Inca un polițist tăiat cu maceta!

Încă un caz în care viața unui polițist a fost pusă în pericol de doi recidiviști care căutau răzbunarea. În această noapte, în mun. Arad, în fața unui club, un coleg de-al nostru aflat în timpul liber a fost victima unei agresiuni. Doi bărbați au pornit scandalul cu acesta în club, după care au ieșit în stradă de unde, unul dintre ai a scos o macetă din mașină și s-a năpustit asupra colegului nostru.

Din fericire rănile nu au fost grave deoarece polițistul a barat loviturile cu mâinile și astfel a reușit să își protejeze zonele vitale. Setea de a ucide a celor doi a fost evidentă în condițiile în care aceștia l-au tăiat pe polițist dar au încercat și să îl împungă cu această macetă, ceea ce denotă evidenta dorință de a-i lua viața.

Colegul nostru este ajutor de șef de post la Postul de Poliție Vladimirescu și cu toate că se afla în timpul său liber agresiunea la care a fost supus de către cei doi este cauzată de faptul că respectivii au făcut obiectul unui dosar instrumentat de polițist. Să nu mai vorbim că cei doi sunt recidiviști, ceea ce înseamnă că toate acțiunile lor au fost premeditate și știau exact la ce urmări să se aștepte.

La acest moment, din informațiile primite de la colegii din Arad, cei doi sunt cercetați pentru infracțiunea de „loviri și alte violențe” urmând ca în funcție de concluziile medicilor și a probelor, încadrarea juridică să fie schimbată. Cu toate că este greu de probat, în afară de ultrajul evident, care trebuie reținut din perspectiva legăturii cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, în funcție de ceea ce vor declara martorii, fapta poate fi încadrată și la tentativă de omor. Unii vor spune că e prea mult pentru că leziunile nu i-au pus în pericol viața polițistului, însă ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă acesta nu s-ar fi apărat?! Probabil că am mai fi avut un polițist în comă sau chiar mai rău.

Este încă o dovadă a riscurilor permanente la care sunt supuși polițiștii, chiar și în afara orelor de program. Nu este ca și cum am purta o mască atunci când suntem de serviciu și ulterior să o dăm jos și să putem conviețui și noi ca orice alt simplu cetățean. Mai ales în comunitățile mici, polițistul este o țintă permanentă a răzbunării celor împotriva cărora a luat măsuri legale. Nu de puține ori am văzut cauciucuri tăiate, autoturisme incendiate, vandalizarea locuințelor, amenințări transmise prin intermediul copiilor sau agresiuni în localuri unde ți-o iei și nici nu știi cui să-i mulțumești. #Luna_fără_filtru are scopul clar de a scoate în evidență lipsa totală de protecție a polițiștilor dar și lipsa de autoritate ca urmare a inexistenței efectelor aplicării legii.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Inca un polițist tăiat cu maceta!

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută