Guvernul nu reacționează. Continuăm protestele

Astăzi, polițiștii au fost iar în stradă, având în vedere că până în prezent Guvernul  nu a avut nicio reacție cu privire la solicitările organizației noastre referitoare la  abrogarea prevederilor ordonanței austerității, anunțată în „week-end ca hoții”. Federația Publisind, la care suntem afiliați, a organizat astăzi între orele 10:00-12:00, o acțiune de protest în stradă, în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în limita a 100 de persoane, conform măsurilor restrictive impuse de contextul pandemiei.

Astfel, Sindicatul EUROPOL alături de organizațiile sindicale  din cadrul federației  precum grefa judiciară, probațiunea, inclusiv colegii de la tineret și sport, au protestat timp de 2 ore, în condiții meteo deloc prietenoase, în fața ministerului unde am scandat lozincile de nemulțumire cu privire la decizia de înghețare a drepturilor salariale a polițiștilor la nivelul anului 2020, cât și asupra prevederilor referitoare la neindexarea pensiilor militare de stat cu rata anuală a inflației.

Concomitent au fost desfășurate acțiuni de protest la care au participat câte 100 de persoane la sediile prefecturilor din județele Bacău, Timiș și Cluj, ocazie cu care in corpore am reproșat reprezentanților Guvernului că nu vom mai accepta ca legea salarizării să fie încălcată. Acesta este doar începutul șirului de proteste pe care le vom derula  în lunile ianuarie si februarie. Nu ne vom opri aici, măsurile de protest vor înceta numai după  ce Guvernul va renunța la aceste măsuri de austeritate, care sunt menite să ne sacrifice încă o dată în ultimi 10 ani.

Continuăm calendarul protestelor pe care ni le-am asumat și nu vom accepta să fim bătaia de joc a sistemului bugetar, iar  în perioada imediat următoare, complementar acestor acțiuni, vom adopta și celelalte măsuri deja anunțate la începutul anului. Vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare și nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraților și grefierilor.

Este momentul în care, doar împreună, putem să determinăm Guvernul să înțeleagă importanța și rolul pe care polițiștii le au în societate, motiv pentru care, în fiecare zi de miercuri vom protesta în aceeași manieră, în stradă, fața prefecturilor din țară, precum și în fața Ministerului Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor Pubice, în fața Palatului Victoria și a Palatului Cotroceni, până când importanța profesiei noastre în combaterea fenomenului infracțional și a contextului pandemic va fi înțeleasă în mod real și nu doar declarativ în conferințe de presă.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Guvernul nu reacționează. Continuăm protestele

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.