I.G.P.R. a dat undă verde mutărilor între unități

Așa cum vă prezentam într-un material anterior, Sindicatul EUROPOL a solicitat inspectorului general al Poliției Române să dispună șefilor unităților din subordine să procedeze la analizarea rapoartelor de mutare înregistrate, în vederea aprobării acestora înainte ca polițiștii din promoția  Școlilor de Poliție de la Cluj și Câmpina, promoția noiembri 2019, să fie repartizată în teritoriu.   Adresa IGPR Solicitare Mutari Promotie

Dinamica personalului din MAI este binecunoscută cât și lipsa unei predictibilități din partea mai marilor înstelați de la DGMRU, fapt pentru care la fiecare promoție existentă, apar probleme pe linie de resurse umane.

Există foarte multe situații cu colegi care au motive întemeiate pentru care îsi doresc mutarea de la o unitate la alta, de foarte multe ori fiindu-le respinse rapoartele pe care le întocmesc. Și aici putem discuta de la cazurile în care vorbim despre reîntregirea familiei și până la cazurile sociale în care polițistul este singurul întreținător al unor părinți care sunt în neputința de a se îngriji.

La data de 27.11.2019 se va face repartiția promoțiilor din școlile de agenți, fapt pentru care până la data de 15.11.2019, unitățile de poliție aflate în subordinea I.G.P.R., vor trebui să centralizeze și să transmită situația finală a polițiștilor care urmează să fie mutați, în vederea stabilirii indicatorilor ce urmează a fi primiți pentru fiecare unitate cedentă în parte, ulterior centralizării urmând a se face mutările propriu-zise până în data de 26.11.2019.

Amintim tuturor polițiștilor că mutarea este reglementată în Legea 360/2002 privind Statutul polițistului la :

Articolul 27^19 :

Polițistul poate fi mutat în aceeași unitate sau într-o altă unitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din aceeași localitate sau din altă localitate, cu acordul șefului unității în care este încadrat, precum și al șefului unității în care urmează să se mute, în următoarele situații:

a) în interesul serviciului;

b) la cererea polițistului

Articolul 27^20

Mutarea în interesul serviciului se face numai cu acordul scris al polițistului.

Diferența dintre mutarea la cerere si cea în interesul serviciului este că polițistul mutat la cerere nu poate beneficia de compensația de chirie sau decontarea cheltuielilor de transport.

 Dacă veți întâmpina dificultăți în această privință, nu ezitați să ne solicitați sprijinul prin intermediul adresei de e-mail:  sindicateuropol@gmail.com.

Viitorul ne aparține.

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: I.G.P.R. a dat undă verde mutărilor între unități

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută