Explozie de infectări cu Covid-19 la Poliția de Frontieră Timișoara

După  focarul de infecție de la Poliția de Frontieră Jimbolia de săptămâna trecută, astăzi, încă 4 polițiști de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Deta – un polițist din cadrul sectorului și alți trei polițiști delegați din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin din județul Mehedinți au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Sectorul Deta este locul unde zeci de polițiști de frontieră din cadrul sectoarelor din județul Mehedinți sunt delegați pentru a stopa migrația ilegală și față de care am tras un puternic semnal de alarmă că prin aceste dislocări de personal, riscul transmiterii intracomunitare a virusului este iminent în această perioadă a pandemiei, lucru care de altfel s-a și concretizat.

Culmea este că polițistul de frontieră infectat din cadrul SPF Deta a executat misiuni de supraveghere în ultimele zile cu colegi din cadrul SPF Drobeta delegați acolo, care deja au revenit acasă din delegare, situație în care asistăm la crearea unui talmeș-balmeș și în mod în mod paradoxal se infectează oameni din două județe diferite.

Deși am solicitat Ministerului Afacerilor Interne în nenumărate rânduri suspendarea delegării polițiștilor de frontieră pe fondul creșterii alarmante a numărului de infectări (VEZI SOLICITAREA AICI) instituția, prin secretarul de stat, care e emitentul dispoziției de reluare a activității Centrului Zonal de Conducere Integrată a Acțiunilor, a ignorat pe cât se poate semnalul tras de organizația noastră.

Chiar dacă și presa scrisă și cea televizată a relatat zile la rând despre acest caz pe care organizația noastră l-a expus, secretarul de stat Bogdan Despescu, cel care a emis  actul de reluare a delegărilor polițiștilor, s-a făcut că plouă și iată că acum asistăm la focare peste focare de infecție.

https://www.stiripesurse.ro/europol-se-revolta-dupa-o-decizie-luata-de-marcel-vela-150-de-politisti-de-frontiera-din-mehedinti-deta-ati-sa-gestioneze-migranti-care-nu-exista_1480364.html

https://adevarul.ro/news/eveniment/sindicatul-europol-opune-delegarii-150-politisti-frontiera-granita-vest-pericolul-infectarii-noul-coronavirus-e-iminent-1_5efaf9e05163ec42717b78ef/index.html

https://adevarul.ro/locale/timisoara/sindicatul-europol-Seful-punctului-trecere-frontierei-jimbolia-doi-agenti-politie-fost-confirmati-pozitiv-noul-coronavirus-1_5f2c708d5163ec4271bbb558/index.html

https://ziare.com/stiri-timisoara/stiri-business/focar-de-coronavirus-la-politia-de-frontiera-jimbolia-8197766

Am resolicitat Ministerului Afacerilor Interne să dispună în regim de urgență suspendarea dispoziției privind delegarea polițiștilor de frontieră, până când nu se va crea un blocaj instituțional, deoarece  măsurile luate privind delegarea polițiștilor dintr-un județ în altul, din alte motive, decât cele ce țin de stoparea pandemiei, nu sunt cele mai bune și arată în mod clar că nu aduc decât noi cazuri de infectări intracomunitare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Explozie de infectări cu Covid-19 la Poliția de Frontieră Timișoara

Distribuie

Un răspuns

  1. Este si explozia incompetentei sefilor de itpf si sectoare pe care nu ii duce mintea sa testeze tura sau contactii. Ăștia traiesc inca in lumea conspiratiilor, ii auzi spunand ca e ca o raceala, ca de ce nu a mai luat nimeni pana acum, de ce sa stai 2 saptamani acasa? Incontientii astia ar trebui dati in judecata. Nu spune nimeni, vad ca nici liderii de sindicat din judete, despre cum se baga migrantii in mașini pt a fi dati inapoi, poate, poate, nu au covid si avem noroc. Masinile alea nu se dezinfecteaza in veci. O mai si dau la repros, ba, voi nu prea purtati masti, nu va prea spalati pe maini… Ar trebui dati in judecata exact pt zadarnicirea combaterii bolilor, pt ca munca a ajuns sa puna in perioc viata sau sanatatea. Ia sa mai citeasca liderii de sindicat putina carte ca de pe tava sefului itpf nu prea au ce zice.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.