Inspector șef surprins în timp ce oprește abuziv șoferi

Marius Florin MIHĂILĂ, în acest moment împuternicit pe funcția de inspector șef, face ravagii la IPJ Sălaj. Deși a fost numit pe o perioadă de 3 luni, venind din postura de președinte al Comisiei de Etică a Academiei de Poliție, cea care „spăla” plagiatorii pe bandă rulantă, acesta a reușit să atragă atenția din primele zile prin acțiunile „exotice” pe care le-au surprins atât polițiștii cât și cetățenii.

În imaginile de față, filmate în urmă cu câteva zile, cms. șef Mihăilă, aflându-se la volanul autospecialei de serviciu marca Dacia Duster, pe un bulevard din Zalău, pornește girofarurile și semnalele acustice, care sunt poziționate în spatele grilajului radiatorului și oprește un alt autoturism, evident, în mod ilegal.

Prin manevra efectuată, inspectorul șef încearcă să îi taie calea autoturismului, după care blochează o bandă pentru a discuta din autoturism cu șoferul oprit. Imediat după, parchează autospeciala, tot ilegal, jumătate pe trotuar, jumătate pe partea carosabilă, coboară din mașină și pornește fioros spre autoturismul oprit. Îi cere tânărului care se află la volan actele, după care se urcă în Duster și se face nevăzut.

Scenele sunt desprinse din serialele polițiste în care actorii principali, detectivii, opresc pe cine vor, conduc cu viteză sau încalcă legea în numele dreptății. Cam pe același tipar se comportă și Mihăilă, care se autointitulează „primul polițist al Sălajului”. Faptele acestuia sunt unicat în România, pentru că nu credem că a mai văzut cineva un inspector șef care să se creadă „cowboy” peste un județ și să încalce cele mai elementare prevederi în domeniu.

Astfel, în calitatea sa de inspector șef, Mihăilă nu are nici voie și nici dreptul, conform legii, să desfășoare activitățile specifice polițistului rutier. Tot în acest sens, acesta a folosit ilegal semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de serviciu și a legitimat o persoană încălcând prevederile Legii 192/2019. Prin manevrele lui, a săvârșit cel puțin 3 fapte contravenționale pentru care acesta ar trebui să primească amendă (nesemnalizarea schimbării direcției de deplasare, staționarea pe sensul de circulație și nepăstrarea distanței între autoturisme).

Nu știm la acest moment de ce l-a oprit Mihăilă pe acel șofer, care este temeiul legal al legitimării, ce fel de discuții a avut cu șoferul și care a fost scopul lor, dar nici dacă într-un final i-a înapoiat actele șoferului sau le-a indisponibilizat.

Se pare că Mihăilă nu este la prima abatere de acest gen, pentru că în urmă cu aproximativ o lună jumate, aflându-se pe un drum național, a oprit ilegal un șofer (care era un fost polițist), i-a indisponibilizat actele, l-a obligat să îl urmeze până la sediul inspectoratului și ulterior i-a obligat pe mai mulți polițiști rutieri să îi rețină permisul pentru că ar fi încălcat regimul legal de viteză. Evident că toți colegii au refuzat să comită o astfel de ilegalitate iar Mihăilă s-a răzbunat pe aceștia sub diferite forme.

Mai mult, și conducerea Poliției Române are cunoștințe despre comportamentul dezadaptativ al acestui șef, prin faptul că i-a solicitat inspectorului general al Poliției Române, în urma cu câteva săptămâni, să îi acorde calitatea de polițist rutier, ca să poată aplica amenzi când merge spre casă sau când vine spre serviciu. Conducerea IGPR a fost stupefiată de o asemenea solicitare ridicolă, i-a refuzat în scris solicitarea și i-a adus aminte că rolul acestuia este unul managerial.

Din păcate, cuvântul manager nu se află în vocabularul lui Mihăilă, pentru că în toată cariera sa profesională nu a ocupat niciodată o funcție de conducere, iar acum a fost propulsat direct pe funcția de inspector șef, fără să aibă nici cele mai elementare cunoștințe specifice. Ne punem speranța ca pe viitor, în asemenea funcții cheie, IGPR să manifeste mai multă atenție la selecții și să caute mai întâi în rândul polițiștilor din unitate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Inspector șef surprins în timp ce oprește abuziv șoferi

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Prostul nu e prost destul,daca nu este si fudul ! Pentru asemenea fapte identice din timpuri trecute,gen : Nutza si Mihalea – inspectoratul general al militiei,acest prostovan ar fi trebuit trecut pe liber,si sa-si caute de lucru in sectorul privat !

  2. Inca o dovada clara a lipsei de implicarii “politicului” in numirea unor “profesionisti” in functii de conducere! Este jenant sa vezi cum “haiduci” de genul celui prezentat in articol, uita cum au fost unsi pe functie si se apuca sa imparta dreptate, dupa cum ii taie capul. Este jenant sa vezi cum oameni de valoare, care au demonstrat-o cu prisosinta de-a lungul carierei, nu au loc sa conduca destinele politistilor din pricina preferatilor clasei politice. Unde sunt serviciile speciale, care se presupune ca ar trebui sa cunoasca toate dedesubturile ilegale? Somnul ratiunii naste monstrii! Daca nu sunteti in stare sa luati atitudine se pare ca va meritati din plin statutul de “Ghita Pristanda”!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută