Guvernul a adoptat noi măsuri restrictive în spațiile publice

La data de 17 septembrie 2021, în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 895, a fost publicată Hotărârea nr. 990 din 17.09.2021 pentru modificarea și completarea  aexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de  10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost introduse o serie de restricții în funcție de domeniul de activitate fiind stabilite criterii de purtare a măștii de protecție, condiții privind prezentarea unui certificat de vaccinare împotriva  virusului SARS-CoV-2 sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția  cu virusul SARS-CoV-2, în funcție de valorile ratei de incidență a cazurilor de infectare înregistrate la nivelul unei localități.

În acest sens, participarea persoanelor la anumite activități sau desfășurarea competițiilor sportive, evenimente private cum ar fi nunți, botezuri, spectacole etc vor putea fi condiționate de purtarea măștii de protecție, de prezentarea unui certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR și bineînțeles, de reguli de distanțare fizică ținând cont de posibilitatea înregistrării a patru scenarii, astfel:

  • rată de incidență mai mică sau egală cu 2/1000;
  • rată de incidență mai mare de 2/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000;
  • rată de incidență mai mare de 3/1000 și mai mică sau egală cu 6/1000;
  • rată de incidență mai mare ca 6/1000.

Mai jos, puteți consulta Sinteza principalelor măsuri care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 prevăzute în Anexa nr. 3 la HG nr. 932/2021, modificată și completată cu HG nr. 990/2021, pe categorii de activități, cu aplicabilitate până la data de 09.10.2021, ce conține abrevieri specifice după cum urmează:

M = obligativitatea purtării măștii de protecție;

V = persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

T = persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

B = persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2(au trecut prin boală).

Suntem curioși dacă aceste reguli vor fi aplicate și membrilor partidului de guvernământ, având în vedere că la data de 25 septembrie, la Romexpo, în municipiul București va avea loc Congresul PNL unde sunt invitați 5000 de delegați, mai ales în contextul în care am putut observa că însuși ministrul afacerilor interne, Lucian Bode consideră că legea se aplică doar “fraierilor” domnia sa mimând respectarea regulilor de protecție doar în pozele oficiale, precum cea de la festivalul Untold.

DESCARCĂ AICI SINTEZA PRINCIPALELOR MĂSURI RESTRICITIVE!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Guvernul a adoptat noi măsuri restrictive în spațiile publice

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută