Fără ordin de serviciu pentru decontarea serviciilor turistice

După multitudinea de sesizări transmise de membrii organizației noastre cu privire la introducerea abuzivă a ordinului de serviciu pentru decontarea serviciilor turistice, Direcția Generală Financiară din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a renunțat la această obligativitate, conștientizând de fapt  gafa făcută.

Menționăm că ordinul de serviciu va fi necesar doar pentru decontarea cheltuielilor de transport în baza HG 1292/2003.

Introducerea obligativitătii ordinului de serviciu a creat o serie de confuzii pentru polițiști, iar procesul de decontare a fost îngreunat. Dacă întâmpinați și alte dificultăți pentru decontarea  serviciiilor, vă rugăm să ne sesizați de îndată, fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Fără ordin de serviciu pentru decontarea serviciilor turistice

Distribuie

17 răspunsuri

 1. Ce face-ti pentru politistii care nu au posibilitatea de a folosi aceste vaucere? Avand in vedere ca este un drept si nu o obligatie mi s-ar parea normal ca politistii care nu se folosesc de aceste decontari sa le fie platita suma de 1450 lei din care sa fie oprit impozitul aferent.

 2. Buna ziua. As dori sa stiu daca e nevoie de factura pt decontarea mesei in concediu. Eu am adus bon fiscal cu stampila si nu e valabil fara factura.DGJMB. Multumesc.

  1. Conform legii, decotarea oricăror servicii prestate se face numai în baza facturii emise sau a documentelor asimilate facturii. Comercial vorbind, factura reprezintă un fel de contract, achitarea acesteia realizându-se prin bon fiscal/chitanță. ATENȚIE! Obligatoriu trebuie să aveți și factura și dovada de achitare a acesteia. Facturile se eliberează, dar se pot încasa ulterior (în funcție de procedurile furnizorului la 10 zile, 15 zile, 30 zile, la o dată stabilită sau eșalonat în mai multe rate).

 3. salutare! Dacă nu mai se cere ordin de serviciu mai trebuie sa fim in concediu obligatoriu sau se face decont și in timpul liber ?

 4. Eu am depus factura și chitanță de la Pos (am plătit cu cardul ) la o agenție de turism agreată și nu îmi primesc actele pentru ca nu am și bon fiscal. Ce sa fac în continuare?

  1. Chitanța de laPOS atestă numai tranzacția efectuată cu cardul (faptul că au fost retrași banii pentru plată) nu și ce anume reprezintă (descrierea se regăsește numai în extrasul de cont), ea nefiind valabilă în orice fel de decont. Este necesar bon fiscal/chitanță cu identificarea S.C. în care este trecut/ă pentru ce s-a eliberat. De regulă, emitentul facturii trebuie să opereze în gestiune achitarea acesteia. Dovada este bon fiscal/chitanță. (Uneori pe factură apare și dacă a fost achitată și documentul care stă la baza achitării acesteia).

 5. Factura pentru decontare e obligatoriu să o depunem în original? Pentru că sunt cazuri în care acestea au fost trimise ulterior pe e-mail întrucât proprietarii nu erau la pensiune în perioada cazării.

 6. De ce pt.personalul civil din MAI nu se decontează transportul atunci când este în concediu .Și încă un lucru la decontare a vaucherului nu se decontează zilele de sâmbătă ,duminică ,și sârb.legale deși persoana respectiva plătește pt.aceste zile cazare și masă aflându-se în concediu in aceasta perioada.Multumesc

 7. Este inadmisibil ca pentru personalul civil sa nu se deconteze zilele de sambata si duminica INCLUSE IN CONCEDIUL DE ODIHNA, nu cele din afara. Eu ce sa fac, sambata dimineata ies din hotel, in mijlocul concediului, stau in fata hotelului, si luni dimineata ma cazez din nou???
  Va rog sa luati masuri sa ne reprezentati interesele in aceasta problema, in voi avem cea mai mare incredere. Am colegi care lucreaza in SRI, SPP, MAPN…. In TOATE aceste structuri se deconteaza zilele de weekend incluse in perioada de concediu ( din interior, nu cele anterioare sau dupa terminarea co) pentru personalul civil.

 8. Am factura, de cazare de la unul din cei din lista pentru vouchere de vacanta. Am făcut plata cu cardul de credit online, nu am chitanță și nu-mi eliberează chitanță întrucât plata a fost online și e menționat pe factura. E suficient pentru decontare a serviciilor?

 9. Buna ziua!
  De ce pentru ceilalti bugetari nu exista obligativitatea de a fi in
  concediu, iar ptr noi da? Asta nu e discriminare?
  Daca in CO nu pot merge in vacanta din varii motive, sa inteleg ca nu mai beneficiez de acest drept? Pai in aceste conditii unde este principiul egalitatii de drepturi daca un alt coleg beneficiaza iar altul nu?
  De ce este obligatoriu sa fim in CO, cat timp se acorda o singura data pe an, cu dovada facturii sau bonului fiscal?

 10. Buna ziua.De ce se solicita pt.decontare ca in factura sa fie trecuta perioada de cazare?In cazul meu,factura a fost emisa pe data de 07.07.2018,in factura scrie servicii cazare si servicii restaurant,am si chitanta dar mi se refuza decontarea pe motiv ca nu este trecuta pe factura perioada de cazare.Este orevazut undeva acest lucru?

  1. Este relevant si este o greseala de completare a facturii. Data facturii poate sa nu corespunda cu data asigurarii serviciilor de cazare. Trebuie sa retrimiteti facutra pentru a va completa perioada de unde sa reiasa ca erati in concediu de odihna in perioada pentru care solicitati decontarea serviciilor turistice.

 11. Buna ziua! Va rog sa mi spuneti baza legala pt decontarea serviicilor turistice, am facut un decont cu facturi in val de 1450 lei (cazare, alimentație publica, transport, agrement) si cei de la financiar nu vor sa – mi deconteze biletele de tren – transportul cu factura si nici facturi de la mega (alimentatie publica) cu mancare este legal?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută