straie de sărbătoare. Se împlinesc 155 ani de existență instituțională, atunci când la  24 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat  decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti din Ţara Românească şi Moldova, a devenit un moment istoric important pentru Poliţia de Frontieră, fiind data de recunoaştere a identităţii instituţionale şi deasemenea temelia organizării moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.

Amintim faptul că Ministerul Afacerilor Interne ”a furat” la propriu din însemnătatea acestei zile prin  Ordinul MAI 140/2016, prin care polițiștii de frontieră nu mai pot fi avansați de ziua armei. Conform  prevederilor actului normativ, aceștia pot fi avansați pe 25 martie de ziua Poliției Române, pe 1 decembrie de Ziua Națională  sau  în tot cursul anului, la o zi anume stabilită. Astfel, ziua Poliției de Frontieră a fost catalogată ca orice altă zi din an.

Sindicatul EUROPOL ține să felicite pe toți polițiștii de frontieră pentru rezultatele obținute pe tot parcursul anului și îi asigură de tot sprijinul în reprezentarea drepturilor și intereselor.

La multi ani, Poliția de Frontieră Română!

La mulți ani stimați colegi, polițiști de frontieră!

 

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: La mulți ani, Poliția de Frontieră Română! 155 ani de existență

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută