Inspectorul general a dispus! Sclavagismul a fost oficializat pentru polițiști

Nu cu mai mult de câteva zile în urmă, ne exprimam temerea față de anomaliile din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări cu privire la comportamentul celor aflați la conducere, iar astăzi suntem puși în față unei situații mai mult decât ridicole, pe principiul satirei “Dorel lovește din  nou” în care inspectorul general, Florin Leonard Medrega, solicită șefilor de Direcții  din cadrul IGI să oblige pe polițiști, prin dispoziție zilnică pe unitate, la asigurarea permanenței de la domiciliu. 

După cum bine știți, începând cu data de 01.01.2018 ordinul MAI  78/2017 privind condițiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, precum și activitățile pentru care se asigură continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice și-a încheiat aplicabilitatea, astfel că polițiștii nu mai au obligativitatea de a asigura continuitatea, acest lucru rămânând strict în sarcina managerilor de a acoperi întreagă perioada de 24 ore, bineînțeles cu respectarea prevederilor legale referitoare la programul de muncă. Ce nu știe însă domnul inspector general al IGI, este că există un ordin, foarte „recent”, doar din 2008, OMAI 577 care prevede în mod expres faptul că perioada în care polițistul asigură permanența este compensată cu timp liber corespunzător.

Mai mult de atât, polițiștii au fost amenințați cu cercetarea disciplinară dacă nu vor da curs dispoziției mai mult decât abuzivă de asigurare a permanenței. Tot în acest sens, actul de planificare la permanență este secretizat, în scopul vădit de a nu transpira din instituție această chestiune. Dacă până acum eram în dubii cu privire la modul de aplicare a prevederilor legale de către împuternicitul inspector general, ei bine, acum acest lucru a devenit certitudine. Este o consecință reală a faptului că  nu cunoaște îndeajuns și nu poate asimila  elemente ce țin strict de cadrul normativ și modul de aplicare al acestuia.

Aveam de-a face cu cea mai crasă formă de incompetența managerială într-o  formă continuată din istoria unui inspectorat general de poliție în care un inspector general pe lângă slabele calități manageriale, arată și o formă pură de incapacitate de aplicare a prevederilor actelor normative, acestea fiind de fapt atribuții de serviciu pentru acesta. Dacă un inspector general nu poate face distincție între caracterul permanent al serviciului polițienesc așa cum e prevăzut în art. 44 alin. 1 din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului și obligativitatea asigurării permanenței de către polițiști, atunci ce pretenții pot exista din partea celor care i se subordonează?

Mai exact, prin această dispoziție, acesta a instaurat munca la negru în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, unde  polițiștii nu doar că nu vor fi plătiți pentru asta, ci se vrea ca aceștia să fie legați 24/24 de serviciu. Știm că aceste forme ale sclavagismului au fost abolite și nu se mai practica din Evul Mediu, însă Prea Împuternicitul inspector general Medrega dorește să iasă în evidență cu o formă modernă cea a „sclavagismului polițienesc”.

Chiar dacă se folosește de tot felul de tertipuri pentru  a intimida polițiștii, îi vom spune că e un adevărat ghinion pentru domnia sa că existăm și că orice dispoziție abuzivă pe care o va emite, fie ea în formă scrisă sau verbală, nu va fi aplicată de către polițiști. Facem apel către toți  polițiștii de la imigrări să ne sesizeze orice formă de abuz din partea managerilor și îi asigurăm de tot suportul pentru ca drepturile și interesele polițiștilor să primeze.

 

Viitorul ne aparține! 

Echipa Sindicatului Europol

 

 

 

 

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Inspectorul general a dispus! Sclavagismul a fost oficializat pentru polițiști

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Promovarea prostiei….Epoca de analfabeții la guvernare și la conducerea instituțiilor statului…. Inadmisibil ce se întâmplă în țara asta PSD-ista…

  2. Foarte bine scris. Mult peste capacitatea de înțelegere a lui „Dorel” de la IGI, cocoțat în postul de inspector general cu sprijin PSD. Exact ! Promovarea prostiei, incompetenței și slugărniciei în funcții de conducere. Despre asta este vorba. Un om întreg la minte, educat, format profesional, capabil să ia decizii înțelepte, ar mai răspunde la comenzi ? Mai marii PSD au pus la butoanele instituției doar o slugă brută care le servește interesele, nimic mai mult. Să sperăm că sluga asta notorie nu-și va căuta alți stăpâni, că nu mai scăpăm de ea niciodată.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.