Inspectorul șef al IPJ Mureș este la dispoziția Poliției LOCAle

Avem dovada clară că Poliția Locală din Târgu Mureș se plictisește teribil, timp în care sunt plătiți din bani publici. Un nou caz de domeniul absurdului îl are ca protagonist pe șeful IPJ Mureș dar și pe Directorul Poliției Locale Mureș. Pentru că un polițist din IPJ Mureș a distribuit o postare a paginii „Polițiștii au umor” în care niște părinți își spuneau unul altuia că dacă copilului lor nu îi va plăcea cartea, îl vor face polițist local, s-a declanșat Jihadul împotriva lui.

Aceasta distribuire, care se pare ca a fost urmărită de localii târgmureșeni, a fost raportată de îndată șefului lor (credem că au menționat în raportul de activitate ca realizare). Într-un fel e de înțeles de ce localii îl urmăresc pe colegul nostru pe facebook, pentru că își doresc și ei să devină într-o zi „rutieri”, exact ca atunci când eram copii și vedeam un film cu „Van Dame„ și voiam și noi să fim eroi.

Trecând peste faptul că localii petrec timpul pe facebook în timpul serviciului și mergând cu pâra la șeful lor, pe banii publici ai dumneavoastră, mai grav este că inspectorul șef, cms. șef Bâltag Dumitru, a dispus, cu multă supoșenie și seriozitate, ca polițistul care a distribuit această poză a unei pagini care este cât se poate de explicită, și care mai conține și cuvântul „umor”, să fie cercetat disciplinar.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că un ofițer de la control intern, cu multe steluțe pe umăr, plătit cu zeci de mii de lei pe lună, a „verificat” timp de mai multe zile sesizarea primită de la Poliția Locală Târgu Mureș și a constatat că există o abatere. Și anume „comportamentul virtual” al polițistului nostru.

Dosarul de cercetare disciplinară cu mai multe pagini decât un dosar penal a ajuns în fața lui Bâltag, care, folosindu-și inteligența și experiența profesională impresionantă, a concluzionat: „…polițistul local poate fi orice om redus intelectual”. Stați așa, să nu credeți că această concluzie a fost în favoarea polițistului rutier. Pe baza aprecierii personale, neînsușite de membrul nostru, inspectorul șef a stabilit că poza respectivă asta îi inspiră lui și astfel, comportamentul virtual al colegului nostru a adus un prejudiciu de imagine autorității Poliției LOCAle.

Poate le spune și LOCAlilor cineva că autoritatea se câștigă prin muncă și rezultate, nu prin urmărirea celor care pe rețeaua Facebook fac glume pe seama lor. Mai mult, de parcă nu era suficient câtă resursă materială și umană a fost risipită pe toată această poveste, polițistul rutier a primit acasă și o „ATENȚIONARE” care conține punctul de vedere al inspectorului șef, neasumat de agent, cu privire la inteligența polițiștilor LOCAli, dar și recomandarea de a-și revizui „comportamentul virtual”.

Noi i-am trimis și ministrului această poveste, să vadă cu ce își ocupă timpul ofițerii cu funcții de conducere. Ne exprimăm îngrijorarea însă, cu privire la o altă distribuire pamfletară a colegului nostru, în care apare un alt polițist local cu un acoperământ specific musulmanilor. Oare ce deduceri „inteligente” va mai face inspectorul șef??? Poate va aprecia că are ceva cu LOCALii musulmani sau poate stârnește ISIS-ul și din cauza postării vor apărea teroriștii în România.

Da…asta e munca de poliție de la IPJ Mureș, între timp, sute de dosare penale stau în fișete din cauza numărului mic de polițiști judiciariști mai puțin norocoși decât colegii lor, ofițerii de la control intern care taie frunze la câini…pardon, la locali!

 

Viitorul ne aparține!

Cosmin Andreica,

Președinte Sindicat EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Inspectorul șef al IPJ Mureș este la dispoziția Poliției LOCAle

Distribuie

8 răspunsuri

 1. Nu îi rămâne colegului de la Briroul Rutier decât să aplice legea exemplar când observă în trafic acești „colegi”. Este de legendă că nu poartă centuri de siguranță, că vorbesc la telefon la volan, că pătrund pe culoarea roșie a semaforului. Mai penibili de atât nu cred că se poate. Exact cum sunt copii mici care plâng că au fost certați de cei mai mari. Niște pârâcioase mici. :)))))

 2. Pai nu trebuie sa aiba activitate si ofiterul cu stelute multe pe umar? :))
  Facem si noi haz de necaz.
  Daca nici pagina „Politistii au umor” nu a promovat imaginea Politiei Romane, atunci mai bine ii lasam pe cei de la Control Intern sa ne promoveze :))

 3. De verificat dacă cei ce au facut „ancheta”,nu au rude la „locali”! Cât despre sancțiunea colegului,e strigator la cer! Cercetare abuzivă se numește!

 4. Nu ne-ar mira deloc ca ofiterul de la control intern sa se pensioneze pentru un post local caldut caci altfel nu se justifica inteligenta lui artificiala

  1. haidi bre, mah lasi?!! cine e marele loctiitor a lui bretfelean la politia locala?!! damaschin cumva?! fostul sef la politiei municipale?!! pe o parte ii injurati si dupa va ….ti pe voi sa mai lingeti un salariu(pe langa pensiile nesimtite, mai mari decat salariul unui politist in activitate) de la penibilii de la locala. vai mama noastra!

 5. Colegul vostru in timpul serviciului se pare ca tot pe facebook statea :))
  Alta data sa-si vada de treaba lui, pentru ca, câinele moare de fuga multa si prostul de grija altuia.

 6. 1. Politistului nu i-am fost aplicata o sanctiune(cum incearca sa spuna unii p’acilea)(atentionarea nu este sanctiune)
  2. Politistul nu putea fi atentionat pentru ca fapta lui nu este abatere disciplinara!
  3. Genul asta de postari nu aduce tocmai castiguri pe nicio linie in ceea ce priveste POLITIA ROMANA. Fiecare pasare trebuie sa fie lasata sa crape pe glasciorul ei. Si aici sunt de acord cu spiritul promovat de catre politist la adresa „gardienilor publici”: sunt jenanti. Pe cale de consecinta: trebuie lasati sa isi dea foc singuri.
  4. Politia locala este, la Târgu Mures, o institutie care activeaza UZURPATOR pe spatiul public pe directia institutiilor cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice si nu numai(…), asumandu-si roluri care revin serviciului rutier, politiei din OSP, Jandarmeriei…
  Ar fi multe de scris, dar mai important de abordat in ceea Ce-i priveste pe acesti irositori consumatori de ban public, decat sa fie ironizati pentru (in)capacitatile lor este sa fie adusi in cadru normat-legal si firesc de fiinta-functionare. Principalii raspunzatori fiind primarul, seful p locale si….mari ofiteri din politie care se retrag in PL. FOSTUL SEF AL POLITIEI MUNICIPALE ESTE POLITIST LOCAL!!! Nasol! Hilar: )))

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.