Începem protestele fizice în fața Prefecturilor. Iată calendarul pe zile

Începând cu data de 13 dec., trecem la cea de-a doua etapă de proteste, cu prezență fizică, ce se vor desfășura în fața prefecturilor din toată țară, urmând ca pe data de 16 dec. să fim prezenți în fața MAI iar în 17 dec. în fața celor 3 partide politice aflate la guvernare.

Este foarte important să participăm activ la toate formele de protest și să-i determinăm pe guvernanți să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Este de apreciat implicarea manifestată de miile de colegi care, începând cu 1 decembrie, au aplicat avertismente scrise pentru faptele contravenționale constatate. Această primă formă de protest a generat primele reacții din partea ministrului finanțelor, care a recunoscut că obiectul protestului este legitim și că trebuie aplicată legea salarizării.

Cu toate acestea, până în momentul de față nu avem nicio garanție cu privire la intențiile pe care le are Guvernul în privința salarizării pentru anul 2022 și nici nu mai putem avea încredere în vorbele politicienilor. Suntem ferm convinși că dacă vom urma toate etapele calendarului de proteste anunțat ne vom face auziți și vom putea obține ce ni se cuvine prin lege.

Mai jos enumerăm județele din țară unde polițiștii vor protesta în fața Prefecturilor:

13 decembrie

Maramureș între orele 11:00 – 13:00

Gorj între orele 13:00 – 15:00

14 decembrie

Mehedinți între orele 11:00 – 13:00

Vâlcea între orele 11:00 – 13:00

Bacău între orele 10:00 – 12:00

Vaslui între orele 10:00 – 12:00

Timiș între orele 10:00 – 12:00

Cluj între orele 10:00 – 12:00

Mureș între orele 10:00 – 12:00

15 dececembrie

Giurgiu între orele 11:00 – 13:00

Botoșani între orele 11:00 – 13:00

Satu Mare între orele 10:00 – 12:00

Alba între orele 11:00 – 13:00

Dolj între orele 12:00 – 14:00

De asemenea, urmează să vă punem la dispoziție un model de NOTIFICARE prin care vă exercitați dreptul de a refuza efectuarea muncii suplimentare începând cu 01 ianuarie 2022 și refuzul de a mai efectua sarcini/atribuții (COVID19) pe care nu le aveți în fișa postului în situația în care nu va fi aplicată Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Este clar că ne vom putea apăra drepturile doar prin participarea în număr cât mai mare la formele de protest. Avem cele mai bune exemple ale protestelor din justiție (protestul magistraților prin suspendarea ședințelor de judecată) și sănătate (încetarea activității) în urma cărora, angajații din aceste sectoare de activitate și-au primit drepturile. De aceea vă cerem să ne sprijiniți ca să putem să ne obținem drepturile.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Începem protestele fizice în fața Prefecturilor. Iată calendarul pe zile

Distribuie

6 răspunsuri

 1. Initiativa cu protestele este foarte buna dar ganditi-va la faptul ca orele la care sunt programate sunt in timpul programului si din aceasta cauza prezenta va fi foarte mica. Eu zic sa luati in calcul proteste in fiecare oras incepand cu orele 16.00 in fata IPJ-urlilor.Astfel impactul va fi mai mare, la fel si prezenta politistilor.

 2. Dar despre vaccinarea obligatorie a angajatilor MAI, de care se tot discuta in ultimul timp, de ce nu precizați nimic??? Va convine situația??? Dvs ar trebui să stiti ca in constituie este interzisa discriminarea de orice fel, si înfăptuirea a unui act medical fara consimtamantul informat nu poate fi făcută…

  1. Constituția României.
   Art. 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii
   (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
   (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

   Obligativitatea vaccinării precum și celelalte măsuri reprezintă modalitatea statului de a respecta Constituția României.

 3. Corect, d-na Stefanoiu. Văd că problema asta cu obligativitatea certificatului nu ii macină deloc pe sindicaliști, sau nu e important?? Nu e o problema cu nu vom mai putea merge la serviciu. D-le Andreica, nimic pe tema asta???????!!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.