Iată ce decizie au luat pentru 2019 cu voucherul de vacanță

Decontarea serviciilor turistice a fost una dintre problemele care a dat bătăi de cap polițiștilor în anul 2018, condițiile de decontare stabilite de Ministerul Afacerilor Interne fiind exagerate comparativ cu celelalte categorii de bugetari. Statisticile ministerului arată că peste 90% dintr polițiști au beneficiat de acest drept, lucru ce arată că sunt și cazuri în care polițiștii  fie nu au dorit, fie nu au îndeplinit condițiile de decontare stabilite la nivelul instituției.

Deși valoarea sumei decontate pentru serviciile turistice ar trebui să fie la nivelul salariului minim garantat în plată care va fi începând cu 01.01.2019 de 2080 lei, Guvernul pregătește bugetarilor, inclusiv polițiștilor o ordonanță de urgență prin care  aceasta va fi înghețată la valoarea de 1450  lei, încălcând astfel  propriul program de guvernare și mai mult de atât, partenerii sociali, sindicatele/patronatele nu au fost consultate cu privire la acest act normativ.

Conform prevederilor proiectului de ordonanță de urgență Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene, care a fost avizat favorabil, se va stabili astfel:

În perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, instituțiile și autoritățile  publice, astfel cum sunt definite la art. 2, alin 1, pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanțele publice și la art. 2, alin. 1, pct. 39 din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă vouchere de vacanță, în limita a 1450 lei de salariat, proporțional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic, care cuprinde și perioada concediului de odihnă.

Prin excepție de la prevederile alin. 2, pentru personalul militar, polițiști, funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, se decontează serviciile turistice prestate de unități aflate pe teritoriul României, în limita sumei de 1450 lei pentru un salariat.”

 

Cuantumul voucherelor de vacanță și a sumelor decontate nu se iau în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice  ”suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiislor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz”.

De data aceasta, nu doar polițiștii, ci întreaga clasă bugetară nu mai face parte din programul de guvernare, drepturile salalariale ale acestora acordându-se după cum bate ploaia. În perioada imediat următoare va fi emisă și ordonanța de urgență privind  salarizarea în anul 2019, ceea ce ne face să fim foarte atenți la ceea ce li se pregătește polițiștilor.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

Sindicatul EUROPOL: Iată ce decizie au luat pentru 2019 cu voucherul de vacanță

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Va intreb inca o data daca ati facut demersuri la guvern pentru actualizarea normei de hrana.? Dupa ce ca suntem ultimii la mariri salariale, am pierdut si cateva sute de lei in cursul acestui an prin neactualizarea normei de hrana. In schimb, privilegiati legii salarizarii adica sanatatea si invatamantul se intrec in drepturi si venituri castigate…..cand primesc salarii substantiale,…… cand primesc sporuri noi introduse. Ma refer la faptul ca sanatatea are un proiect sustinut de ministrul de resort care a trecut de prima camera a parlamentului care ocoleste legea salarizarii si prin care se introduc noi sporuri angajatilor din sistem sau se maresc sporurile deja existente, iar invatamantul va primi de la 1 decembrie un spor de suprasolicitare neuropsihica in cuantum de 10% din salariul de baza pentru aproximativ 250.000 de salariati. De asemenea, tot invatamantul va primi de la 1 ianuarie 2019 sporuri pentru conditii vatamatoare de munca….de parca ar lucra cu infractorii sau si-ar pune viata in pericol la locul de munca.In concluzie, ne-au depasit la salarii si acum ne intrec si la sporuri…. Totodata,in momentul in care se va mari salariul minim, parlamentarii isi vor actualiza instantaneu toate drepturile( diurne, cazare, transport, indemnizatii) la noul salariu….De aceea va solicit sa faceti demersuri pentru actualizarea normei de hrana ca banuiesc ca la noi nu se vor introduce sporuri noi, nu se vor mari cele existente, iar faimoasa marire salariala din luna ianuarie va fi in jur de 300 de lei la net.

  2. la medici profesori se dau tichete la militari trebuiesc rapoarte si multe altele pt decontare de ce nu se dau si pt militari direct vaucere?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută