Întâlnire MAI și MMJS, vrem VIDEO

Începe o săptămână grea pentru mișcarea sindicală din poliție. O săptămână în care este foarte important să nu uităm că trebuie să avem un singur obiectiv, cel de a determina MAI-ul sa aplice în integralitatea HG1/2017. Sâmbătă, 4 martie, MAI-ul a ieșit cu cel mai neinspirat comunicat din ultimii 10 ani.

Probabil ministrul Carmen Dan se aștepta ca polițiștii să tresalte de bucurie că vor primi și ei, alături de ceilalți muncitori necalificați din România, salariul minim pe economie. Este absurd și ridicol că asistăm la această brambureala în condițiile în care, anterior stabilirii salariului minim pentru anul 2017, fiecare minister a comunicat numărul angajaților care vor face obiectul acestei creșteri, iar specialiștii din Ministerul Muncii și Justiției Sociale au calculat impactul financiar.

Implicit, prin introducerea unei noi sintagme care a schimbat radical modul de stabilire al salariului minim, respectiv eliminarea oricăror sporuri și adaosuri din salariul de bază, în cazul polițiștilor al salariului de funcție, este evident că toate celelalte elemente salariale trebuie să fie influențate de noul cuantum, respectiv 1450 lei.

Încă de la discuția celor trei miniștri cu Sorin Grindeanu s-a vehiculat o întâlnire cu sindicatele din MAI, cu scopul de a opri acțiunile de protest organizate și de a ne lămuri cât de bun e proiectul legii salarizării care urmează să fie promovat, la fel cum au fost și celelalte câteva zeci.

Organizația noastră reprezintă polițiștii și interesele acestora, motiv pentru care va refuza orice invitație de participare la întâlniri informale. Cu titlu de excepție, vom participa la astfel de întâlniri doar dacă ni se va permite să transmitem în direct, prin intermediul canalelor de socializare, discuțiile care vor avea loc. Interesele polițiștilor au fost trădate de nenumărate ori, de înțelegeri avute între conducerea MAI și liderii de sindicate, în spatele ușilor închise. Nu are rost să vă reamintim că unii lideri au beneficiat de favoruri precum funcții, pensii, steluțe sau alte beneficii personale.

A venit timpul ca toate negocierile și discuțiile care privesc soarta tuturor polițiștilor să se facă la vedere, fără a mai fi filtrate de liderii de sindicat. Nu este benefic pentru noi să mai participăm la întâlniri unde nu există dezbateri reale și nici rezultate concrete. Și asta doar pentru ca MAI să mai puncteze o activitate de dialog social.

Este un moment unic pentru noi, pentru viitorul nostru și avem șansa unică să obținem o salarizare decentă, pe măsura riscurilor la care ne expunem și a muncii pe care o prestam. Fiți alături de noi, iar dacă sunteți de acord cu propunerea noastră ca toate întâlnirile să poată să fie transmise în direct, vă cerem să distribuiți acest material.

Viitorul ne aparține! Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Întâlnire MAI și MMJS, vrem VIDEO

Distribuie

9 răspunsuri

  1. Facem proteste la nivel local in sprijinul celui/ celor ce vor fi facute in capitala ? Daca ajuta comunicati in teritoriu.

  2. Fiecare filiala judeteana de sindicat ar trebui sa organizeze mitinguri…trebuie sa punem presiune pe guvern…sa inteleaga faptul ca nu mai acceptam umilinta…

  3. Am inteles ca vor sa devanseze aplicarea celor 50 %din solda de merit rămasă începând cu 1februarie.CRED CA NE DEZAVANTAJEAZA,deoarece o data cu aplicarea ei salariul de functie ar creste,iar mărirea cu aplicarea hg1/2017 ar fi mai mica.personal cred ca nu ar trebuie aplicata restul soldei de merit de la1 februarie,ci de la 1 martie,astfel măririle pt politisti fiind mai mari

  4. Nu are legatura…daca se respecta legea.
    PS. Colegii din Neamt, au iesit si ei in strada ? Poate confirma cineva ?

  5. Urmariti azi, 07.03 , ora 17 ( sau pe youtube ” ora politistului ” ) la Nasul tv emisiunea ora politistului…

  6. Ba fratilor nu va mai amagiti. Cititi comunicatul MFP si o sa va lamuriti de faptul ca liderii de sindicat ne mint in fata. Eu sunt sigur ca nu o sa primim nici o majorare si nici proteste masive nu o sa fie. Toti liderii au fost cumparati de guvernanti. Coarna de la snppc isi face reclama pe la tv cei de la snap se inchina inca la sugiu( am scris gresit intentionat) iar ceilalti lideri de sindicat nu conteaza. Suntem batjocoriti de catre liderii de sindicat pe banii nostrii.poate sa imi zica cineva ce indemnizatie are un lider de sindicat?

  7. Vorba unui vicepresedinte snppc de la pfr satu mare ” vara la mare, iarna la munte ma distrez pe banii fraierilor de cotizanti” . Asa ne trebuie ptr ca noi corizam si ei se distreaza

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.