Focar cu 10 polițiști infectați la Poliția de Frontieră Halmeu

Virusul Sars-Cov-2 face prăpăd la Sectorul Poliției de Frontieră Halmeu din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. Nu mai puțin de 10 polițiști de frontieră au fost testați pozitiv în ultimele zile, un coleg se află în izolare la domiciliu, iar alți doi așteaptă rezultatul testului în decursul zilei de azi. Este o dovadă vie că riscurile la sunt supuși polițiștii în vremea pandemiei sunt incomensurabile.

Deși ministrul Vela a promis încă din luna aprilie că și polițiștii vor primi stimulent de risc similar cadrelor medicale și mai nou profesorilor, se pare că aceasta a fost doar o promisiune pur electorală ”Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental și la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit și cu Ministerul de Finanțe cuantumul coeficientului de risc. Din punctul meu de vedere nu va fi la nivelul medicului, care este într-un contact permanent cu bolnavul de coronavirus și ati văzut și evoluția îmbolnăvirilor în mediul, în zona medicală, dar eu, ca ministru al Afacerilor Interne, mă voi preocupa ca să primiți un stimulent de risc dvs. pompierii, dar și politiștii, politiștii de frontieră, jandarmii care sunt în prima linie…”

Chiar dacă stimulentul de risc se acordă din fonduri europene nerambursabile, care nu au nicio legătură cu fondurile de la bugetul de stat, nu putem înțelege decât o rea-voință din partea actualei guvernări la adresa colegilor aflați în prima linie. Înființăm poliții după poliții pentru imagine, însă problemele stringente sunt lăsate nerezolvate. Măcar acum în al 13 -lea ceas, guvernanții  trebuie să conștientizeze importanța personalului din sistemul de apărare și ordine publică, care se află în prima linie, și totodată solicităm ministrului Vela, ca în prima ședință de guvern să propună modificarea actului normativ care reglementează acest drept.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Focar cu 10 polițiști infectați la Poliția de Frontieră Halmeu

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.