Incompetență managerială și aer de superioritate la șefii din Poliția Română

Nu mai târziu de data de ieri ministrul de interne Mihai FIFOR a transmis în videoconferința cu inspectorii șefi și în ședința cu reprezentanții organizațiilor sindicale faptul că nu mai dorește să audă de abuzuri din partea șefilor împotriva subordonaților.

Cu toate acestea, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, adjunctul șefului de inspectorat, responsabil pe linie de ordine publică, a dat ”dispoziție” către structurile subordonate, ca toți agenții de ordine și siguranță care nu au activitatea dorită de conducere și ”planul de amenzi la zi” , să fie ”evaluati” și să întocmească rapoarte justificative în acest sens, care vor fi prezentate personal de către polițiști într-o sedință ce va avea loc la nivelul IPJ Ilfov- Serviciul de Ordine Publică.

Atragem atenția colegilor în cauză să respecte prevederile legale în vigoare și să nu plece urechea la dispoziții ilegale, ale unor șefi care nu cunosc legea, ordinele și procedurile interne de lucru. Trebuie respectate prevederile din legea 360/2002 și O.M.A.I. 140/2016, orice alte dispoziții date după bunul plac al unor șefi, neconforme cu respectarea legislației în materie, sunt considerate ilegale și nu pot fi puse în aplicare.

Evaluarea polițiștilor se face o singură dată pe an, în condițiile legii și orice alte ieșiri în decor ale managerilor trebuie stopate și intervenit punctual și urgent, pentru a nu exista abuzuri.

Pe cale de consecință ne vedem obligați să intervenim și să apărăm interesele polițiștilor puși în această situație neplăcută, urmând a sesiza ministrul de interne cu privire la atitudinea și competențele manageriale ale unor șefi/șefuți care încă au impresia că la poliție este ca și cum ar avea un SRL, unde ei sunt stăpâni și pot face orice doresc.

Viitorul ne apaține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Incompetență managerială și aer de superioritate la șefii din Poliția Română

Distribuie

3 răspunsuri

 1. Cum și când ar trebui evaluat un polițist care într-o lună nu are nicio constatare făcută, nicio sancțiune aplicată, dar are sau nu spargeri sau fapte comise în traseu?

  1. Sancțiuni la legea 61/91 si la oug 195/02 sunt
   Apeluri 112 sunt cate 7-10 pe tura per echipaj
   Citatii si pv-uri de afisat sunt in fiecare tura.
   Problema e ca nu sunt amenzi la legea 333 si legea 12 + R.I.-uri
   Asta e marea problema…. De asta nu merge poliția romana…..
   Agenti de paza sunt verificati toti de pe raza de competenta o data la 2-3 ture cum ne permite tinpul
   Daca sunt in regula? Ce sancțiuni sa dai?
   Si cand e situatia operativa asa încărcată când sa mai ai timp sa dezvolti relatii si sa iti spuna sursele despre oamenii care săvârșesc infracțiuni cand alergi ca un nebun de la un apel la altul….

   1. Dar pe șefi cum și „cine” îi „evaluează”. Un chestor/ general la circa 80 de polițiști/ militari. Ce să mai spunem de subcomisar/comisar/comisar șef, funcții multe și având vârste unii sub iar alții peste 30 de ani ??? Oare pe unii cât îi mai
    preocupă serviciul că nu toți vor ajunge chestori ??? Agenții operativi stau pe 4 si 3 și puțini pe 2. Oare pompierul/jandarmul între sergent și plutonier adjutant șef sunt pe 4,3,2,1..??? Maiștrii sunt diferențiați pe clase. Nu se respectă decizia Curții Constituționale. Ministerul „AFACERILOR ” Interne a beneficiat de cel mai mare buget anul acesta ( la un deficit imens de personal), dar cea mai mare parte ia direcționat ministra… către Jandarmerie ( fostele trupe de securitate). Artificii financiare !!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.