Incident grav la Cluj cu focuri de armă și autospecială distrusă!VIDEO

Un incident deosebit de grav a avut loc recent în localitatea Săcuieu, județul Cluj, unde polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că mai mulți cetățeni de etnie rromă fură material lemnos dintr-o pădure, proprietate privată. De asemenea, în urma discuției cu pădurarul care era la fața locului, acesta a relatat că persoanele surprinse în flagrant au devenit deosebit de agresive și nu le-a putut reține.

Colegii ajunși la fața locului au confirmat cele sesizate, însă situația a luat o întorsătură neașteptată și s-a transformat într-un act de agresiune asupra polițiștilor și a personalului silvic prezent la fața locului. După reținerea celor două persoane care conduceau atelajul încărcat cu materialul lemnos sustras, polițiștii i-au condus la sediul brigăzii silvice din localitate pentru întocmirea actelor de constatare și confiscare. Aici însă, a apărut o a treia persoană al cărei scop era eliberarea celor 2 reținuți iar pentru această acțiune, bărbatul nu s-a ferit să folosească bolovani și alte obiecte contondente. Polițiștii l-au somat să se oprească din acțiunea agresivă, iar pentru faptul că bărbatul nu s-a conformat, au procedat la imobilizarea acestuia. Cu toate acestea, agresorul, nu numai că nu s-a supus, ci a ripostat lovind din mâini și din picioare, fiind lovit inclusiv unul dintre cei doi colegi.

Luând în considerare atât agresivitatea manifestată de persoana în cauză, cât și faptul că aceasta refuza să se supună somațiilor legale și să se conformeze dispozițiilor polițiștilor, unul dintre polițiști a fost nevoit să utilizeze spray-ul iritant lacrimogen. Utilizarea acestui mijloc din dotare nu a produs însă niciun efect, agresorul continuând să se îmbrâncească cu unul dintre polițiști, pe care a încercat să îl lovească cu pumnii.

În toată această luptă corp la corp, agresorul a tras de uniforma și mijloacele din dotare aflate pe centura colegilor iar la un moment dat tocul cu arma aflată pe centura polițistului s-a rupt. Bărbatul a profitat de acel moment, a luat în mână arma, a îndreptat-o spre polițiști și pădurar cu scopul vădit de a o folosi. Pentru că agresorul nu s-a supus somațiilor repetate de a arunca arma din mână, fiind vorba despre o situație evidentă în care viața persoanelor de față era pusă în pericol, polițistul dezarmat a scos rapid pistolul din tocul colegului său și a executat două focuri în plan vertical. Pentru că nici în urma acestor somații, agresorul nu a aruncat arma, polițistul a executat foc asupra picioarelor, rănindu-l pe bărbat. Doar în acel moment, agresorul a aruncat arma din mână.

Realizând că era rănit, agresorul s-a îndepărtat de polițiști și de arma abandonată, iar polițistul a securizat arma și s-a întors să acorde primul ajutor colegului său. De îndată ce incidentul a fost raportat, un echipaj medical a fost solicitat și s-a acordat asistență medicală agresorului. În timpul acordării primului ajutor de către colegii noștri, a fost utilizată o curea improvizată ca garou pentru a controla sângerarea provocată de rana cauzată de împușcătură.

La scurt timp, la fața locului s-au adunat peste 60 de persoane de etnie rromă, nemulțumite de faptul că poliția a reținut autorii furtului, dar și pentru faptul că au folosit forța și mijloacele din dotare asupra membrului comunității lor. Violențele au continuat asupra polițiștilor și personalului medical, fiind chiar distrusă una dintre autospecialele de poliție ajunsă la fața locului în sprijin. De menționat este că întreaga capacitate de intervenție a poliției la acel moment, a fost reprezentată de încă două echipaje care se aflau la zeci de kilometri, unul de ordine publică de pe raza orașului Huedin și un echipaj de rutieră. După alte câteva zeci de minute, s-au suplimentat forțele cu grupa din cadrul structurii de acțiuni speciale și jandarmi.

În urma incidentului, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care ultraj, distrugere, tâlhărie și infracțiuni la regimul armelor și munițiilor. Unul dintre autorii care a distrus autospeciala de poliție a fost reținut, iar bărbatul care a sărit în ajutorul autorilor furtului de lemne, și care a manipulat pistolul, se află internat în spital, în afara oricărui pericol, însă până la acest moment, față de acesta nu au fost dispuse măsuri preventive. Autoritățile fac toate demersurile necesare pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în acest act de violență inacceptabilă. Astfel de evenimente subliniază gradul de pericol în care se încadrează munca de poliție. Colegii noștri își pun în pericol viețile zi de zi pentru a oferi cetățenilor acestei țări siguranță și ordine publică.

Ceea ce este relevant ca informație de reținut din această intervenție:

1. În mediul rural, din cauza numărului mic de polițiști, oricând o astfel de situație poate escalada iar colegii noștri să fie în inferioritate numerică, fiindu-le puse în pericol integritatea corporală sau chiar viața. Iar pentru cei care vor spune că pot folosi arma, să facă un mic exercițiu de imaginație și să se gândească asupra cărora dintre cele 60 de persoane ar face uz de armă prima dată;

2. Scoatem în evidență încă o dată necesitatea dotării polițiștilor cu dispozitive de tip „teaser gun” (pistol cu electoșocuri). Între baston/spray iritant lacrimogen și pistol, lipsește pistolul cu electroșocuri. Vedem că efectele bastonul/spray-ului sunt slabe iar utilizarea pistolului este prea mult. De aceea, pentru a permite polițistului imobilizarea unei persoane în siguranță, dar și pentru vătămări minime față de agresor, pistolul cu electroșocuri este singurul mijloc din dotare care poate fi eficient în astfel de situații.

3. După ce agresorul a fost împușcat de către polițist, acesta a aruncat pistolul de asfalt, iar în urma impactului arma a fost distrusă. Este pentru prima dată când asistăm la ușurința cu care noul pistol din dotare, Beretta PX 4 Storm, este adus în stare de neîntrebuințare doar în urma impactului cu solul.

Doar un miracol a făcut ca la acest moment să nu vorbim despre o tragedie, în condițiile în care arma unui dintre colegi, s-a desprins de centură în urma tentativei de imobilizare și a fost luată de agresor.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Incident grav la Cluj cu focuri de armă și autospecială distrusă!VIDEO

Distribuie

21 de răspunsuri

 1. Cu asemenea oameni ,așa trebuie procedat ,rog guvernul să ,de-a legi mai aspre ,și poliția sa ,poată interveni cu ce au in dotare ,fara a mai da declarații peste declarații .Sa de-a legi sa fii ,legitimat chear fara motiv ,că nu-i nimic rău dacă cineva mă verifica .Iertare daca am greșit cu ceva .

 2. Cei care ne-au taiat padurile sunt bine mersi si uni fura sa poata puna ceva pe masa si îi împuscati RUSINE

  1. Nu ai inteles. Cei de la ocolul silvic au sesixat ca cineva fura lemn si le era frica sa nu fure mai mult decat aliatii lor sau ca nu primesc comision pe urma lemnului furst de cei “2 tigani” (asa cum a spus un domn agramat mai sus in postarea de pe site-ul sentinta). Sunt cateva reportaje bune pe internet care arata cum hotii fura lemn din tara noastra iar oclul silvic inchide ochi.

   Ce e de strigator la cer este felul in care politisti sunt prinsi la mijloc, fortati sa foloseasca asemenea masuri iar mai apoi tot ei aratati cu degetul.

   Aici nu este vina politistilor si nici vina celor care fura lemn, evident ca nu este motivat comportamentul celui de-al treila personaj care a fost agresiv cu politisti insa toata vina este la conducerea romaniei.
   cine vrea sa inteleaga bine, cine nu sa injure in continuare politistii sau hoti 😉

  2. Dar care fura lemne cu camioanele și duce dincolo de hotare , cum nuaveti curaj sa trageți și in … ?!! Mafioti curați !!!!!

 3. Polițistul a acționat foarte legal cu toate actele premergătoare înainte de a trage cu pistolul asupra individului , cred că nici nu trebuia să mai someze din moment ce arma era în posesia individului și îndreptată către polițist dacă era în America sau in alt stat probabil că era mort acum

  1. Aici sa strecurat puțin adevăr…_Pentru garniturile de tren 🚆 cu virf de arbori sau cherestea ce es din țară a fost cineva împușcat în picior măcar!?…_Scuzati întrebarea dacă deranjează pe careva mai de sus…

 4. Politistul care a tras a facut aproape bine! Spun “aproape” pt ca nu a tras unde trebuie, anume in cap.
  Deasemenea, cele peste 60 de CIORI SPURCATE trebuiau impuscate pe loc, ca la tir sportiv!

 5. Da aici poliția are dreptate dar trebuiau găsite totuși altele metode nu împușcarea dar aici se da dovadă de incompetență dar asta e poliția are dreptate!!!

  1. Da desteptule, trebuiau sa astepte sa apese licheaua asta pe tragaci. Esti fumat prietene? Au fost fraieri ca nu au tras direct gloante in piept, si-au riscat viata degeaba. Puteau fi amandoi politistii morti.

 6. focul de intimidare ar trebui efectuat la discreție fără a scrie sute de declarați după, organele legi sunt descurajate sa folosească arma din dotare. mă simt în siguranță știind ca organele legi au dreptul și tăria de spirit sa folosească orice metode de imobilizare și calmare a maselor de “păsări migratoare”

 7. Mai mult că sigur, este o minciună cea ce declara poliția..ei au furat și fura ..la toate scumpirile ce sunt, te îngrozești când vezi ce preturi sunt la supermarket-urii

 8. Nu e vb de incompetență, e vb ca polițiștii nu sunt dotați cum trebuie , ar trebui sa li se dea în dotare și pistol cu electroșocuri și atunci s-ar întâmpla mai rar asa ceva..aici e ușor de comentat și de a-ți da cu părerea dar când te afli în inferioritate numerica , la tara sunt doar 2 polițiști și ai de-a face cu rromi ce ar putea sa facă doi oameni împotriva a 60 sau mai mulți asemenea cetățeni??! Iar toți știm cât de agresivi sunt ..

 9. Felicitări
  Problema este că legea este cea care nu vă permite să vă faceți datoria
  În Anglia , Germania , Belgia , SUA….erau toți legați sau împușcați
  Bravo 👏

 10. Poliție slabă, fără autoritate asupra infractorilor!!! În Italia am văzut cu ochii mei cum polițistul care avea colegul dezarmat a golit încărcătorul în interlop!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută