Ghid actualizat în contextul prelungirii stării de alertă

Avand în vedere că prin publicarea în Monitorul Oficial al României, nr. 515  din 16 iunie 2020, a Hotărârii nr.476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în baza căreia începând cu data de 17.06.2020 s-a dispus prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării , au fost reglementate o serie de abateri ce pot constitui fapte de natură contravențională, respectiv penală, pe fondul nerespectării măsurilor de prevenție privind răspândirea virusului Covid-19.

Astfel, legiutorul a stabilit un regim contravențional aplicabil pe durata stării de alertă în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și control a infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

În acest sens, în sprijinul colegilor din teritoriu, venim cu un ghid actualizat, elaborat de către Direcția de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. referitor la incriminarea acestor genuri de fapte, după cum urmează:

Descarcă aici Ghidul de sancțiuni.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ghid actualizat în contextul prelungirii stării de alertă

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută