Haos și incompetență la ocuparea posturilor vacante de la Serviciul de Acțiuni Speciale Dolj

Incompetența este una dintre caracteristicile multor concursuri sau interviuri desfășurate în MAI pentru ocuparea posturilor vacante, iar asta ne-a dovedit-o chiar astăzi comisia de organizare a interviului structurat pentru ocuparea a 3 posturi vacante în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Dolj la care au participat peste 20 de candidați.

 

 

În fapt, cum s-au derulat lucrurile:

  • În data de 31.03.2022 este emisa Dispoziția Inspectorului Șef al IPJ Dolj cu nr. 28436 cu privire la constituirea unei comisii pentru realizarea unui interviu de cunoaștere, precedat de o preselecție care să includă verificarea practică a candidaților.
  • Unul dintre membrii comisiei este anunțat sâmbătă seara 30.04.2022 că luni dimineața la ora 09.00  in data de 02.05.2022 este membru în comisia constituită. E bine și așa, mai rău era dacă îl anunțau după concurs că a făcut parte din comisie.
  • Azi 02.05.2022, ora 09.00 membrul comisiei anunțat sâmbătă seara,  a solicitat consemnarea unor mențiuni în procesul-verbal de concurs cu privire la nerespectarea procedurii, iar un  candidat pentru posturile vacante  a sesizat inadvertențele comisiei și  cerut lămuriri cu privire la modul defectuos de desfășurare a probelor sportive prin nerespectarea Ordinului MAI nr. 154/2004 și Dispoziția IGPR nr. 40/2020.
  • Președintele comisiei a suspendat concursul. Conform prevederilor art. 51^3 și ale art. 51^4 din Anexa 3 a Ordinului MAI 140/2016:

În situația în care aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele stabilite pentru desfășurarea concursului, șeful care a dispus verificarea poate dispune suspendarea concursului pentru o perioadă de cel mult 5 zile lucrătoare.

După analizarea concluziilor cu privire la aspectele sesizate, șeful care a dispus verificarea dispune, cu încadrarea, după caz, în termenul prevăzut la art. 51^3, una dintre următoarele măsuri:

a)anularea procedurii de concurs, dacă se constată nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea acestuia;

b) continuarea procedurilor de concurs, dacă se constată că sunt respectate prevederile legale privind organizarea și desfășurarea acestuia.(2) În situația în care s-a dispus măsura prevăzută la alin. (1) lit. a), se poate organiza un nou concurs, potrivit dispozițiilor prezentei anexe.”

Culmea ironiei, membrii comisiei de concurs, nu cunoșteau prevederile Dispoziției Șefului IPJ Dolj nr. 28436 /30.03.2022 cu privire la desfășurarea concursului, aceștia alegând reguli proprii de desfășurare a acestuia. Modul de efectuare a exercițiilor fizice susținut de comisia de concurs a fost cu totul diferit de prevederile dispoziției.

Mai mult de atât, fiind două probe de concurs: probe fizice și tragere, acestea ar fi trebuit să se desfășoare în zile distincte, în timp ce comisia a ales să aibă loc imediat una după alta. În același timp, chiar dacă anterior începerii probelor au existat sesizări cu privire la nerespectarea procedurii de concurs, președintele comisiei nu a luat în seamă și a continuat desfășurarea instructajului pentru desfășurarea probelor.

Hotărârea cu privire la respectarea procedurii, nu poate fi decât de anulare a interviului de cunoaștere și de reluare printr-o nouă dispoziție emisă care să fie conformă, atât cu prevederile Ordinului MAI nr. 154/2004 privind activităţile de educaţie fizică şi sport în Ministerul Administraţiei şi Internelor, cât și cu prevederile Dispoziției IGPR nr. 40/2020.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Haos și incompetență la ocuparea posturilor vacante de la Serviciul de Acțiuni Speciale Dolj

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Despre modul cum sunt ocupate prin “concurs” functiile de conducere… modul în care se constituie comisii favorabile care “livrează” subiectele candidatului favorit cand scrie cineva???

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută