Iată ce trebuie să știți despre decontarea serviciilor turistice

În data de 26.06.2018, a avut loc o videoconferință cu structurile financiare inițiată de Direcția Generală Financiară, la care mai marii MAI au apreciat ca nu trebuie să invite și reprezentanți ai polițiștilor, în care au fost emise o serie de lămuriri menite să clarifice toate situațiile apărute de la data intrării în vigoare a legii 80/2018. De menționat este că reproșul pe care îl facem este unul obiectiv întrucât polițiștii apelează la reprezentanții organizațiilor sindicale pentru tot felul de lămuriri, și asta pentru că șefii de la structurile financiare ori nu răspund la telefon, ori se închid în birouri pentru a nu da ochii cu polițiștii, ori îi „flituiesc” pe cei care îndrăznesc să le pună întrebări. Mai jos aveți o minută a celor discutate, cu mențiunea că vă stăm la dispoziție pentru orice nelămuriri pe care le aveți.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Iată ce trebuie să știți despre decontarea serviciilor turistice

Distribuie

106 răspunsuri

 1. Bine ca au venit precizarile dupa ce m-am intors din concediu! Nu am cerut ordin de serviciu pentru ca nu stiam efectiv unde voi merge. Am plecat prin tara, pe unde am avut chef si pe unde a fost vremea buna! Am avut grija, in schimb, sa cer facturi de pe unde am stat cazat si am avut grija ca unitatile de cazare sa fie in lista Ministerului Turismului. De ce mama dracului imi trebuie ordin de serviciu daca nu vreau decontarea transportului? In precizarile initiale, “ordinul de serviciu” era “dupa caz”, doar daca doream decontarea transportului! Eu vreau doar decontarea cazarii!

  1. Mentiunile referitoare la ordinul de serviciu existau de la inceput. Ordinul de serviciu, de regula, se emite din oficiu. Ar trebui sa verificati sa vedeti daca nu cumva a fost emis dar nu ati intrat in posesia lui. O alta varianta este sa solicitati decontarea la urmatoarele zile de concediu pe care le veti avea.

 2. Mi se pare ca vor sa faca un calvar din treaba cu decontarea. De ce nu ni se dau vouchere si ne scutesc de o grija. Iar la civili sa nu li se plateasca sambetele si duminicile mi se pare o aberatie. Daca esti sot si sotie sa se deconteze doar pt. personalul MAI este iar aiurea, fiind familie e normal sa avem cheltuieli comune. Daca tot platim noi de ce nu avem voie in orice locatie turistica?

  1. Este o procedura mai birocratica decat cea cu voucherele, insa in cazul in care s-ar acorda sub aceasta forma, suma de 1450 lei ar fi impozitata. Mai mult, ei au sustinut ca prin acordarea voucherelor se deconspira politistii care lucreaza sub acoperire pt ca le apare numele si prenumele, respectiv unitatea emitenta.

     1. Se vizează la o unitate de poliţie pt decontarea transportului, insa pt decontarea serviciilor turistice trebuie vizat la unitatea de cazare. Spune clar!

   1. Bună ziua!
    Va rog sa mi spuneți care este perioada pentru care se decontează contravaloarea serviciilor turistice efectuate de către polițiști (anul precedent sau anul curent)?
    Acest aspect are legătură situația soțiri mele (polițist și ea), aflata in anul 2018 în concediu de creștere a copilului, an pentru care nu a solicitat decontarea cheltuielilor, considerand ca nu beneficiază de acest drept.
    In cazul în care în anul 2018 era indreptatita la decontarea serviciilor turistice, va intreb dacă se mai poate solicita acest drept în momentul de fata.
    Mulțumesc mult!

    1. Avand in vedere ca avea suspendate raporturile de serviciu ca urmare a concediului de crestere copil, nu beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport.

 3. Ca sa il emita, era necesar sa specific in raportul de concediu ca il vreau. Ca sa poata secretariatul sa imi emita ordin de serviciu ar trebui ca eu sa stiu dinainte de a pleca in concediu, unde anume, in ce localitati ma voi caza. Credeti-ma ca, in ultimii13, intotdeauna am plecat sa fac concediul “dupa ureche”, de multe ori hotarandu-ma din mers unde anume voi merge. De aia nu am cerut ordin de serviciu. Mi se pare o stupizenie sa il ceara. Iar mentiunea ca se cerea de la inceput, daca cititi cu atentie documentul emis pe 07.05.2018, scrie la ultimul punct:
  “* Ordin de serviciu emis pe perioada concediului de odihna, dupa caz, (cand se opteaza pentru decontarea transportului in baza art 5. din HG 125/2003)” – am citat exact
  La mine nu a fost cazul! Prefer sa mi se deconteze doar cazarea! Deocamdata! O sa cer transportul in partea a doua a CO!

 4. De ce nu se implica sindicatul sa primim si noi vouchere sa ne putem duce oriunde, in orice perioada si sa scapam de birocratie

 5. Se deconspira dracu.mai terminati cu toti frustratii din sistem.pana acum cum mama naibiii se cazau? Sa treaca pe voucher doar nume ,prenume si ministerul (poate da cu mopul prin minister).toti se duc pe vouchere noi ca prostii pe banii nostri.

  1. Corect! Oricum atunci cand te cazezi, si daca mai vrei si factura (anumite lucruri despre beneficiar sunt obligatorii de trecut in ea, conform legii), esti nevoit sa dai datele personale. Iar daca pe vocher apare doar ministerul, nu si unitatea unde iti desfasori activitatea, e putin probabil ca poate sa isi dea seama cu ce te ocupi pe acolo! Asa pleci in concediu pe banii tai, bazandu-te ca ii primesti inapoi, cel putin o parte dintre ei… si cand colo dai de cate un cap patrat la serviciul financiar care interpreteaza el (sau ea, dupa caz) legea, OMAI si dispozitiile in vigoare, dupa cum ii tuna!

   1. Salut. Eu deja am întâmpinat probleme la ipj iasi. Sa o iau cu începutul…am mers in eforie nord m am cazat la hotelul Holiday care figurează in lista, iau factura..bon…toate bune, ma intorc la ipj fac documentatia, o duc si peste cateva zile ma suna o cucoana de la financiar…nu va putem deconta deoarece cui ul de pe factura fiscala nu corespunde cu cel de pe site. In schimb numele, adresa si nr de telefon fix corespund cu cele de pe site ul ministerului turismului. Ce mama naibii eu cand aleg un hotel ma uit sa vad cine e proprietar si ce cui are … Daca a mai intalnit careva problema asta si o rezolvare va rog.

    1. Din metodologia directiei financiare, eu inteleg ca structura de primire turistica trebuie sa aiba certificat de clasificare, in plus pe site-ul ministerului turismului nu toate structurile de cazare au completate cui-ul si j-ul, in acest caz cum procedeaza colegii de la financiar? O alta situatie ar fi daca platesc la agentia de turism cum mai verifica cui-ul operatorului care administraza hotelul? Eu cred ca sunt interpretari gresite.

 6. Multa prostie in tara asta. Voucerele astea au fost “inventate” ca sa ajutam turismul romanesc. De ce sa nu mi se deconteze daca plec intr-un weekend intr-o statiune romaneasca? De ce sa nu se deconteze personalului civil in weekend? Doamne caruta cu prosti s-a rasturnat in Romania nu numai la Caracal!

 7. Dacă mă întorc din concediu creștere copil la 1 noiembrie 2018, iar în decembrie 2018 plec in concediu, beneficiez de decontare?

 8. Dacă iei masa la alta unitate decât cea la care ești cazat, aceasta din urma trebuie sa fie și ea agreata de către MT?
  sau unitățile de alimentație nu au legătură ?

  1. Da, masa intra in „pachetul de servicii turistice”, asadar trebuie sa fie furnizata de o persoana juridica autorizata de Ministerul Turismului.

 9. Prostia din MAI nu are limite! O grămadă de hârtii, doar pentru ca unii sa renunțe la a mai cere decontarea.
  Cea mai buna soluție pentru stimularea turismului romanesc era acordarea de vouchere pentru angajații MAI. Pe vouchere nu scrie ca lucrezi la Rutiera, SIC, SOP ori DIPI, asa ca faza cu deconspirarea este o mare minciuna și o bătaie de joc la adresa noastră.
  Cel mai bine pentru noi era sa primim o suma de bani, prima de vacanta, ca odinioară.

  1. dar suma de bani daca nu o prapadea pe alte prosti si nu o foloseai in „turism recreeativ” ce facea statul? pierdea 1450 lei! 🙂

 10. nu se dau voucere in acest minister pt ca se vand după aceea pe olx sau net! :)))
  si crestina pandele cabina firea a dat voucere pt biciclete la toti care au vrut de prin bucuresti, după care au fost vandute pe net cu jumatate de pret! 🙁

 11. Caut pensiune în stațiunea Sovata și găsesc una la recomandarea unui coleg(pensiunea Kali) regăsita pe lista MT.. Întreb administratora la rezervare dacă se eliberează factura și îmi da răspuns afirmativ.. Factura se eliberează pe o alta firma care a preluat pensiunea din 2013 alta decât cea pe care figurează pe lista MT.. Întreb administratora și îmi răspunde ca a scos pe zero societatea inițială în 2013 și a trecut pensiunea pe o firma noua ce nu corespunde listei, doar adresa pensiunii rămânând aceeași și ca cei de la Ministerul Turismului au dat copy paste fără a fi la curent cu modificările… Aceeași situație am întâlnit și cu restaurantul.. Soluții???

  1. Pai nu puteti dvs sa ii clarificati situatia juridica a pensiunii. Nu au decat sa procedeze la respectarea legii si sa notifice aceste modificari pentru a fi licentiata si noua firma cu aceeasi locatie.

 12. Daca in perioada concediului, in fiecare noapte ( de exemplu 10) te cazezi in alta localitate, pe ordinul de serviciu trebuie trecute toate cele 10 localitati si trebuie vizat in toate cele 10 localitati?

  1. In situatia ipotetica expusa, da. In momentul in care va face factura va aplica stampila si pe ordinul de serviciu.

   1. Și dacă pe ordinul de serviciu ai doar cinci rubrici pentru ștampilat dar ai zece facturi cum se procedează?

    1. Am fost la o pensiune unde mi-a fost emisă pe aceiași factură cu cazare și masa, pensiunea și operatorul se afla în lista de cazare dar pensiunea și operatorul nu se afla ÎN LISTA DE ALIMENTAȚIE PUBLICĂ, pensiunea oferă și masa în aceiași locație , pot deconta și mâncarea în cazul ăsta.

     1. Ar fi bine sa sa solicitati la pensiune sa va modifice factura si sa treaca servicii turistice si atat. Si atunci nu va mai fi problema.

  1. Excelsior nu este unitate turistica si nu o veti gasi in lista publicata de Ministerul Turismului. In plus, si daca v-ati caza la Excelsior, ce anume vrei sa decontati? 10 lei/noapte cazarea?:))

 13. Treaba cu voucerele nu e sigura. Multe din locurile de cazare aflate in lista trimisa de minister refuza sa cazeze pe voucere. Spun ca au fost inselati de stat si nu s-au decontat banii catre unitatile de cazare. La cateva unitati de cazare din lista, la care am sunat, atunci cand am zis de voucere, receptionerii au devenit irascibili si au spus ca nu mai cazeaza pe voucere. Brusc… nu mai aveau locuri. Cand am zis ca decontez pe loc si am doar nevoie de factura in care sa fie precizate serviciile pentru cazare, au aparut si locuri. Problema se pune cand vor fi decontati cei 1450 de lei. 1 an 2 sau in 2022.

  1. E bine sa nu faceti confuzie intre cele doua mecanisme de acordare a dreptului. Decontarea serviciilor turistice se efectueaza in luna urmatoare depunerii cererii, aceasta este regula. Probabil ca in functie de volumul de cereri, vor aparea si intarzieri, desi ordonatorii de credite au primit bani suficienti in acest moment. Avem deja colegi care au efectuat concediul si le-au fost decontate serviciile.

 14. Să le deconteze ulterior doar “acoperiților”, celorlalți din minister, de la OP, Rutieră, Judiciar, etc. să li se dea vouchere. În timpul serviciului te prezinți cu numele, prenumele și unitatea la care lucrezi de zeci de ori într-o zi iar când ar trebui să primesc niște bani, nu îi pot primi simplu și fără piedici, pentru că te desconspiri!

 15. Dacă am achiziționat un pachet turistic încă din octombrie 2017, într – o stațiune românească, iar factura este din aceeași lună,.mă mai încadrez la decontare? Atunci nu știa nimeni dacă se vor da vouchere…

  1. Daca ati achizitionat un pachet turistic in luna octombrie 2017 si aveti emisa si factura cu aceeasi data, inseamna ca aveti si chitanta sau bon fiscal si ati beneficiat efecti de serviciile turistice. Asta se intelege din ce sustineti dvs.In acest caz, nu beneficiati de decontare retroactiv

 16. Mai nou trebuie si vizat ordinul in localitatile de cazare?? Super tare, acum dupa ce m am intors..initial ziceau ca tb ordin numai pt a dovedi ca esti in concediu..prostie mai mare ca n MAI n am vazut..si f..si cu banii luati. Erau mai bune voucherele, chiar si impozitate, stiai o tb, asa cheltui banii tai si la intoarcere surpriza, se gaseste o chichita si nu mai recuperezi nimic..

 17. Buna seara! Lămuriți ma, va rog, și eu și soțul suntem cadre MAI, suntem in c.o, acum și cum procedăm cu facturile in acesta situație pt a nu avea probleme cu decontul? Hotelul este pe lista MT.Multumesc!

  1. Buna seara. Totul depinde de suma sejurului. Daca suma nu depaseste 1450 lei, factura si chitanta poate fi pe numele unuia dintre dvs. Daca depaseste aceasta suma, va trceti amandoi pe factura sau vi se elibereaza doua facturi,

 18. Am achitat serviciile turistice prin online banking la ing. Banca ing nu mai foloseste stampile si semnaturi de ceva vreme, legal. Nu vor sa imi primeasca dovada platii pentru ca nu sunt avizate de banca. Cum se procedeaza in acest caz?

  1. Nu aveti treaba cu modul in care ati achitat serviciile ci aveti nevoie de factura si de confirmarea platii de catre operatorul turistic.

 19. Unul dintre cele mai proaste ordine emise vreodata. Iti trebuie atatea hartii, incat nu iti mai vine sa pleci in concediu… De ce la civilii din civilie li se dau vouchere INAINTE de plecarea in concediu, iar militarilor si politistilor nu? Cica pentru siguranta noastra. Doar niste birocrati imbecili puteau emite asemenea ordine…

 20. Buna, poate ma lamuriti si pe mine. Era vorba ca se deconteaza atat transportul si cazarea(masa) in timpul unui concediu. Sa inteleg ca daca atasez la raport biletele de la cfr+bonul fiscal si factura, se deconteaza doar serviciile turistice?

  1. Sunt doua chestiuni distincte. O data vorbim de dreptul de decontare a transportului pentru concediul de odihna pe baza ordinului de serviciu. Iar mai apoi vorbim despre transportul din cuprinsul serviciilor turistice pe care le accesati. Cu alte cuvinte, in situatia in care pachetul de servicii turistice nu contine si transportul, va puteti deconta transportul concomitent, pe baza ordinului de serviciu. Daca in schimb contine si asigurarea transportului, nu mai puteti sa va decontati si transportul pe baza ordinului de serviciu. Daca mai aveti nelamuriri, nu ezitati sa ne scrieti.

 21. Bună, sa luam următoarea situatie:
  Cazare la Praid la o pensiune de pe lista Structurilor de CAZARE avizate de minister. In unitatea turistica nu se servea masa asa ca am fost nevoit sa iau masa la o unitate de pe lista structurilor de ALIMENTAȚIE avizata de minister.
  Am factura pentru cazare de la o unitate de Cazare și factura pentru masa de la cea de Alimentație.
  Pe site-ul ministerului turismului sunt doua liste : una a structurilor de cazare, alta a unităților de alimentație.
  Întrebarea este : ma încadrez în prevederile de la punctul nr. 17 ? Sunt ambele unități turistice?

