EXCLUSIV. Prorectorul Academiei de Poliție a copiat pasaje întregi în teza de doctorat

Am tot scris în ultima perioadă despre haosul de la nivelul Academiei de Poliție „A. I. Cuza” și am sperat că odată cu numirea noului Guvern, ministrul de interne va interveni pentru a face curățenie în viesparul din cadrul instituției de învățământ superior, care a creat prejudicii grave de imagine prin cei care s-au aflat în trecut la conducere.

Din păcate, prin numirea directorului de cabinet, ministrul Bode și-a adus în această funcție colegul de liceu din Șimleu Silvaniei, cms. șef Marius Mihăilă, cel care a fost împuternicit ilegal la conducerea IPJ Sălaj în anul 2020 pe timpul mandatului ministrului Marcel Vela, și care a fost în centrul mai multor scandaluri provocate de acesta la nivelul județului Sălaj. Acest personaj, care l-a „albit” de plagiat pe fostul rector Adrian Iacob, condamnat pentru șantajarea jurnalistei Emilia Șercan, profită de noua sa poziție pentru a trage sforile în continuare la nivelul Academiei de Poliție, pe criterii ce nu țin de competență și profesionalism, ci pe criterii de apartenență de grup și interese personale.

Inspector șef surprins în timp ce oprește abuziv șoferi

Un pionier al aviației preia frâiele Academiei de Poliție

Agenții de poliție, condamnați să fie proști

Autospecială de poliție transformată în mașină personală

În afara rectorului căruia i-a expirat împuternicirea ieri, 03.06.2021, cms. șef David Ungureanu, cu 2 teze de doctorat suspecte de plagiat, în prezent în analiză la CNADTCU, care nu are nicio oră de operativ în vreo structură a MAI, îl avem și pe decanul împuternicit Prorector, cms. șef Țonea Bogdan Nicolae, a cărui teză de doctorat este suspectă de plagiat fiind și aceasta în analiză la CNADTCU.

Domnul cms. șef Țonea, a susținut teza de doctorat cu titlul „Reprezentarea persoanei juridice în actele juridice civile” la nivelul Facultății de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, în anul 2006, când existau mai puține instrumente de identificare a plagiatelor. Ulterior însă, în baza unor verificări minimale, din surse deschise, am identificat zeci de pagini din lucrarea de doctorat, care au fost copiate în principal din cel puțin 4 surse bibliografice al căror conținut a fost însușit integral, fără menționarea sursei.

(Indicăm doar câteva fragmente iar lista completă se află la finalul articolului)

Sigur, nu putem să îl blamăm pe domnul Țonea pentru furt intelectual, pentru că pentru o parte din „copy-paste-ul” realizat a fost nevoie inclusiv de traduceri din franceză în română, deci un „efort” a existat totuși. Însă nu putem vorbi despre un efort științific, ci unul care este sub demnitatea unui polițist cu pretenții de profesor universitar și cu aspirații de Prorector al Academiei de Poliție.

Și chiar dacă lucrarea de doctorat este în analiză la CNADTCU, singurul organism care poate stabili existența sau inexistența plagiatului, se poate constata cu ochiul liber, prin comparație, că textele au fost copiate integral, zeci de pagini, și însușite de domnul Țonea ca și cum ar fi fost creația sa. În privința CNADTCU, la nivelul comisiei de specialitate „Științe juridice” există doi membri, în persoana doamnelor Guțan Bianca Andrada și Jugastru Calină Felicia, ambele din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, despre care ne punem speranța că se vor abține dat fiind conflictul de interese și vom avea parte de o analiză obiectivă în urma căreia să se stabilească existența plagiatului lucrării „științifice” a domnului cms. șef Țonea, în condițiile în care și dumnealui a susținut teza în cadrul aceleiași universități.

Veți întreba probabil ce au de câștigat plagiatorii și impostorii prin „copy-paste-urile” pe care le realizează în tezele lor de doctorat. Păi este simplu, vorbim despre poziții pe care le pot accesa și de interesele financiare pe care le încasează. Și în cazul domnului cms. șef  Țone Bogdan, fără doctorat, nu putea să ocupe funcțiile didactice pe care le-a deținut, nu putea să fie împuternicit prorector și nici nu putea să încaseze salariul de peste 15.000 lei  sau nu primea sporul lunar de doctorat în sumă de 950 lei.

Așteptăm cu mare interes decizia CNADTCU, dar mai ales poziția ministrului de interne, Lucian Bode, care va trebui în cursul zilei de azi să comunice cine este echipa de conducere care va fi împuternicită, întrucât perioada anterioară de 3 luni de împuternicire a expirat în 03.06.2021.

COPIAT Safta-Romano Contracte

COPIAT Pascal Dreptul societăților

COPIAT Safta-Romano Obligatii

Textul Copiat Integral de TONEA 

Tabel comparativ materiale COPIATE de Tonea

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: EXCLUSIV. Prorectorul Academiei de Poliție a copiat pasaje întregi în teza de doctorat

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută