Inspectorul general al IGI nu vrea Filiala EUROPOL la el în unitate

În data de 18.11.2017, începând cu ora 10.00, la sediul Federației Publisind a avut loc şedinţa de constituire a Filiala Inspectoratului General pentru Imigrări din cadrul Sindicatului EUROPOL. Am fost plăcut surprinși să vedem că în sală sunt numai polițiști entuziaști și dornici să își aducă contribuția în lupta sindicală.  În prima parte a ședinței s-au desfășurat alegerile pentru funcțiile din cadrul Filialei IGI, după cum urmează:

Președinte: Valentin Leonard Cadicheanu;

Vicepreședinți: Bogdan Niță, George Herman Malleschitz, Daniel Irinel Nicolae, George Bădoi și Vasile Rada.

Ulterior, am avut parte de aproape 4 ore de discuții pe o serie de probleme profesionale, aspecte de natură salarială, dar și chestiuni ce țin de organizarea serviciului polițienesc. Am apreciat foarte mult contribuția colegilor prezenți în sală pe marginea subiectelor dezbătute și avem certitudinea că Filiala IGI va reprezenta o organizație foarte activă care va genera rezultate vizibile pentru polițiștii de la imigrări.

Dar, mai presus de entuziasmul polițiștilor de la imigrări, a fost tentativa fără precedent a conducerii IGI, care a încercat prin cele mai meschine mijloace ca această ședință de constituire să nu aibă loc. Așa cum am procedat de fiecare data, în baza unei solicitări scrise, am cerut permisiunea de a folosi sala de ședințe de la nivelul Direcției de Imigrări a Mun. București. Mai mult, pentru a nu fi găsite tot felul de pretexte pentru care să nu ni se acorde sala în timpul săptămânii, colegii au cerut ca ședința să aibă loc într-o zi nelucrătoare, adică sâmbăta, când nu are loc nicio activitate.

Nu mare ne-a fost mirarea însă, când înainte cu o zi, la ora 19:10, am primit un fax de la cabinetul Inspectorului General, în care ni se comunica printr-o adresă semnată de comisar-șef Medrega Florin Leonard, că nu ne poate pune la dispoziție sala și cere reprogramarea. Reaua credință este mai mult decât evidentă în contextul în care, după ce am încercat să vorbim să ne pună la dispoziție o altă sală, ni s-a comunicat sec faptul că sunt concursuri și toate sălile sunt ocupate.

E pentru prima dată în istoria unui sindicat, când un Inspector General dorește să “programeze” activitarea unui sindicat încurcând „ordinele” pe care le dă acoliților lui cu activitatea sindicală care se bazează pe alte principii. Nu îl condamnăm pentru că în cazul altor sindicate pe care le are la nivelul unității, poate chiar dumnealui este cel care dictează.

Totuși, îi spunem dlui comisar șef Medrega că minciuna are picioare scurte și motivele invocate referitoare la pretinsele examene desfășurate fix în data de 18.11.2017, și fix în sala solicitată de noi sunt false, iar conform datelor afișate pe site-ul IGI – www.igi.mai.gov.ro/ la sectiunea carieră, în această zi nu a avut loc niciun examen în  niciuna dintre locațiile IGI.

Daca dl Medrega consideră acest lucru ca fiind o deschidere la dialog social,nu ne face să credem decât  că a absentat de la orele de comunicare, fie că își tratează proprii subordonați  cu dispreț .Știm bine cu toții că impotența managerială e boala secolului XXI, însă nu ne-am dori să aflăm cu stupoare că și la IGI există acest virus.

Probabil că la această oră, când doamna ministru Carmen Dan citește aceste rânduri, înghite în sec când observă că unul dintre subordonații săi “promovează” în asemenea  manieră dialogul social pe care chiar dumneai  îl sustine. Chiar dacă Medrega nu și-a dorit ca filiala IGI să se constituie, bașca, polițiștii de la imigrări și-au constituit ieri filiala și pentru asta,în numele celorlalte Filiale EUROPOL și a conducerii centrale, le urăm bun venit în rândul organizației și succes în drumul pe care l-au început.

Viitorul ne apartine !

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Inspectorul general al IGI nu vrea Filiala EUROPOL la el în unitate

Distribuie

2 răspunsuri

 1. Urmare a articolului apărut sub titlul “Inspectorul general al IGI nu vrea filială Europol la el în unitate”, pe site-ul http://www.sindicateuropol.ro, Biroul Informare și Relații Publice face următoarele precizări:

  Inspectoratul General pentru Imigrări și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini inițiativa dumneavoastră privind crearea unei filiale a Sindicatului Europol în unitatea noastră, fapt confirmat prin adresa nr.2845497 din 17.11.2017.

  Interesul insituției noastre este de a creea o deschidere spre un dialog constructiv, bazat pe colaborare, pentru a dezvolta o înțelegere comună și a găsi un răspuns comun la toate nevoile polițiștilor de imigrări. De asemenea, ne dorim să regăsim aceleași principii și la partenerii noștri de dialog.

  Reiterăm faptul că Inspectoratul General pentru Imigrări sprijină inițiativele de acest fel pentru înlesnirea dialogului social în conformitate cu prevederile art. 40 din Constituția României, fiind o instituție care își desfășoară activitatea doar în spiritul respectării legii.

  Astfel, pentru o corectă informare a opiniei publice, transmitem aceste precizări și felicităm polițiștii de imigrări care au ales să facă parte din organizație.

  Biroul Informare și Relații Publice

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.