 22. Am si eu o speta, am fost cazat in Sovata la o pensiune agreata, am luat bon si factura pe perioada cazarii si mi-am vizat si ordinul de serviciu tot la unitatea de cazare. Masa am servit-o la alt restaurant, si el agreat, am avut 3 bonuri fiscale si mi s-a dat la sfarsit o singura factura, e corect ? Si inca ceva, mai trebuia vizat ordinul de serviciu si la restaurant?

  1. E corecta modalitatea de abordare. In ceea ce priveste avizarea ordinului de serviciu, acesta nu mai trebuie stampilat si la restaurant daca este in aceeasi localitate cu unitatea de cazare.

 23. Buna ziua! pentru decontarea cheltuielilor privind transportul (ma deplases cu propriul autoturism) trebuie ca ordinul de serviciu sa fie vizat la o unitate, iar pentru decontarea la unitatea de cazare ordinul trebuie vizat la hotelul respectiv. Trebuie doua vize sau este de ajuns doar una? multumesc!

  1. Nu puteti deconta pentru aceeasi perioada si ordinul de serviciu si transportul din cuprinsul pachetului de servicii turistice. De aceea va recomandam sa ca transportul, daca il aveti asigurat in pretul biletului, sa nu il suprapuneti cu decontul pe ordinul de serviciu.

 24. Buna dimineata . Pentru un sejur la Caciulata luat printr-o agentie de turism la un hotel care apare pe lista platesc prin banca. Aceasta imi da o chitanta si agentia factura fiscala in care este specificat denumirea serviciilor . Mai este nevoie si de bon fiscal sau alte chitante pentru decontare ?

 25. Buna seara! Daca pe ordinul de serviciu am trecuta o localitate(Iasi, de exemplu) iar in timpul concediului m-am hotarat sa rezerv si in alta localitate pe litoral, unde sa-mi petrec o parte a concediului si ptr. care vreau sa cer decontarea, cum procedez? Nu mi se pare normal sa trebuiasca sa atasez Ordinul de serviciu din moment ce nu doresc decontarea transportului. Pot stampila la hotel sau in localitatea respectiva, chiar daca pe Ordin este trecuta localitatea Iasi?

  1. Nu are importanta. Puteti trece Constanta si sa vizitati alte 7 orase si chiar sa nu ajungeti in constanta. Financiarul deconteaza pe baza mentiunilor de pe spate.

 26. factura de cazare este pe numele sotiei, sotul este cadru MAI si are factura pentru servicii de masa, dar a fost, evident, cazat impreuna cu sotia…i se va deconta contravaloarea acesteia?

 27. Am citit și eu ce se discută pe acest forum și pe zi ce trece î-mi dau seama că suntem un popor de tâmpiți. Nu avem destule probleme dar trebuie să mai adăugăm și altele. Întotdeauna finanțiști din M.Ap.N , MAI sunt cele mai dezagreabile persoane, greu de abordat, parcă dau banii de la ei de acasă. Este o bătaie de joc generală la adresa lucrătorilor din aceste ministere.Omul vine să se odihnească dar trebuie să piardă o grămadă de timp după ștampile și vize , că să nu mai vorbim de cei care nu au mijloace de transport personale. RUȘINE ȘEFILOR .

 28. Daca m-am cazat la o pensiune care este trecuta in lista MT , iar mancarea am cumparat-o de la un magazin de produse alimentare care este si el trecut in lista de la MT este o problema ,am factura pt bunurile fiscale de așimente, s-au trebuie sa mancam numai la restaurant ? si alta problema cu care m-am confruntat ma duc la o pensiune restaurant platesc intrarea pt piscina agrement si mananc la acelasi restaurant mi se dau doua facturi diferite una pt agrement una pt servicii restaurant dar nu pe aceeasi firma cu toate ca locatia este in acelasi loc si mai ales nota de plata avea numele unitatii care este trecuta in lista dar bonul fiscal nu si factura, deci sa inteleg ca spala bani , una este pe lista alta nu cum dracu este posibil asa ceva ?

 29. niste tampiti. Te duci in concediu ca sa cauti circa de politie pt a viza ordinul de serviciu. Parca daca se pune stampila de la hotel nu ar fi suficient. Daca intri concediu de joi pana vinerea urmatoare, sambata si duminica cuprinsa in aceasta perioda nu este inclusa in perioada concediului de odihna? ce faci, te duci acasa sambata si duminica si revii luni la hotel sa iti continui concediul. Numai niste dobitoci pot inventa asemenea motive, iar alti fraieri inghit aceste dobitocenii. Un sistem de golani.

 30. Mi se pare o aberatie ca la civili sa nu li se plateasca sambetele si duminicile. Voucherele nominale pot fi folosite in weekend?

 31. Nu se gandeste nimeni sa dea Ministerul de Interne in judecata pentru neplata weekend-urilor la civili? In 80/2018 se precizeaza “decontarea in perioada concediului de odihna”. Eu nu inteleg ca nu ar fi incluse si weekendurile. La alte structuri militare am inteles ca se platesc daca sunt in interiorul CO.

 32. Bună ziua. Eu am plătit sejurul la o agenție de turism în luna martie, early booking, implicit factura și chitanța este emisă cu luna martie. Concediul îl am la sfârșitul lunii august. Beneficiez de decontare, ținând cont că factura nu este emisă în perioada 01.04.2018-30.11.2018. Sau concediul trebuie să fie în perioada aceasta?

 33. Pentru avansul platit pentru cazare (prin virament) s-a emis factura pe numele sotiei ( 500 lei). Soțul este cadru MAI si pe numele lui s-a emis factura pentru restul de bani (numerar – 810). Soțul poate deconta ambele facturi?

 34. Buna ziua, sunt angajat civil intr-o unitate. Am achizitionat un sejur in Delta printr-o agentie din Tulcea iar pensiunea se afla in Mila 23, ambele sunt pe site-ul Ministerului Turismului. Factura si bonul fiscal sunt emise de catre agentie unde am platit tot sejurul, cum justific eu, ca stau la pensiune atata timp ca sunt doua ” entitati ” diferite iar pe factura si bon nu poate fi pusa stampila de la pensiune pt ca nu incaseaza banii de la mine eu nu am “ordinul de serviciu” pe care trebuie sa-l vizez !???

  1. Ordinul de serviciu nu se mai vizeaza pentru certificarea prezentei la unitatea de cazare. Nu aveti nicio problema pentru decontare in raport cu documentele enumerate de dvs

 35. Buna ziua si va salut…am fost plecat în concediu am cerut factura si bon fiscal….tot bine si frumos pana am ajuns la financiar….pe factura nu scrie perioada cât timp am stat cazat doar data cand a fost eliberata…..este vreo problema în legatura cu aceasta va rog sa ma ajutati multumesc

  1. Buna ziua. Este o problema in sarcina angajatului de la unitatea de cazare care nu stie sa completeze factura. Trebuie sa luati legatura cu ei sa va mentioneze in factura „servicii de cazare 03.08 – 10.08” (cu titlu de exemplu). Problema este ca data emiterii facturii nu corespunde de fiecare data cu data sejurului si de aici apare problema.

 36. Buna ziua am si eu o mica problema, anul trecut am făcut o rezervare pentru luna august 2018 si am fost nevoita sa plătesc un avans pentru cazare, acest avans a fost achitat de catre cumnata mea prin transfer bancar cu mentiunea la rezervarea pe numele meu de asemenea factura este pe numele meu. Ce sanse am sa primesc decontul? Multumesc

  1. Daca factura este pe numele dvs. unitatea de cazare va poate oferi chitanta pe intreaga suma tot pe numele dvs. SPunem asta pentru ca avansul poate fi returnat cumnatei dvs si sa platiti intreaga suma. Nu omiteti faptul ca avansul se achita cu scopul de a rezerva perioada/camera.

 37. Salut ! Am platit prin banca avansul serviciilor de cazare , in luna mai 2018 , ptr. perioada 20 aug.2018 . La depunerea actelor in vederea decontarii , pe langa factura de plata in avans , este obligatoriu sa mai atasez vreun bon fiscal sau ordinul de plata de la banca ?

 38. In cazul in care o persoana isi pierde factura de cazare si ataseaza la cererea de decontare o copie a facturii conform cu originalul, i se poate deconta serviciul de cazare?

 39. Salut. Prea tarziu am aflat chestia ca nu deconteaza doar serviciile de masa. Eu am achitat ca area cu vaucherele sotiei si am servit masa platibd cash gandindu.ma ca voi primi contravaloarea serviciilor de masa. Dar surpriza …. nu se deconteaza daca nu ai cel putin o zi de cazare. Asa ca anul asta nu.mi deconteaza nimic. O porcarie f mare.

 40. BUNA SEARA! VA ROG SA MA LAMURITI CU PRIVIRE LA URMATOARELE ASPECTE. SUNT POLITIST, IAR IN CURSUL ANULUI AM CONVENIT IMPREUNA CU FRATELE SOTIEI CARE ESTE JANDARM SA CAUTAM PE INTERNET OFERTE PENTRU A PLECA IN CONCEDIU IMPREUNA CU FAMILIILE. IN LUNA MAI 2018 AM GASIT OFERTE DE CAZARE LA UN HOTEL DIN STATIUNEA MAMAIA, RESPECTIV PENTRU DOUA CAMERE. LE-AM REZERVAT SI AM PLATIT CU CARDUL MEU, ON-LINE, ACHITAND ATAT SEJURUL MEU CAT SI SEJURUL FRATELUI SOTIEI, CA SA NU PIERDEM OFERTA PENTRU ACESTE DOUA CAMERE, URMAND CA ACESTA SA-MI INAPOIEZE BANII REPREZENTAND CONTRAVALOAREA SEJURULUI. AM CERUT OPERATORULUI SA-MI ELIBEREZE DOUA FACTURI FISCALE SEPARATE PENTRU CELE DOUA CAMERE, PE DOUA NUME DIFERITE. AM PRIMIT CELE DOUA FACTURI FISCALE ORIGINALE, UNA PE NUMELE MEU, CEALALTA PE NUMELE FRATELUI SOTIEI, PE CARE , I-AM INMANAT-O , IMPREUNA CU EXTRASUL MEU DE CONT ELIBERAT DE LA BANCA DE UNDE A FOST EMIS CARDUL CU CARE AM ACHITAT CONTRAVALOAREA SEJURULUI. LA TERMINAREA CONCEDIULUI FRATELE SOTIEI A DEPUS RAPORTUL DE DECONTARE IMPREUNA CU FACTURA FISCALA ORIGINALA PE NUMELE LUI SI CU EXTRASUL DE CONT DE PE NUMELE MEU CU CARE AM ACHITAT SEJURUL. IN URMA ACESTUI FAPT A FOST SUNAT DE LA SERVICIUL FINANCIAR DIN CADRUL UNITATII DE JANDARMI SI I-A COMUNICAT FAPTUL CA NU SE POATE DECONTA FACTURA FISCALA DEOARECE BANII REPREZENTAND CONTRAVALOAREA SEJURULUI NU A FOST PLATITA DE CATRE ACESTA. VA ROG, DACA SE POATE, SA-MI SPUNETI CE TREBUIE SA FACEM PENTRU A REZOLVA ACEASTA PROBLEMA. DECLARATIE IN FATA NOTARULUI SE POATE? VA RUGAM RESPECTUOS SA NE AJUTATI CU UN SFAT. CU RESPECT

 41. Daca pe factura este scrisa perioada de cazare din 17-21.09.2018 (perioada de concediu) si factura este emisa cu 22.09 care este sambata si nu face parte din concediu se deconteaza integral factura sau nu?!

 42. Bună ziua.
  Am factura de cazare perfect în regulă, numai că la plecarea în concediu am uitat ordinul de serviciu acasă. Spuneți-mi vă rog, ESTE MUSAI NECESAR A SE ATAȘA ȘI ORDINUL DE SERVICIU LA FACTURĂ pentru decontarea serviciilor de cazare??? Așa îmi cere de la unitate. Vă mulțumesc anticipat.

 43. factura este emisa de o agentie care e pe lista MT dar hotelu nu este pe lista MT asta inseamna ca nu beneficiez de decontare?

 44. Dacă am achitat cazarea cu tichetele de vacanța ale mamei care lucrează in sănătate și pe bonul fiscal scrie achitat=“tichete” valoare 1050 lei iar factura este făcută pe numele meu pot beneficia de decontarea acestor bani?

 45. Buna ziua.daca in concediu am achitat serviciile cu voucherele mamei care este in sistemul de sănătate însă factura a fost făcută pe numele meu îmi poate deconta serviciile IPJ?precizez ca pe bonul fiscal apare doar modul de plata “tichet” și suma de 1050 pe care am achitat o ,este vreo problema?

 46. Mai bine emiteau carduri in care virau suma de 1450 lei si terminau povestea. Daca nu se foloseste suma intr-un an se retrage . Simplu.

 47. Unde trebuie vizat ordinul de serviciu ( unitatea de cazare ) , avand in vedere ca am viza si pentru transport de la unitatea de politie

  1. Pachetul de servicii include si transportul, insa nu decontarea carburantului. Cu alte cuvinte, se poate deconta doar un serviciu de transport inclus in pachetul turistic sau asigurat pri intermediul unui operator de transport.

 48. Exista undeva vreo observatie ca pentru civili este obligatoriul ordinul de serviciu pentru decontarea serviciilor turistice? Evident, nu ma intereseaza transportul. Am inteles ca nu imi deconteaza nimic fara el, iar eu nu am avut emis. Daca exista o adresa oficiala unde se mentioneaza obligativitatea/neobligativitatea lui, cu mentiuni si pentru civili, m-ar ajuta mult. Multumesc

  1. A venit ulterior o adresa din cadrul Secretariatului General al MAI in care se mentioneaza ca nu mai e nevoie de ordinul de serviciu. Daca totusi intampinati dificultati, nu ezitati sa ne contactati

 49. am fost la o pensiune unde mi-a fost emisa o factura cu cazare si masa, pensiunea si operatorul se afla in lista de cazare dar pensiunea si operatorul nu se afla IN LISTA DE ALIMENTAIE PUBLICA SI pe internet pensiunea ofera doar un mic dejun la cerere, pot deconta si mancarea in cazul asta

  1. Buna ziua. Daca ambele servicii cazare si mancare sunt trecute pe o singura factura, atunci vi se poate deconta integral

 50. Buna ziua vreau sa plec in concediu 5 zile si am rezervat la o pensiune de pe lista ministerului.Cei de la pensiune au zis ca imi emit factura dar sa platesc prin virament bancar ca au niste probleme cu casa de marcat si nu imi pot scoate bon dar au zis ca daca fac virament bancar este in regula ca pot dovedi cu el.Ce ma sfatuiti sa fac si ce acte trebuiesc sa depun la unitate daca fac plata prin virament?

  1. Bonul fiscal poate fi substituit prin chitanta sau extras de cont din care sa rezulte ca ati facut plata dvs, si alaturi de factura bineinteles.

 51. Buna ziua! Dacă factura a fost emisă pe numele meu si este însoțită de bon fiscal dar plata a fost efectuata cu cardul concubinului, se poate obține decontarea serviciilor? (Pot atașa extrasul de cont cu plățile respective)
  Multumesc!

 52. Va salut , cu respect !; eu sunt militar in MAI- J.RO. -DGJMB ; speram ca sindicatele din MAI , sa rezolve birocrația asta , mizerabilă, care da bătăi de cap si multa hartogarae fără rost ; sunt solutii , cum ar fi : cartoane/vaucere valorice, card electronic ,etc ; instituțiile bugetare , civile cum pot si noi nu ?; parca se vorbea de simplificarea dezvoltării VAUCERILOR; banii oricum sunt alocați de ministerul finantelor pe numărul de persoane; ordinatorului principal de credite ai revine sarcina de a hotărât simplificarea si alegerea unei variante clare si usoare , nu ?; o mare prostie , specific ROMANEASCA; multumesc.

 53. Dacă o locație unde doresc să mă cazez sau sa servesc masa nu are denumirea actuală, actualizată pe lista Ministerului Turismului? Nu mai are nici același JO?

 54. În cazul în care facturile și bonurile fiscare au dată care se încadrează în perioada concediului de odihnă, de ce se cere apoi să se specifice pe factură perioada exactă de cazare? Unde prevede legea idioțenia asta?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută