În IPJ Mehedinți se poartă capetele de paie

După cum vă amintiți, desigur, în urmă cu exact o săptămână, ne întrebam cum se face că Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți nu ne permite să realizăm scopul pentru care suntem constituiți, continuând să acționeze după aceleași metehne comuniste, arătând dispreț față de lege, încălcând voința legiutorului exprimată în Legea 62/2011.

Poem suprarealist: „Odată, un cap de paie a fost implicat într-un dialog social, în versuri!”

Am întrebat și noi același lucru Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, și redăm din conținutul corespondenței cu această instituție în care se află capete de paie, mai exact: „…vă rugăm să ne comunicați următoarele aspecte:

– cum ați ajuns la concluzia că, la nivel de unitate, sindicatul SNPPC este reprezentativ, având în vedere faptul că, potrivit legii, Poliția Română nu este unitate (unitățile putând fi înființate numai prin ordin al ministrului, în timp ce Poliția Română este înființată prin lege) și luând în considerare faptul că acest sindicat are 258 de membri din totalul de 702 (personalul angajat nemijlocit de către Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți – în înțelesul art. 1 alin. 1 lit. „g” coroborat cu art. 1 alin. 1 lit. „e” din Legea 62/2011- în calitate de unitate – în înțelesul art. 1 alin. 1 lit. „k” din Legea 62/2011) angajați (jumătate din angajații unității reprezintă 351, iar pentru reprezentativitatea la nivel de unitate erau necesari 352 de membri)?

– având în vedere argumentul irefutabil din care rezultă că, la nivel de unitate, nu există un sindicat reprezentativ, de ce nu ați permis sindicatului Europol accesul la ședințele de comandă, precum și prezența la toate activitățile, împiedicând realizarea scopului pentru care sunt constituite sindicatele, așa cum acestea sunt reglementate de Legea 62/2011?

– vă solicităm ca, din acest moment, să nu mai împiedicați realizarea scopului sindicatului nostru și să ni se permită accesul sindicatului Europol la ședințele de comandă, precum și prezența la toate activitățile privind interesele cu caracter economic, profesional sau social ori drepturile rezultate din desfășurarea raporturilor de muncă sau de serviciu ale membrilor noștri”.

Răspunsul pe care l-am primit arătă redundanța firelor de paie din capetele întunecate ale managerilor acestei insipide unități teritoriale a Poliției Române, care se succed pe principiul și după metoda „copy-paste”. Ni s-a comunicat un răspuns care arată incoerența managerilor acestui organism, ignoranța și incompetența în care se zbat acești manageri, respectiv, faptul că, „potrivit art. 51 alin. 2 din Legea 62/2011, îndeplinirea de către organizațiile sindicale a condițiilor de reprezentativitate       se constată, la cererea acestora, de către instanța de judecată care le-a acordat personalitate juridică”.

Provocăm managerii acestui inspectorat să comunice, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații publice, care este hotărârea Judecătoriei sectorului 2 care consfințește reprezentativitatea organizației sindicale SNPPC la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Se pare că acești conducători clandestini cu cap de paie și interese meschine, absconse și secrete fac orice pentru a-și promova și păstra, împreună cu alți manageri, grupurile de interese comune care să eludeze prostia și ilegalitățile comise și să mențină metehnele comuniste, în speranța că polițiștii vor înțelege să nu „se pună cu ei”.

Noi refuzăm și vom refuza acest lucru, apărându-i pe cei năpăstuiți de ciuma bubonică ce refuză să părăsească poliția din acest județ de frontieră.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: În IPJ Mehedinți se poartă capetele de paie

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută