La MAI este bunăstare, la posturi este sărăcie

Sediul Ministerului Afacerilor Interne va fi reabilitat și modernizat sau cel puțin așa se laudă conducerea ministerului. În sedința de vineri, 7 decembrie 2018, Guvernul a adoptat Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea și modernizarea sediului Ministerului Afacerilor Interne din Piața Revoluției nr. 1A București.

Se va efectua “reabilitarea termică a imobilului prin termosistem pe interior a fațadelor cu valoare istorică și pe exterior a fațadelor din curțile interioare. De asemenea, vor fi adăugate echipamente pentru surse de energie regenerabilă și vor fi modernizate sistemele de instalații pentru a eficientiza consumul de energie. În plus, vor fi realizate lucrări de consolidare ale structurii de rezistență a imobilului, de modernizare a spațiilor, recondiționare a unor finisaje interioare ale pereților și pardoselilor, înlocuire de finisaje ale pardoselilor, pereților și tavanelor, înlocuire tâmplării interioare (uși și ferestre).

Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 322.147.000 lei (aprox. 69 mil. euro), fondurile urmând să fie alocate prin Programul Operațional POR/2017 – Axa prioritară 3, precum și de la bugetul de stat, prin bugetul MAI, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație. Durata de realizare a investiției este de 48 de luni.”

În același comunicat M.A.I. ne spune ca aceasta modernizare va asigura un confort sporit pentru personalul MAI. Este un lucru foarte bun ca managementul instituției își îndreaptă atenția către starea de confort a personalului din subordine, dar după cum spune zicala “Cine împarte parte-și face”, cei care vor beneficia de aceste condiții vor fi tot angajații aparatului central al MAI. Nu putem să nu facem comparația între condițiile decente de muncă existente și în prezent la sediul central, și  cele pe care mulți polițiști nu le au la sediile din teritoriu, mai ales posturile de poliție, unde nu există apă curentă, WC-ul se afla în curte și acoperișul, ferestrele și tavanele stau să cadă.

Ne punem speranța că și aceste sedii din teritoriu pot reprezenta obiective pentru accesarea de fonduri europene sau din bugetul MAI. Spre exemplu, din suma de 322.147.000 lei, deși nu este foarte „mare”, ar fi putut fi renovate aproximativ 800-1000 posturi de poliție. În contradicție cu sediul MAI, vă prezentăm doar câteva poze de la ultimul post unde un coleg din școală a fost recent repartizat.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: La MAI este bunăstare, la posturi este sărăcie

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Foto sunt adevarate, eu, personal am fost in misiune la mai multe sedii unde e la fel de ”jale”. D-na ministru, faceti o vizita de lucru, inopinanta, in teritoriu, la sectiile de politie! Va rog mult!

  2. Asa și?! Dacă merge fosta secretara în control ce se rezolva? Nimic! Ba se cheltuie alți bani, cu deplasarea (secretara merge în BMW X5), cu protocolul și altele.
    Nu interesează pe nimeni din MAI de starea jalnica în care se afla sediile de politie ori mașinile de intervenție sau de nivelul de salarizare redus al politistilor.

  3. Tot e la moda sa se modernizeze sedii centrale sau sa se construiasca catedrale si 3 km de autostrada in 3 ani…..Fala ministerului acolo este, nu la rurala.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută